pytania z zerówki w czerwcu:
1. Charakterystyka instrumentów funkcji stabilizacyjnej i ich ocena.
2. Przesłanki tworzenia funduszy celowych
3. Układ i szczegółowosc budżetu państwa
4. Subwencje i dotacje jako dochód JST
5. Zasady podatkowe
Mam pytanie odnośnie poprawkowego egzaminu, ktory bedzie 23.09.2008:) To ma byc test czy pytania otwarte(jak tak to ile:p), czy moze siakiś mix:D? Bo na wlasciwy egzamin egzamin sobie zaspałem i teraz nie mam pojecia czego sie spodziewac... Pomóżcie prosze bo nie mam pojecia jak sie za to zabrac:p
[ Dodano: 2008-09-21, 19:58 ]
a pamieta ktos moze jeszcze jakie pytania byly na pierwszym terminie? pomozcie pliiis:)
Jaką książkę najlepiej wypożyczyć do Patrzałka? Owsiak trochę odstrasza tymi 900 stronami... Przyda się ta książka Owsiaka, albo jakakolwiek inna książka, czy wymagane są tylko wykłady?
hello,
mam pytanie.. w środę piszę egzamin u Patrzałka, który ma trwać 15 minut:| pisał kiedyś ktoś u niego tak krótko..?wiecie czego można się po tym spodziewać?
z góry dzięki:)
Wydział: NE
Wiek: 22 Dołączyła: 04 Kwi 2008 Posty: 113 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2010-01-19, 16:04
Pytania z dzisiejszej zerówki na NE.
1. Współczesne problemy budżetu
2. Różnice między budżetem tradycyjnym a zadaniowym
3. Cechy funduszy celowych
4. Najważniejsze różnice między restrykcyjną polityką fiskalną a ekspansywną pol. fiskalną + komentarz
5. Co to jest klin podatkowy?
6. Co najmniej 5 cech gospodarki finansowej jednostki budżetowej.
plus można było korzystać z ustawy, mam nadzieję, że komuś się przyda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum