forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
RIF
Autor Wiadomość
kojak 

Wysłany: 2008-02-06, 23:10   RIF

witam,
mam pytanko odnoscie tego przedmiotu z kim brac cwiczenia??
do wyboru mam:
- dr Szczepaniak
- mgr Porcenaluk
- mgr Wrzosek

dzieki z gory za pomoc

magda.chuda

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-05-19, 01:07   

polecam p. szczepaniaka

gruchotek 

Wysłany: 2008-06-04, 18:05   

Ja osobiście odradzam p. Szczepaniaka, nie za bardzo się z nim da dogadać i jest bardzo chaotyczny jeśli chodzi o prowadzenie zajęć. Pomijam to że duża część zajęć nie odbyła się.

ohafija 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-06-06, 13:17   

z p.Porcenalukiem miałam ANZ i jeżeli tak samo miałby wyglądać RIF to zdecydowanie odradzam

nazwisko Wrzosek nic mi nie mówi

a co do p.Szczepaniaka to my jakoś się z nim dogadaliśmy, faktycznie część zajęć przepada, a te które są prowadzi dosyć luźno, chyba że widzi zainteresowanie tematem ze strony studentów to wtedy zajęcia są ciekawsze

tak czy inaczej żadna z tych osób nieprzebije nowego nabytku owej katedry p.Czuby...

ViteK 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2010-02-02, 23:30   

Cześć Koleżanki i Koledzy:)

Jestem co prawda absolwentem Akademii Ekonomicznej i kiedy studiowałem zajęcia z RIFu miałem z Rokitą, ale chciałbym Wam pomóc. Właściwy wybór prowadzącego to istotna sprawa biorąc pod uwagę ilość i stopień trudności materiału z RIFu. Zaraz ktoś powie jak mogę się wypowiadać na zadanie w wątku pytanie jak miałem zajęcia z Rokitą. Mogę, gdyż mój brat studiował jak tych trzech panów prowadziło zajęcia, a ja ma info mojego rocznika.

Osobiście polecam Rokitę, Porcenaluka i Piontka, bo u nich najwięcej się nauczycie i bardzo dobrze tłumaczą. Zdecydowanie odradzam Szczepaniaka, bo raczej mało się nauczycie i same stresy z tym panem. Zaś co do Wrzoska to raczej neutralnie.

Na potwierdzenie zachęcam do przeczytania wątków autorstwa megami :

„…U Wrzoska trzeba siedzieć bite 3godz i zawsze sprawdza obecność. Podobno tłumaczy zadania, ale i tak nikt nic z tego nie rozumie. Z panią Kuziak pewnie więcej się nauczysz, ale wiadomo jaka jest... będzie trzeba byc przygotowanym na każde zajęcia, ale mimo to lepiej chyba iść do niej. A egz naprawdę nie ma co się stresować, rok temu chyba nikt nie pisał poprawki.
…Jeśli masz cw z RIFu ze Szczepaniakiem to uciekaj bo niczego się nie dowiesz. Najlepiej do Porcenaluka. On fajnie tłumaczy i jest lajtowo. Koła nie sa trudne (wszystkie grupy piszą to samo, prawie wszystkie zad bez problemu się zrobi jeśli przerobilo się zad z ćw) , u Porcenaluka najniższa ocena to chyba 4 bo wszystkim daje max z aktywnosci. Egzamin jest średni - połowa zad łatwa, a połowa masakryczna. Jest to test jednokrotnego wyboru chyba bez pkt ujemnych. Wzory będą dane te same co na ćw…„

Polecam Wam też forum www.zizfgr6.fora.pl i wątek RIF czy też w wątku UWAGA ANALITYCY FINANSOWI!!! a potem jak przygotować się do egzaminu z TEMDU? Tu szczególnie blado wypada Szczepaniak.

Myślę, że Wam pomogłem. Szkoda tylko, że się spóźniłem z informacją, ale będą tu pewnie zaglądać młodsze roczniki, więc moja wypowiedź może troszkę im pomóc dokonać wyboru.

3mam za Was kciuki
Pozdrawiam
Starszy Kolega

H_2002 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2011-09-27, 21:49   

Cześć ViteK, kiedy studiowałeś, może się znamy :) ?

Co do tego co napisał ViteK to zgadzam się z nim. Zresztą już gdzieś o tym pisałem, w którymś tam wątku. Jeśli jest taka możliwość to przenieście się do grup, które prowadzą Rokita i Porcenaluk, a na pewno będziecie zadowoleni. Szczepaniak raczej odpada, bo co to za korzyść jak go wiecznie nie ma na zajęciach i nie odpisuje na maile, a potem i tak wymaga niewiadomo czego. Wysyłał czasami jakieś materiały, ale chyba nie za bardzo związane z tematem. Rokita jest teoretykiem, wszystko tłumaczy jak należy, czasami nawet to aż za dobrze, ludzie nie mieli z nim problemów, to bardzo życzliwy człowiek, co najważniejsze nikogo nie zbywał na konsultacjach jak niektórzy prowadzący zajęcia. Porcenaluk zaś jest praktykiem, to bardzo skromny i sympatyczny człowiek, potrafił do wszechobecnej na zajęciach teorii wrzucać ciekawe przykłady z praktyki rynku.

Odpowiedz do tematu