Wysłany: 2012-01-10, 16:40 Egzaminy z MSG na 3 semestrze. Doświadczenia z lat ubiegłych
Proszę o jakiekolwiek info na temat tychże przedmiotów. Makro z Kuźniarz Żyłką, Biznes z Rymarczkiem a Matma/stata z Poradowską i Rachunkowść z Niewiadomą xd
Wydział: NE
Wysłany: 2012-01-10, 22:34
Miałam niedawno zaliczenie z laborek z Kuźniar-Żyłką,z egzaminu jestem zwolniona:-D dostaliśmy info,że mają być zadania prawda/fałsz,żadnych zadań otwartych,tylko niewielkie obliczenia w niektórych pytaniach:-P Mogę natomiast powiedzieć coś o kole z laborek,jakbyś chciał;-) Pozdrawiam
Wydział: NE
Wysłany: 2012-01-11, 00:55
Pierwsze zadanie to ok 10-12 zdań prawda/fałsz(wg mnie niezbyt trudne);2 to obliczyć dochód w równowadze(w jednej grupie była gospodarka z eksportem,w drugiej z podatkami),w drugiej części zadania była napisana zmiana albo eksportu albo podatku(spadek albo wzrost) i trzeba było obliczyć zmianę poziomu równowagi i mnożnik Keynesa i napisać czy działa czy nie(jeżeli wyszedł większy od 1 to działa:-)),no i oczywiście to wszystko przedstawić na wykresie;3 zadanie było żywcem z listy1- tabela z PKB realnym,nominalnym i deflatorem(chyba to było 2 zadanie na tej liście);4 też było podobne do zadań z listy 1-do 10,11:-D;no i 5 zadanie-teoria:uwarunkowania rozwoju gospodarczego,ja miałam ustrojowe,a druga grupa społeczne:-P było jeszcze jedno zadanie w tej drugiej grupie,ale nie pamiętam jakie:-) mam nadzieję,że dostaniesz taki sam zestaw zadań,życzę powodzenia:-)
Egzamin z BM u prof. Rymarczyka 2012:
1. Międzynarodowe centra finansowe.
2. Strategie reklamy KTN.
3. Zadanie na opcje mieszane.
4. Teorie neotechnologiczne.
5. Przyczyny globalizacji.
Egzamin z Makro u dr Kuźniar-Żyłki 2012:
20 zadań prawda/fałsz + zadanie, w którym trzeba było narysować wykres bez żadnego obliczania, na którym miały się znaleźć funkcje: konsumpcji, inwestycji, zagregowanego popytu i oszczędności.
Napiszcie proszę jakich pytań można się spodziewać u dr Poradowskiej na egzaminie z POMIwE?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum