Wysłany: 2012-01-09, 16:12 analiza finansowa i ekonometria u A.Szpulak
Hej przesyłam wam plik z małymi podpowiedziami jak przetrwać zaliczenie u Szpulak;) ale pamiętajcie że co roku panują u niej inne zasady. JEDNĄ NAJWAŻNIEJSZĄ KTÓRA JEST ZAWSZE TO TA ŻE NALEŻY BYĆ U NIEJ NA KAŻDYCH ZAJĘCIACH, UWAŻNIE NOTOWAĆ.. TO WAM POMOŻE I NA PEWNO NIE JEDNEMU TYŁEK URATUJE;) powodzenia..;)
noszzzzz zapomniało mi się wkleić.. no coż - skleroza;) pisać na maila przesle;) w sobote mam egzamin to opowiem jak było i może jakąś fotke dodam.. fotke egzaminu oczywiście;)
[ Dodano: 2012-01-14, 17:49 ]
JESTEM PO EGZAMINIE U SZPULAK.. a więc. moi kochani zakładam że podstawy analizy znacie;] więc nie będziecie mieli problemu ze zdaniem;)) wiem wiem taka cwana jestem bo juz jestem po egzaminie.;) egzamin składał się z dwóch części I teoretyczna, i II praktyczna.. ogólnie malo pamiętam ale mam pytania z części praktycznej:
1) przeprowadź analizę tworzenia wyniku finansowego spółki TERRVITA 2009/2010 (mam bilans jakby co)
2) przeprowadź statyczną analizę plynności finansowej spół. TERRAVITA.. w drugiej grupie było: 1) przeprowadź analize pionową
2) MODEL DUPONTA i interpretacja wsk ROE
z części testowej tak mniej więcej to np: co się dzieje w aktywach, i pasywach jeżeli przekażemy materiały do produkcji,
spłacasz zobow..- co sie dzieje w aktywach i pasywach( rosna czy maleją)?.. i takie tam pytanka z tego gatunku.. czyli co wpływa na co.. co zmienia aktywa i pasywa.. np splacenie nalezności.. mam nadzieje że troszke pomogłam. POWODZENIA;)
Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda poprawka u Szpulak? Przepuszcza, daje drugą szansę w razie czego? I to samo z Szabeli-Pasierbińskiej z laborek....?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum