Wysłany: 2011-09-15, 08:16 Opinie nt. prowadzących na III roku FIRu NE.
Proszę o wszelkie opinie nt. prowadzących (sposób prowadzenia zajęć, trudność zaliczenia itp.):
1) dr Klaudia Przybysz- EKONOMETRIA
2) dr Marek Pauka- RFIN
3) mgr Paweł Prędkiewicz- RFIN
4) dr Ilona Fałat-Kilijańska- FINANSE MIĘDZYNARODOWE
5) dr Przemysław Wołczek- ZS
6) dr Alicja Grześkowiak- EKONOMETRIA
7) dr inż. Agnieszka Ciechelska- IEF
dr hab., prof. UE Krystyna Moszkowicz- ZS
9) dr inż. Dominika Fijałkowska- BANKOWOŚĆ KORPORACYJNA
10) dr Joanna Radomska- ZS
11) dr inż. Letycja Sołłoducho- ZS
12) mgr Krzysztof Ćwikliński- EKONOMETRIA
13) mgr Karol Ciesielski- FINANSE MIĘDZYNARODOWE
14) dr Agnieszka Becla- IEF
15) dr Jarosław Ignacy- ZS
1) dr Klaudia Przybysz- EKONOMETRIA
2) dr Marek Pauka- RFIN
5) dr Przemysław Wołczek- ZS
6) dr Alicja Grześkowiak- EKONOMETRIA
14) dr Agnieszka Becla- IEF
Mogę co nieco o nich opowiedzieć O ile mnie pamięć nie zawodzi p. Klaudia Przybysz prowadziła wykłady z ekonometrii. Kompetentna, wykłady do ogarnięcia, żadnych problemów z egzaminem. Z p. Alicją Grześkowiak miałam ćwiczenia. Tu już nie tak fajnie, kolorowo i wesoło, ale do przejścia. Robiliśmy w grupach/parach zadania, które później należało rozwiązać przed całą grupą. Za te zadania były punkty dodawane na końcu do oceny. Koło takie sobie, ale dość ostro oceniała.
Dr Przemysław Ciekawe zajęcia, symulacje i w ogóle forma ćwiczeń.
A co do p. Agnieszki, to gdzieś tam mi się kojarzy z jakiś ćwiczeń. Generalnie problemów nie było, zaliczenie raczej luzackie.
Aa, no i jeszcze dr Pauka został na koniec. Niemiłosiernie nudne i wlekące się wykłady. Widać, że lubi to co robi, ale jakoś tak nie potrafi studentów zainteresować. No, może momentami mu się to udaje, ale po takich zrywach następują kolejne minuty zawieszenia w przestrzeni Ale nie powiem, mile zaskoczył przy ocenianiu końcowym i wbrew pozorom, które stwarza na wykładach, naprawdę fajny z niego facet
Wydział: NE
Wysłany: 2011-09-16, 02:36
Nie chce mi się wszystkich dokładnie opisywać, ale tych których znam ocenie... pierwszy plus albo minus bedzie odnosnie zaliczenia (+ to spoko, - sa klopoty) a drugi, jesli chodzi o prowadzenie zajec (+ spoko, - nudy) no wiec:
2) dr Marek Pauka- RFIN + / +
4) dr Ilona Fałat-Kilijańska- FINANSE MIĘDZYNARODOWE -/+
6) dr Alicja Grześkowiak- EKONOMETRIA + / +
dr hab., prof. UE Krystyna Moszkowicz- ZS + / -
dr inż. Dominika Fijałkowska- BANKOWOŚĆ KORPORACYJNA + / -
11) dr inż. Letycja Sołłoducho- ZS +/+
Wydział: NE
Wysłany: 2011-09-25, 00:47
ależ proszę uprzejmie...
Pani Ilonka - całkiem zgrabny ma ten swój przedmiot, chyba rzekłbym że miejscami serio mi się podobało, przynajmniej na ćw, ale radzę nie zostawiać wszystkiego na koniec, do tej pory nie wiem jak z zaliczenia wykladu wyszła czwóra z tych strzałów...
Pani Alicja Grześ - hmmmm, jak jesteś dziewczynką to raczej nie będzie to wielka przyjaźń a jak nie jesteś dziewczynką, to... nie wiem jakoś mi pasowala może lubię pseudosłużbistki które nimi ostatecznie nie są, sam przedmiot był średni jak dla mnie ale dało się to ogarnąć wspólnymi siłami - zajęcia polegały na pracy w grupach, trzeba sie coś nauczyć, tudzież przeczytać na kazde zajecia, albo liczyc ze zrobił to ktoś z kim jestes w "małej grupce" - ewentualnie pomyliłem nazwiska i opisuję kogoś innego, bo pewny nie jestem
Pan Wołczek - niby wszystko w jak najlepszym porządku, nie ma sie do czego doczepić, ale nie przepadałem za tymi zajęciami, z tym że to już chyba kwestia przedmiotu a nie nauczyciela, szopka taka.
Pani Radomska - też naucza ZS, z tym że ja miałem laborki i wspaniałą grę marketplace, gdzie moja wrodzona nerdowatość została hojnie nagrodzona, ajlajkit.
Pan Pauka - jak juz teraz nie siedzisz w temacie RF albo nie bardzo bedziesz miec zamiar siedziec, to na zajeciach rownie dobrze można by rozwodzić się na temat istnienia masy ujemnej, bo miejscami łatwo odpłynąć tam gdzie odpływasz zawsze czytając ksiązke, a po 3 minutach uświadamiając sobie ze nie masz najmniejszego pojecia co przeczytałaś przed chwilą, człowiek ów zainteresował mnie giełdą i całą tą oprawką z której dumny powinien być każdy szanujący sie nowobogacki ekonom!
faktycznie ocenianie lepsze niz nierowna walka w ciągu roku
a egzamin: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum