Wysłany: 2012-01-23, 16:11 egzamin z fizyki, Witold Urbanik
Pytanie kieruję raczej do starszych roczników. Mianowicie chodzi mi o to jak wygląda egzamin? Pytanie są bardzo szczegółowe czy raczej podstawowe rzeczy? Do przejścia czy trzeba się dużo uczyć?
Hej
Mam kilka pytan odnoscnie egzaminu,
jakiego typu pytan mozna sie spodziewac?
na co zwrócic szczegolna uwage przy powtórkach?
jaka jest '' oblewalnosc'' przy pierwszym podejsciu no i przy ewentualnym podejsciu poprawkowym?
z tego co pamiętam to było dużo zadań. 1 z 4 odpowiedzsi poprawna. wiekszość strzelałam i zdałam. nie pamiętam ile oblało, ale po wszystkich poprawach i odpytkach to chyba prawie wszyscy zdali
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości... Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
Jak dziś pamiętam, że były pytania o wielkościach intensywnych i ekstensywnych (trzeba było przyporządkować, że np. objętość i masa to wielkości ekstensywne), o perpetuum mobile, że działanie takiej maszyny byłoby niezgodne z II zasadą termodynamiki oraz coś z łyżwiarstwem (pewnie chodziło o zasadę zachowania momentu pędu). Wydaje mi się, że czystych teorii nie było tylko właśnie takie bardziej zastosowanie w praktyce. No i obliczeniowe zadania, chyba było coś z zamianą jednostek jedno pytanie, więc warto to sobie powtórzyć.
egzamin u dr Jończego w tamtym roku był trudny. na pierwszym terminie było prawda-fałsz, na poprawce niestety sama opisówka i nawet jedno lub dwa zadania obliczeniowe. znam kilka osób, które musialy brać z tego warunek, nawet po dopytce. z tego co kojarzę, doptykę chyba zdała jedna osoba (jak się mylę, to mnie poprawić )
egzamin u dr Urbanika- w tamtym roku nie było żadnych dopytek, a prodziekan nie zgodzila się nawet na komisy, także uważać na to. tak samo, niektórzy znajomi na tym polegli. nie pamiętam co było, prócz tego, że całkiem sporo zadań obliczeniowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum