forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Hossa ProCapital
Autor Wiadomość
samuraj14

Wydział: NE
Wysłany: 2007-11-18, 12:18   Hossa ProCapital

Czy ktoś wie może kiedy jest rekrutacja do tego koła? Czy może ktoś mógłby sie podzielic doświadczeniami na temat owej organizacji :D

morgana 

Wydział: ZF
Wysłany: 2007-11-20, 12:06   

Nie ma co "dzielić sie doświadczeniami" bo każdy inaczej patrzy na organizację koła. Najlepiej przyjdź w środę do 113 z o 17.30, nikt Cie nie wygoni, i sam/a zobaczysz :)

Richie 

Wysłany: 2008-07-20, 11:45   

Witam, zauważyłem,że powyższy post został napisany dość dawno.
Mam pytanie, jak aktualnie wygląda rekrutacja do koła i czy jakieś aktualne daty można uzyskać dotyczące roku akademickiego 2008/2009? :)))

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

vax

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-21, 15:02   

A ja mam pytanie , czym to koło sie zajmuje ? Bo znazwy wynika , że rynkiem kapitałowym i to na dodatek tylko w hossie ;) , to chyba już od prawie roku nie działa :D Mógłby ktoś przybliżyć "sylwetkę" tego koła, czym się zamuje, może maja wlasna strone ? Bo nic konkrentego nie znalazłem do tej pory. Z góry dzieki.

Richie 

Wysłany: 2008-07-21, 15:57   

Popieram vax i utożsamiam się z tymi pytaniami :)

Edit:
Wciąż brak odpowiedzi?

smerfetka

Wydział: NE
Wysłany: 2008-11-02, 21:30   

Hossa ProCapital istnieje i nawet ma się całkiem nieźle, w zeszłym semestrze obchodziła nawet swoje 10-lecie :)

Spotykamy się w każdą środę o 17.30 w 113Z. Spotkania są otwarte, nie ma list obecności. Nie prowadzimy również rekrutacji. Przynależność do Koła jest przyznawana na koniec semestru na podstawie szeroko pojętych dokonań i zaangażowania pretendenta.

Jak to już zostało sprytnie zauważone zajmujemy się rynkami kapitałowymi - akcje, kontrakty terminowe, opcje, choć zdarzają się i surowce, monety itp. Opieramy się na analizie technicznej, fundamentalnej.. Co kto lubi. Jedynym ograniczeniem tematyki są zainteresowania i pomysły członków, więc jeśli ktoś chciałby poprowadzić temat, którego jego zdaniem brakuje, to nic nie stoi na przeszkodzie.

Na cotygodniowych spotkaniach przeprowadzana jest krótka analiza techniczna głównych indeksów oraz, w zależności od potrzeb, analiza makro, przedstawiane są referaty lub mamy okazję poznać Członków Honorowych, którzy wywodzą się z naszego Koła, pokazujących że ich "kariera zaczęła się w Hossie".
Co jakiś czas realizowane są projekty, jak zeszłotygodniowa "Psychologia Inwestowania" czy "Dni Inwestora". Ponadto istnieją także działy wspomagające - HR, marketing itd.
Należy tutaj zauważyć, że KN jest zespołem studentów, którzy dopiero chcą się czegoś nauczyć, a nie wszystkowiedzących maszyn;) więc jeśli nie rozumiecie któregoś z powyższych terminów (albo owszem coś dzwoni, lecz nie bardzo wiecie, w którym kościele) to tym bardziej zapraszam :)

Jeśli chodzi o stronę, to ostatnio była w przebudowie, ale już powoli rusza. Jej adres to: http://hossa.ae.wroc.pl/joomla/

Celowo starałam się nie zamieszczać tutaj swoich opinii, gdyż byłyby najzwyczajniej stronnicze:) Serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszej strony i udziału w środowych spotkaniach :)

Richie 

Wysłany: 2008-11-02, 23:19   

Nasunęło mi się takie pytanie:
jaki stosunek obecności do zajęć kwalifikuje do zaliczenia (pod koniec roku) do członków Hossy?
Czy w tę środę można przyjść, jako widz.. ;-)

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2008-11-03, 10:47   

smerfetka napisał/a:
Przynależność do Koła jest przyznawana na koniec semestru na podstawie szeroko pojętych dokonań i zaangażowania pretendenta.

na podstawie tego zdania smiem twierdzic, ze nie stosuje sie zadnego przelicznika obecnosci.

PaJAC 

Wysłany: 2008-11-03, 14:37   

Wiedziałem, że ktoś nie wytrzyma :D

Grupa UE Wrocław @ last.fm Join us!

Richie 

Wysłany: 2008-11-03, 15:16   

PaJAC, znowu podjazdówka? O co Wam wszystkim chodzi? Lepiej spójrzcie na siebie, dobra? Dzięki

Odpowiedz do tematu