forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
WIGGOR
Autor Wiadomość
Danka 

Wysłany: 2007-02-06, 11:55   

Spox, nie ma osoby, która skojarzy wszystkie projekty z nami. Widzisz, ty kojarzysz Muzzykalia, ktoś inny ranking, KWE, Kobietę z Wiggorem czy inne i tak się to kręci:)

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2007-02-06, 11:57   

Danka napisał/a:
Widzisz, ty kojarzysz Muzzykalia, ktoś inny ranking, KWE, Kobietę z Wiggorem czy inne i tak się to kręci
no dobra, tamte mnie nie obchodzą, zagadaj żeby Muzzykalia wypaliły w tym roku :P

mkr 

Wysłany: 2007-02-09, 22:14   

dziubowa napisał/a:
imo wiggor to organizacja majaca zbyt duze mnimanie o sobie.
IMO nie, albo jestem wyjątkiem ;)
dziubowa napisał/a:
ktore nie sa ani porywajace, a nie genialnie naglosnione.
tu bym polemizował. KWE miało promocję na całą Polskę, teraz też zobaczysz, ze będzie tego wszędzie pełno. a Streetball przy Ekonomaliach? Wspomniane przez Julu Muzzykalia (w tym roku się ciekawie zapowiadają :) )
Ostatnio wydaje mi się, że było na AE dość sporo różowych plakatów Konkursu Językowego.
Co roku organizowany jest Ranking
Masa nagród do zebrania podczas Wiggramu....
i wiele innych :)
Jak ktoś chce, to wie :D

dziubowa 

Wydział: ZF
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2007-02-09, 22:20   

mkr - jestes w wigorze? :P

co to jest KWE? :P

streetbal jedną z wielu atrakcji ekonomaliowych.

plakatów rozowych nie widzialam, ale o konkursie slyszalam z innych zrodel
slyszalam tez o kobiecie z wiggorem i muzzykaliach.

ale nie czyni to z wigoru jakiejs super extra hiper duper elyty :P
i tylko o to mi chodzi.

voytass 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-02-09, 22:26   

dziubowa napisał/a:
co to jest KWE? :P

konkurs wiedzy ekonomicznej :) sam nawet bralem udzial ale nie moglem isc na kolejny etap bo mialem kolo z typu miec albo nie miec zaliczenia ;)

dziubowa napisał/a:
streetbal jedną z wielu atrakcji ekonomaliowych.

prawda. Mialem go kurde robic na ekonomaliach ale wiggor sie wbil i odebral nzs-owi streetballa :kolos
co nie zmienia faktu ze udala im sie impreza, zrobili ze sporym rozmachem i chwala im za to(pamietam jak sciagalismy jednego kosza z ciezarowki :P )

dziubowa napisał/a:
ale o konkursie slyszalam z innych zrodel

poniewaz po raz 1szy konkurs robi wiggor, zawsze go robil(z dobrym skutkiem) NZS.

no ale fakt faktem ze przez udziwniony na maxa proces rekrutacji, poprzez budowanie sobie opinii organizacji elitarnej, gdzie dostac sie moga nieliczni i wybitni nie przysparza wiggorowi zwolenników - ku przemysleniu.

edit: dobry avatar.. podobny stylowo do mojego :P :D

bug city | last.fm | diggin.pl | portfolio

mkr 

Wysłany: 2007-02-09, 22:35   

dziubowa napisał/a:
mkr - jestes w wigorze? :P
a pisałem gdzieś to już ;) :D
Cytat:
ale wiggor sie wbil i odebral nzs-owi streetballa
od zawsze Streetball'a na AE robi Wiggor :!: dwa lata temu nawet odbyła się ogólnopolska edycja na Placu Wolności. Skąd pomysł z "odebraniem" projektu ?
dziubowa napisał/a:
ale nie czyni to z wigoru jakiejs super extra hiper duper elyty :P
i tylko o to mi chodzi.
kurcze no.... a ja już myślałem, ze jestem super extra hiper duper elyciarz.... ;) A mi właśnie chodzi o to, że my na prawdę się za takich nie mamy i nie chcemy. Robimy coś dla siebie i coś dla innych - tak jak każdy, tylko mamy do tego swoją organizację, podobnie jak NZS, ZSP, AIESEC, itd.
voytass napisał/a:
no ale fakt faktem ze przez udziwniony na maxa proces rekrutacji,
nie jest udziwniony - ankieta, rozmowa i case. Popularny model :)
voytass napisał/a:
poprzez budowanie sobie opinii organizacji elitarnej,
aktywnej, rozpoznawalnej i profesjonalnej - tak byśmy woleli :)
voytass napisał/a:
gdzie dostac sie moga nieliczni
zgadzam się. nikt nie jest doskonały i my w naszym procesie rekrutacji też nie, ale za to plusem takiego rozwiązania jest fakt, iż odejścia są sprawą marginalną - czyli się system sprawdza :)

edit: odnośnie avatarka - też zauważyłem :) Ciekawe czy ten sam autor je robił ;) A u Ciebie to jakieś zamiłowanie Japonią czy przypadkowo taki ? :)

voytass 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-02-09, 22:38   

mkr napisał/a:
ytat:
ale wiggor sie wbil i odebral nzs-owi streetballa

chodzi mi o to ze z glownym bylo inaczej umawiane... :/

mkr napisał/a:
voytass napisał/a:
no ale fakt faktem ze przez udziwniony na maxa proces rekrutacji,
nie jest udziwniony - ankieta, rozmowa i case. Popularny model :)

nie o mogel tylko o przebieg.
mkr napisał/a:
voytass napisał/a:
poprzez budowanie sobie opinii organizacji elitarnej,
aktywnej, rozpoznawalnej i profesjonalnej - tak byśmy woleli :)

no to macie słaby PR bo wiekosc ze studentów uwaza was za takich, jakich wlasnie was opisano w tym temacie. Nie mowie ze tak sie czujecie, mowie ze jestescie tak postrzegani. Chociaz tez znam pare osob z wiggoru i... ludzie sie zmieniaja nalezac do tej organizacji(tzn mam jeden wyjatek :) ) - robia sie wyniośli. w kazdym razie moich znajomych to spotkało.

bug city | last.fm | diggin.pl | portfolio

mkr 

Wysłany: 2007-02-09, 22:43   

voytass napisał/a:
chodzi mi o to ze z glownym bylo inaczej umawiane... :/
a to ja nie wiem....
voytass napisał/a:
nie o mogel tylko o przebieg.
w takim razie już bardziej mogę się zgodzić :)
voytass napisał/a:
no to macie słaby PR bo wiekosc ze studentów uwaza was za takich, jakich wlasnie was opisano w tym temacie. Nie mowie ze tak sie czujecie, mowie ze jestescie tak postrzegani. Chociaz tez znam pare osob z wiggoru i... ludzie sie zmieniaja nalezac do tej organizacji(tzn mam jeden wyjatek :) ) - robia sie wyniośli. w kazdym razie moich znajomych to spotkało.
i widzisz... ja mówię, że taki nie jestem, ale może znajomi myślą co innego, chociaż nie zauważyłem żeby się na mnie jakoś krzywo patrzyli odkąd jestem w Wiggorze :)
Ale co do PR'u - ja wiem, że tak jest... tak było zanim przyszedłem do Wiggoru, nie chcę mówić, że tak będzie nadal jak już z niego odejdę, bo mam nadzieję, że się coś zmieni :)

P.S. Aleśmy wątek rozwinęli :)

[ Dodano: 2007-03-07, 13:08 ]
Witam,

SKN Konsultingu SGH oraz Stowarzyszenie Studenckie WIGGOR zapraszają na prezentację 10 Maratonu Firm Konsultingowych - jedynej imprezy, która w jednym miejscu i w jednym czasie gromadzi największe firmy

konsultingowe! Jeśli ponadto chcesz dowiedzieć się, jak wygląda proces rekrutacji w tej branży oraz poznać kolejne szczeble kariery w konsultingu, a także wziąć udział w ciekawych Case Studies, w których są do wygrania ciekawe nagrody,

koniecznie przyjdź w piątek, 9 marca o godzinie 13.30 do sali 106A, Akademia Ekonomiczna. Naprawdę warto!

Przekażcie to proszę swoim znajomym. Case będzie trwał tylko 15 minut, a będzie można coś wygrać J Do tego od 11.00 w holu budynku E będą stali przedstawiciele SKNK na standzie.

Firmy patronujące wydarzeniu to:
# Accenture
# A.T. Kearney
# The Boston Consulting Group
# Capgemini
# Deloitte
# Kolaja & Partners
# Ernst&Young
# Hewitt
# Kerkhoff Consulting
# KPMG
# McKinsey & Company
# PricewaterhouseCoopers
# Roland Berger Strategy Consultants
# zeb/

Szczegółowe informacje na temat całego MFK oraz spotkania w Warszawie znajdują się ponizej.
http://www.konsulting.home.pl/events/maraton/2007

Richie 

Wysłany: 2008-07-20, 13:26   

Zastanawia mnie jedna ważna sprawa. Dlaczego tak wiele tematów umarło, na roku 2007? Dziwne. Jednak trzymając się głównego tematu czy istnieją jakieś dane porównawcze dotyczące stowarzyszeń studenckich?
Np, ilość przedsięwzięć, ilość studentów, sktuecznie przeprowadzonych projektów i tak dalej?
(Podobne pytanie zadałem w temacie 'wyżej': która organizacja cieszy się największą renomą wśród studentów?)

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

mkr 

Wysłany: 2008-07-20, 14:24   

Richie08 napisał/a:
Dlaczego tak wiele tematów umarło, na roku 2007?
bo to była ogólna dyskusja o Wiggorze, wszystkie realizowane projekty miały osobne tematy :)

Richie08 napisał/a:
która organizacja cieszy się największą renomą wśród studentów?)
ja tam się nie wypowiem, bo należę do Wiggoru (choć już nieaktywnie :) )
Są robione takie badania :)
wejdź na www.wiggor.pl i poczytaj :)

jul 

Wysłany: 2008-07-20, 20:19   

Richie08 napisał/a:
Zastanawia mnie jedna ważna sprawa. Dlaczego tak wiele tematów umarło, na roku 2007?
Bo większość tematów nowych czeka na was :) nową krew i to tylko od was zależy to czy forum nadal będzie istniało :)

Richie 

Wysłany: 2008-07-23, 09:40   

Zrobimy wszystko, (przynajmniej ja :) ) by forum nadal funkcjonowało i się rozrastało. Z tego co wyczytałem będzie organizowane TARGOWISKO na początku Października, gdzie wszystkie koła naukowe, stowarzyszenia studenckie będą się prezentować z najlepszej strony. To dobra okazja, by prześledzić kilka interesujących przypadków :D

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

ablazer 

Wysłany: 2008-10-17, 17:21   

UWAGA UWAGA!! Jesienna rekrutacja do Wiggoru trwa!:)

Czy masz już dość ciągłego uczenia się teorii? Może najwyższy czas zdobyć cenne doświadczenie, poznać wspaniałych ludzi, podjąć nowe wyzwania?
Wiemy jak to możesz uczynić. Dodaj do swojego życia WIGGOR! Wystarczy rzetelnie wypełnić naszą ankietę przed 24 października. W kolejnym tygodniu autorów najciekawszych aplikacji zaprosimy na rozmowy kwalifikacyjne.

Stowarzyszenie Studenckie WIGGOR prowadzi swoją działalność na zasadzie „symulacji firmy” – organizujemy projekty na wielką skalę, a także doskonalimy się w 5 działach. Masz szansę rozwinąć się w dziedzinie, która najbardziej Cię interesuje - HR, PR, Finanse, Marketing, IT. Zdobyte doświadczenie i umiejętności staną się silną kartą przetargową na przyszłość. Rozwój, jakiego pragniesz, znajduje się bliżej niż myślisz.

zalesia 

Wysłany: 2008-10-17, 23:35   

Zapraszamy również na jesienną edycję "Tygodnia z Wiggorem"!

Projekt ten pozwala zapoznać się studentom z działalnością naszego stowarzyszenia i zdobyć bezcenną wiedzę zupełnie bezpłatnie. Otwarte szkolenia odbędą się na terenie UE w przyszłym tygodniu: od 20 do 24 października. Zapoznaj się z harmonogramem TzW i wybierz się na wybrane warsztaty. Nie przegap szansy - eksplozja wiedzy trwa tylko 5 dni!

Niektóre szkolenia wymagają zapisów (informacja w nawiasie). Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres patrycja.dobrzeniecka[at]wiggor.pl lub magdalena.lachtara[at]wiggor.pl w treści wpisując imię, nazwisko, numer telefonu oraz temat szkolenia. Istnieje możliwość uzyskania zwolnienia rektorskiego z zajęć podczas trwania szkolenia objętego zapisami.

HARMONOGRAM:

PONIEDZIAŁEK 20.10.2008 Dzień z Wiggorem

10.30-11.00 sala P1 „Kim jesteśmy? Co robimy? Jak działamy… Czyli osobowość Wiggoru.” Spotkanie informacyjne dotyczące rekrutacji i TzW - Michał Młynarczyk - Stowarzyszenie Studenckie WIGGOR.
11.00-12.45 sala P1 „Szybkie czytanie - kompetencje XXI wieku” - Paweł Hoffman - Akademia Nauki (ZAPISY. Proszę zabrać ze sobą dowolną książkę)
13.00-15.00 sala P1 „Techniki szybkiego uczenia się” - Paweł Hoffman - Akademia Nauki

WTOREK 21.10.2008 Dzień z BCG

11.00-13.00 sala P3 „Kreatywność można ćwiczyć” - Kamila Lachowicz - trener Mistrzów
Polski - Odyseja Umysłu 2008 (ZAPISY)
14.00-16.00 sala 207E „Oczaruj pracodawcę swoim CV” - Marta Aubek - The Boston
Consulting Group

ŚRODA 22.10.2008 Dzień z marketingiem

10.00-13.00 sala 100E „Pułapki rozmowy kwalifikacyjnej”- Anna Malenda-Iwankiewicz - Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej- Centrum Dolnośląskie
11.00-13.00 sala 209A „Dlaczego Brad Pitt nie reklamuje proszku do prania?” - Marek Krasiński- członek honorowy Wiggoru (ZAPISY)
14.00- 16.00 sala 100E „Jak znaleźć prawdziwy powód i obalić obiekcje” Sławomir Ludwiczuk

OD 20.01 DO BIAŁEGO RANA IMPREZA W OPIUM (WSTĘP WOLNY) ul. Wita Stwosza 12.

CZWARTEK 23.10.2008 Dzień z finansami

10.00- 11.30 sala 213Z „Zarządzanie finansami w projekcie na podstawie Konkursu Wiedzy Ekonomicznej”- Magdalena Puszkarska- Stowarzyszenie Studenckie WIGGOR
10.00-13.00 sala 307E „Skuteczność w negocjacjach”- Paulina Lichwa- Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej- Centrum Dolnośląskie
14.00- 16.00 sala 120A „Jak zbudować niezależność finansową”- Danuta Karwacka- Stowarzyszenie Studenckie WIGGOR

PIĄTEK 24.10.2008 Dzień z Public Relations

10.00- 12.00 sala 113Z „PR w kryzysie” - Małgorzata Skórska” - PR Time
12.00- 14.00 sala P1 „Jak wynegocjować upragnione wynagrodzenie-videotrening”- Marta Cygan - Biuro Karier i Promocji Zawodowej (ZAPISY. Proszę mieć przy sobie legitymację studencką)

www.tydzien.wiggor.pl

Odpowiedz do tematu