forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
WIGGOR
Autor Wiadomość
antalia 

Wysłany: 2005-10-31, 09:17   WIGGOR

ech już niedługo być może wstąpię w szeregi zacnej organizacji studenckiej, jaką WIGGOR jest, ciekawa jestem czy może ktoś z was miał okazję spotkać się z Szanowną Komisją Rekarutacyjną WIGGORu? Jeżeli tak to ja bym była dźwięczna, gdyby co nieco opisał, jak to wszystko wygląda...

calina

Wysłany: 2005-10-31, 21:55   

elloooo widziałam Cię dear Natalio na liscie... wiec uwazaj jak idziesz po ae no bo w koncu konkurencja to konkurencja, nigdy nie wiadomo którą cegłe przyciagnie sila grawitacji :P no a tak na powaznie to miejmy nadzieje ze towazysze Głuchołazcy podbiją serca naszej cudownej komisjii rekrutacyjnej ( nie zebym sie podlizywala :P ) a wie ktoś może ile osób oni tam przyjmują?? no i jakieś szczegóły też by się przydały :d ehh z tego co czytałam na stronce to wychodzi ze na kazdego ludzika komisja poswięca aż godzine... aż strach pomyslec co oni tam beda z nami robic... na poczatku na pewno jakies biczowanie, potem jedzenie mózgów kaczych z ptasia grypa jako gratisem, a na koniec przyjma i tak tylko tych ktorzy beda nago biegac po rynku przez 3 godziny... ehhh no ale czego sie w koncu nie robi by popracowac w pocie czola dzien i noc, nie spac, nie pic ( no oki tu lekko przesadziłam :P ), nie jesc itp z braku czasu.... :))) ehhh zyc nie umierac.... odezwe sie jak zostane wiggorakiem... a jak sie nie poznaja na moim talencie to najwyzej skocze z Z-etki... i znajac zycie zamiast zostac nalesnikiem na asfalcie to zniesie mnie wiatr i wpadne prosto na jakis ciekawy wyklad :?

kolos 

Wydział: ZF
Wysłany: 2005-11-02, 14:02   

ja mialem przyjemność stanąć przed rzeczoną komisją 8) ...ale musze przyznać że troche się speszylem i niewiele z tego wyszlo :oops: - ja tak wlaściwie strasznie nieśmialy chlopczyk jestem ;)
...no ale od początku - najpierw ankieta - online lub na piśmie - jest tam jakiś termin skladania tego i wogóle takie tam ...ogólenie ankieta jest zabawna i chyba nastawiona na kreatywność kandydatów ;) - pytania standardowe o jakieś tam zainteresowania i umiejętności oraz troche mniej standardowew których to trzeba kierować się zasadą 'express yourself' ;)
...dalej jest rozmowa :| - za moich czasów bylo to tak że byly dwie komisje - na początek taka troche oschla, zimna i ponura niczym pan leopold h. na ćwiczeniach z matmy :P - następnie taka bardziej przyjemna z ciasteczkami i soczkiem wogóle :d - no i tak trzeba troche z nimi pogadać - obie komisje pytają niezależnie od siebie więc i pytania mogą się powtarzać - pare pytanek jest do tego co napisaliście w ankiecie a pare takich zadań w których nalezy się wykazać szybkim kombinowaniem, kreatywnością i darem przekonywania ...no i chyba wlaśnie tego mi zabraklo :P - chociaż w sumie nie ma co się dziwić bo wlaściwie poszedlem tam na żywiol bez żadnego przygotowania - nie chodzi tutaj o jakieś bardzo konkretne przygotowania - wystarczy że przejrzycie tam ich stronke i przynajmniej zdecydujecie się w której części wiggoru chcecie dzialać :)
aha - i jeszcze na koniec byla jeszcze jedna ankieta - również nic specjalnego :P
...co jest dalej nie wiem bo i nie dotarlem - cośtam wieść gminna niosla o jakimś takim grupowym już spotkaniu i cośtam cośtam ;)
no i bylo tak z rok temu - czy dalej to tak wygląda to nie wiem - wedug tego co rozmawialem kiedyś chyba znaną części z was alicją w. z kadry adapciaka to kroily się jakieś zmiany ale szczególów nie znam :?

w każdym razie powodzenia antalio - pokaż im tam na co cie stać :036:

calina

Wysłany: 2005-11-07, 13:58   

no i sie nie dostalam :( ((( buuuu.... gratuluje Natalio i mam nadzieje ze wiosna bedziesz w komisji rekrutacyjnej ;) ))))))) takze licze na wzgledy :d ehh widzisz downow jednak nie chcieli... ehhh ale ja sie nie poddam :P precz z dyskryminacja :p

antalia 

Wysłany: 2005-11-10, 23:34   

nie ma czego gratulowac, z 20 osob na case'ie przyjeli do wiggoru 13, a ja odpadlam... Na poczatku nawet mi sie troche przykro zrobilo, ale zaraz potem przeszlam obok polki z ksiazkami i rzucila mi sie w oczy ksiazka do mikro, po czym zachlannie i lapczywie zaczelam pochlaniac wiedze. Skonczylam po 5 minutach, poszlam kupic wino szato bordo FRESCO i upilam sie z kumpela. Ni idzcie do wiggoru bo zrobia z was alkoholikow.

zork 

Wydział: ZF
Wysłany: 2005-11-11, 11:14   

i będą dzwonili do Was o 3 w nocy że zaraz macie iść rozklejać plakaty, albo o 4 rano krzyki w telefonie "motywujemy Cię :!: "
:lol: ;)

kowal 

Wysłany: 2005-11-12, 15:22   

hehe, pamiętajcie że na uczelni działają jeszcze inne, bardziej otwarte organizacje. moje zdanie jest takie, że młody człowek chcąc przystąpić do jakiejś organizacji powinien po prostu wykazać się chcęciami, a nie umiejętnościami. jeżeli chcesz się rozwijać, nabywac praktyczne umiejętności to na początku wystarczy pokazać, że jest się osoba aktywną, która chce wziąć sprawy w swoje ręce. To właśnie w orgaznizacji masz się ukształtować, a nie przystępować do niej już ukształtowany.

pozdrawiam
Paweł Kowalczyk
Niezależne Zrzeszenie Sudentów Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu

calina

Wysłany: 2005-11-14, 12:31   

ehh.. nie mam zielonego pojecia jakie kryteria oni brali pod uwage...kumpela ktora byla w grupie i starala sie udzielac, wykazac jakimis pomyslalmi itp sie nie dostala a jakis kolo ktory prawie nic nie robil sie dostal... lekko bez sensu...a jesli chodzi o inne organizacje to i tak nabor jest juz wszedzie zakonczony...

kowal 

Wysłany: 2005-11-14, 17:06   

calina napisał/a:
ehh.. nie mam zielonego pojecia jakie kryteria oni brali pod uwage...kumpela ktora byla w grupie i starala sie udzielac, wykazac jakimis pomyslalmi itp sie nie dostala a jakis kolo ktory prawie nic nie robil sie dostal... lekko bez sensu...a jesli chodzi o inne organizacje to i tak nabor jest juz wszedzie zakonczony...

hehe, widocznie miała pecha;) u nas jest trochę inaczej: jeżeli ktoś się udziela i wykazuje pomysłami to rekrutacja jest dla niego czystą formalnością. a jak ktoś nic nie robi to dajemy mu jeszcze drugą sznsę - tak żeby nie przekreślać go od razu i żeby nie było jacy to ci z NZS zadufani, zamknięci i w ogóle to istnieją sami dla siebie.

zwróć też uwagę, że nie wszystkie organizację w ogóle robią "nabór". skoro nie robią naboru pt. plakatujemy całą uczelnie i rozrzucamy wszędzie ulotki oznacza to tylko tyle, że trzeba się samemu zainteresować, pokazać na zebraniu a starsi koledzy i koleżanki wszystko chętnie wyjaśnią co i jak... i to, że gdzieś kogoś nie przyjęli to nie powód żeby się załamywać i wypinać na wszystkie organizacje, tym bardziej że 1 i 2 rok to moim zdaniem najlepszy moment na ropoczęcie "studiowania" daleko wykraczającego poza siedzenie w książkach i łażenie po pub'ach.

pzdr

antalia 

Wysłany: 2005-11-15, 09:47   

toz ja sie przeciez nie wypinam nigdzie na nikogo :P wlasnie myslalam o NZSie tym bardziej ze kumpel wlasnie zaczal sobie "Dzialac" u was i mowi, ze fajnie fajnie...

to ja sie pojawie niedlugo, w piatek chyba macie zebranka o ile sie nie myle...

kowal 

Wysłany: 2005-11-15, 11:38   

w środe o 19, ale w tym tygodniu nie będzie zebrania ogólnego. musimy wybrać władze na nową kadencję;) zapraszam w przyszłym tygodniu

calina

Wysłany: 2005-11-17, 08:59   

no to moze tez sie pojawie :))) ) trzeba w koncu gdzies wykorzystac nadmiar enerii po calej serii jakze milych i odprezajacych kolowkwiow :p

mona_w_w 

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2005-12-23, 14:11   

z rozmowy o wiggorze wyszedl nzs ;) hehe

kowal 

Wysłany: 2005-12-23, 15:45   

mona_w_w napisał/a:
z rozmowy o wiggorze wyszedl nzs ;) hehe

dobrze, że nie avon:)))

mona_w_w 

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2005-12-23, 19:24