forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
PILNE!!! Czy istnieje poprawa komisu??
Autor Wiadomość
hornet 

Wydział: IE
Wysłany: 2007-03-06, 15:07   PILNE!!! Czy istnieje poprawa komisu??

Własnie zawalilem komis z chemii, mam pytanie, czy da sie jeszcze jakos zawalczyc o pozostanie na uczelni?? Do kogo mam sie zwrocic?? Dziekan, rektor, podziekan.....???? Albo czy jest mozliwosc przeniesienia sie na zaoczne?? Czy ktos z Was mial podobna sytuacje,albo wie co mam w takiej sytuacji zrobic, POMOCY!!!

voytass 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-03-06, 15:10   

hornet napisał/a:
Własnie zawalilem komis z chemii, mam pytanie, czy da sie jeszcze jakos zawalczyc o pozostanie na uczelni?? Do kogo mam sie zwrocic?? Dziekan, rektor, podziekan.....???? Albo czy jest mozliwosc przeniesienia sie na zaoczne?? Czy ktos z Was mial podobna sytuacje,albo wie co mam w takiej sytuacji zrobic, POMOCY!!!

ciężko z tym bedize, nie wiem dokładnie jak jest na IE, ale mozesz isc do dziekana i prosić o warunek, ale to tez ciezko uzyskac, bo jak mniemam to byla Twoja pierwsza sesja i na pierwszej sesji warunki nie są przyznawane. Może dobrze skonstruowane podanie i pogadanka z prodziekanem d/s studenckich badz z dziekanem pomoze. A uprzedze Twoje pytanie: dobrze skonstruowanie podanie.. najlepiej znajdz osobe ktorej sie udalo dostac warunek po ulaniu komisa, takie osoby istnieją :)

bug city | last.fm | diggin.pl | portfolio

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2007-03-06, 16:06   

właściwie w takich sytuacjach to problemów nie mają studenci dopiero 4 roku, wszyscy niżej mają, a gadać z prodziekanem zawsze warto. Z tym, że również nie wiem jak to wygląda na IE.

Pogadaj z prodziekanem - taka moja rada.

hornet 

Wysłany: 2007-03-06, 16:33   

Ok, dzieki za rade. Macie moze namiary na ludzi ktorzy zalatwiali juz takie sprawy??

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2007-03-06, 16:40   

ja często i nawet dzisiaj załatwiałem, znaczy sie warunek, z tym, że nie po komisie. Ale ne zrobisz nic więcej jak tylko normalna rozmowa z prodziekanem. Trzeba z nim pogadać jak z człowiekiem i tyle, jak nie będzie możliwości to trudno, zostanie Ci powtarzanie semestru i przepisanie zdanych przedmiotów.

hornet 

Wysłany: 2007-03-06, 17:12   

kiepsko tak uwalic na jednym przedmiocie, wszystkie inne gladko poszly a z ta chemia takie problemy..... czy ktos orientuje sie czy da sie przeniesc z dziennych na zaoczne?? tam prawdopodobnie sa te same przedmioty, tylko bez chemii, wiec powinna byc mozliwosc przeniesienia sie i przepisania ocen z innych przedmiow..... :|

Magus 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-03-08, 12:48   

rok temu tak uwalilem matme na IE, nic nie zdzialasz, dziekan nie jest wladny, mozesz ratowac sie podaniem do prodziekana, argumentujac to kiepskim stanem zdrowia(masa zaswiadczen lekarskich, historie choroby, pobyty w szpitalu etc)
w tym roku tez mialem komisa (na gn zaocznym lol ) ale pchnalem hehe
wiekszosc padła i nic nie zdzialali nawet u prodziekana, odeslano ich...
z kolei kumpela z grupy, zalatwila takie lekarskie pierdoły i ma zdac mikre do konca kwietnia(dostala warunek na 1 semie)

[ Dodano: 2007-03-08, 12:51 ]
z tego co wiem na zaocznym IE sa takie same przedmioty, uderzaj za rok na IE bedziesz miec tylko chemie, ja z tym wydzialem nie chcec miec juz nigdy nic wspolnego ;]

hornet 

Wysłany: 2007-03-08, 20:49   

Magus napisał/a:
z kolei kumpela z grupy, zalatwila takie lekarskie pierdoły i ma zdac mikre do konca kwietnia(dostala warunek na 1 semie)

A masz moze namiary na ta dziewczyne?? Jakis numer tel, email, gg, cokolwiek...... :/

kubofron 

Wysłany: 2007-03-08, 22:50   

ja ci radze uderzac do prodziekana Urbana. To jest naprawde spoko koles i wszystko da sie zalatwic.
Niestety ma humory i jest troche nieobliczalny. Mimo wszystko warto sprobowac bo nie takie wały przechodziły...

pozdrawiam i powodzenia

hornet 

Wysłany: 2007-03-09, 10:01   

U Urbana juz bylem, niestety nic nie zdzialalem. Odeslal mnie do rektora, powiedzial ze on nie ma takich kompetencji i nie moze mi pomoc.... na razie zostawilem pisemko u rektora i w poniedzialek sie wszystko rozstrzygnie..... ;)

Odpowiedz do tematu