Wysłany: 2007-03-06, 15:07 PILNE!!! Czy istnieje poprawa komisu??
Własnie zawalilem komis z chemii, mam pytanie, czy da sie jeszcze jakos zawalczyc o pozostanie na uczelni?? Do kogo mam sie zwrocic?? Dziekan, rektor, podziekan.....???? Albo czy jest mozliwosc przeniesienia sie na zaoczne?? Czy ktos z Was mial podobna sytuacje,albo wie co mam w takiej sytuacji zrobic, POMOCY!!!
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-03-06, 15:10
hornet napisał/a:
Własnie zawalilem komis z chemii, mam pytanie, czy da sie jeszcze jakos zawalczyc o pozostanie na uczelni?? Do kogo mam sie zwrocic?? Dziekan, rektor, podziekan.....???? Albo czy jest mozliwosc przeniesienia sie na zaoczne?? Czy ktos z Was mial podobna sytuacje,albo wie co mam w takiej sytuacji zrobic, POMOCY!!!
ciężko z tym bedize, nie wiem dokładnie jak jest na IE, ale mozesz isc do dziekana i prosić o warunek, ale to tez ciezko uzyskac, bo jak mniemam to byla Twoja pierwsza sesja i na pierwszej sesji warunki nie są przyznawane. Może dobrze skonstruowane podanie i pogadanka z prodziekanem d/s studenckich badz z dziekanem pomoze. A uprzedze Twoje pytanie: dobrze skonstruowanie podanie.. najlepiej znajdz osobe ktorej sie udalo dostac warunek po ulaniu komisa, takie osoby istnieją
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2007-03-06, 16:06
właściwie w takich sytuacjach to problemów nie mają studenci dopiero 4 roku, wszyscy niżej mają, a gadać z prodziekanem zawsze warto. Z tym, że również nie wiem jak to wygląda na IE.
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2007-03-06, 16:40
ja często i nawet dzisiaj załatwiałem, znaczy sie warunek, z tym, że nie po komisie. Ale ne zrobisz nic więcej jak tylko normalna rozmowa z prodziekanem. Trzeba z nim pogadać jak z człowiekiem i tyle, jak nie będzie możliwości to trudno, zostanie Ci powtarzanie semestru i przepisanie zdanych przedmiotów.
kiepsko tak uwalic na jednym przedmiocie, wszystkie inne gladko poszly a z ta chemia takie problemy..... czy ktos orientuje sie czy da sie przeniesc z dziennych na zaoczne?? tam prawdopodobnie sa te same przedmioty, tylko bez chemii, wiec powinna byc mozliwosc przeniesienia sie i przepisania ocen z innych przedmiow.....
rok temu tak uwalilem matme na IE, nic nie zdzialasz, dziekan nie jest wladny, mozesz ratowac sie podaniem do prodziekana, argumentujac to kiepskim stanem zdrowia(masa zaswiadczen lekarskich, historie choroby, pobyty w szpitalu etc)
w tym roku tez mialem komisa (na gn zaocznym lol ) ale pchnalem hehe
wiekszosc padła i nic nie zdzialali nawet u prodziekana, odeslano ich...
z kolei kumpela z grupy, zalatwila takie lekarskie pierdoły i ma zdac mikre do konca kwietnia(dostala warunek na 1 semie)
[ Dodano: 2007-03-08, 12:51 ]
z tego co wiem na zaocznym IE sa takie same przedmioty, uderzaj za rok na IE bedziesz miec tylko chemie, ja z tym wydzialem nie chcec miec juz nigdy nic wspolnego ;]
_________________ fight the good fight,whichever way you can...
ja ci radze uderzac do prodziekana Urbana. To jest naprawde spoko koles i wszystko da sie zalatwic.
Niestety ma humory i jest troche nieobliczalny. Mimo wszystko warto sprobowac bo nie takie wały przechodziły...
U Urbana juz bylem, niestety nic nie zdzialalem. Odeslal mnie do rektora, powiedzial ze on nie ma takich kompetencji i nie moze mi pomoc.... na razie zostawilem pisemko u rektora i w poniedzialek sie wszystko rozstrzygnie.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum