Mam pytanie. Jestem na I roku.
Jakie mam możliwości, jeżeli nie uda mi się zaliczyć roku.
Wiem, że mogę go powtórzyć.
Ale czy mam wtedy także możliwość, aby rozpocząć naukę od nowa na innym kierunku?
Pozdrawiam.
Jakie mam możliwości, jeżeli nie uda mi się zaliczyć roku.
Wiem, że mogę go powtórzyć.
dokładnie, powtarzasz rok i w sumie musisz chodzić na przedmiot którego nie zaliczyłeś/zaliczyłaś.
możesz też napisać pismo do dziekana z prośbą o możliwość robienia przedmiotów z 2. roku które nie są blokowane przez przedmiot niezaliczony - taki nieformalny warunek prawie
plokik napisał/a:
Ale czy mam wtedy także możliwość, aby rozpocząć naukę od nowa na innym kierunku?
przechodzisz na nowo procedurę rekrutacyjną i tyle, ew do dziekana podanie o możliwość przesunięcia, w dziekanacie musisz się popytać...
od siebie dodam ze na powtarzany przedmiot nie trzeba chodzic jesli uwalilo sie tylko egzamin, zaliczenie z cwiczen jest przepisywane, samo powtarzanie kosztuje 300 zl i dostajesz normalnie legitke i papiery do woja;P
Chciałem zapytać o podobną sytuację. Jestem stosunkowo pewien, że jutro nie zdam zaliczenia ćwiczeń ze statystyki (I semestr, egzamin w połowie nadchodzącego roku akademickiego).
Jestem na wieczorówce, wydział ZI
No i czy ktoś wie jak to tutaj wygląda? Nie wiem czy będzie w tym roku nowa grupa ZiM na tym wydziale, wiec nie wiem czy będze "z kim" powatzać rok i chodzić na niezaliczony przedmiot.
Nie ma czegoś takiego jak warunek? Albo egzamin komisyjny? W jakich terminach są komisy
Wydział: NE
Wysłany: 2007-09-21, 15:03
Cześć!
Po niezaliczonej poprawce jest komis, ale na niego zgode musi wydac Twój wykładowca. Po niezaliczonym komisie jest warunek, ale na niego zgode wydaje dziekan. Komisy są jakoś pod koniec września, albo już w październiku.
Jeżeli nie będzie grupy, z którą możnaby robic warunek na wieczorowych, to myslę, że mogliby przypisać Cię do jakiejś grupy zaocznej lub może dziennej.
Statystyka blokuje ekonometrię i badania operacyjne.
warunek po niezaliczonym komisie? a mnie sie wydawalo ze po nie zaliczeniu komisa jest juz powtarzanie roku z przedmiotu... a moze to tylko i wylacznie zalezy od zgody dziekana ktora nie jest latwo dostac.
_________________ Twoje konto przekroczyło maksymalną liczbę nieprzeczytanych postów: 1000 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni
Liczba usuniętych nieczytanych postów: 7044
http://www.youtube.com/watch?v=TBZftxAMdio
Na dziennych na ZI po niezaliczonej poprawce z danego przedmiotu pisze się podanie do Prodziekan Wydziału Zarządzania i Informatyki dr hab. Jadwiga Sobieska-Karpińska prof. nadzw. AE albo o przyznanie egzaminu komisyjnegoalbo o przyznanie warunku. Nie ma możliwości najpierw napisać, egzamin komisyjny, a później w razie niepowodzenia wziąć warunek. Ponadto studenci pierwszego roku nie mogą starać się o warunek.
_________________ "To co dla jednych jest sufitem, dla innych jest podłogą"
tydzień temu te same panie mówiły, że nie ma żadnych warunków i jedyna szansa to komis... a dzisiaj koledzy zabierali swoje podania o komis i świętują zaliczenie (warunkowe) pierwszego roku
generalnie to chyba nie mozna po pierwszym semestrze, a to czy pozwalaja czy nie to ich decyzja.. rownie dobrze moga odmowic komisa i po samej poprawce powtarza sie rok. ale to juz bardzo czarny scenariusz
_________________ Twoje konto przekroczyło maksymalną liczbę nieprzeczytanych postów: 1000 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni
Liczba usuniętych nieczytanych postów: 7044
http://www.youtube.com/watch?v=TBZftxAMdio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum