forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Skreslenie z listy studentów z powodu nie wplacenia oplaty
Autor Wiadomość
Gradzio 

Wydział: IE
Wysłany: 2011-11-09, 13:05   Skreslenie z listy studentów z powodu nie wplacenia oplaty

Witam dzisiaj walsnie przyszlo do mnie pismo ze zostalem skreslony z listy studentó, poniewaz nie umiescilem oplacy za przedmiot warunkowy, posiadam takie pieniazki zeby zaplacic za ten warunek. Moje pytanie jest nastepujace czy moglbym teraz na swoje konto rozliczeniowe wplacic pieniazki za ten przedmiotu?? co w takiej sprawie mam zrobic? Oczywiscie chodze na przedmioty i wyklad i normalnie zbieram oceny i notuje. Po prostu od tego tygodnia posiadam dopiero pieniazki poniewaz musialem na ten warunek zarobic.

Agaciasin 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-11-09, 14:32   

pytaj w dziekanacie, tam cię najlepiej poinformują, ale według mnie jak już cię skreślili, to nic nie załatwisz, trzeba było się wcześniej dogadywać

Gradzio 

Wysłany: 2011-11-09, 15:59   

Student moze byc 2 razy reaktywowany na calych studiach wiec moze mam jakeis szanse jak myslicie?? Moze ktos mial taka sytuacje?

Bigos 

Wysłany: 2011-11-09, 19:06   

Gradzio napisał/a:
Student moze byc 2 razy reaktywowany na calych studiach wiec moze mam jakeis szanse jak myslicie?? Moze ktos mial taka sytuacje?

Idź do dziekanatu i się radź, a jak nic nie poradzą, to się odwołuj i jako przyczynę podaj fatalną sytuację materialną - zawsze możesz skłamać, że rodzice się od Ciebie odwrócili, stąd te opóźnienie 8)

Edit:
1) Ja bym wpłacił tą kasę, nawet jak Cię nie przywrócą, to kasę Ci oddadzą - a tak przynajmniej łatwiej im będzie podjąć decyzję.
2) Trzeba było wnioskować o rozłożenie na raty tego warunku - podobno nie ma z tym problemu.
And the reds go marching on, on, on.

Shedao Shai 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-11-12, 11:48   

nie powinno być problemu jeśli jakoś dobrze zagadasz. Nie sądzę żeby była potrzebna reaktywacja - wielu kolegów już skreślali za takie rzeczy i zawsze jakoś się wygrzebali.

buds439 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-12-06, 11:14   

tylko nieźle pozaciemniaj w dziekanacie, bo inaczej mogą źle zareagować. ja zawsze robię skruszoną minę, sprawiam wrażenie takiej ciapy, co to za późno się o wszystkim dowiaduje i wszędzie to działa:) jeszcze nie było sytuacji, żeby nie zadziałało

har0

Wysłany: 2011-12-19, 00:17   

A ja mam inna sprawe. Jestem na 1 roku, nie jestem zapisany do zadnej grupy z j. ang.
Aktualnie w kazdej grupie odmowiono mi przyjecia ze wzgledu na "zbyt duza grupe", badz "zbyt pozno"
Czy cos w takim wypadku jeszcze mozna zrobic ? przysluguje wtedy warunek czy z ta sprawa mozna juz tylko szukac pomocy u dziekana ?
Pozdrawiam !:D:D

Bigos 

Wysłany: 2011-12-19, 00:32   

Hmm, nie słyszałem o warunkach z języka, szczególnie po pierwszym semestrze, gdzie zwykle nie udzielają warunków (zwykle, bo robią sporo wyjątków). Jak dla mnie, to albo się dogadasz z kierowniczką SJO, żeby Cię przydzieliła do jakiejś grupy albo kończysz studia, bo nie masz zaliczonego angielskiego 8)
And the reds go marching on, on, on.

Kwachu 

Wysłany: 2011-12-19, 15:51   

A czy przypadkiem na zifie w tym semestrze nie macie języków?

Odpowiedz do tematu