Wysłany: 2007-09-20, 00:52 Stypendium naukowe a przedłużenie sesji
hej,
jak to jest jeśli jeden z egzaminów piszę dopiero w październiku (mam przedłużenie sesji), czyli już PO terminie składania podań o stypę - czy mogę jeszcze donieść podanie po uzyskaniu oceny z tego egzaminu?? Słyszałam coś, że podobno wliczają do średniej w takim przypadku zawsze 2, bez względu na uzyskaną ocenę, czy to prawda? Brzmi przecież bez sensu... Ma ktoś może wiarygodne informacje (albo doświadczenia) na ten temat?
(będąc za granicą niestety nie mam możliwości skontaktować się z dziekanatem, więc proszę o pomoc)
Wydział: NE
Wysłany: 2007-09-21, 14:51
Czesc!
Jeżeli jest to egzamin poprawkowy, to do stypendium wlicza Ci się ocena 2 z pierwszego terminu oraz ta jaka uzyskasz na poprawce.
Z tego co wiem, jeżeli złożysz wniosek o stypendium po terminie, to po prostu przepadnie Ci stypendium za pażdziernik, a otrzymywać będziesz dopiero od listopada. Nie jest tak, ze przepada Ci calkowicie. Przepadaja Ci tylko kolejne miesiace, po terminie których złożyłeś wniosek
Dzięki za pocieszającą informację! Wprawdzie nie jest to egzamin poprawkowy, tylko pierwszy termin - po prostu przesunięty, ale mam nadzieje, że i w tym przypadku przepadnie mi tylko październikowa stypa...
ja mam jeszcze pytanie..jak to wlasciwie jest.. liczy sie srednia ze wszystkich ocen uzyskanych w calym roku(2 semestry) czy tez srednia ze sredniej z pierwszego semestru i sredniej z drugiego semestru?? bop mi wychodza inne wyniki;P dzieki za odp;]
Wydział: NE
Wiek: 25 Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 16 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2007-11-19, 16:37
z tego co ja wiem to nie przepada ci zadna miesieczna rata za stype tylko dostaniesz je pozniej. dopiero jak rozpatrza twoj wniosek, ale wszytsko zwyrownaniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum