Kiedyś był chyba taki temat, ale nie mogę go znaleźć.
Dziś na stołówce w bud.D znalazłem sieć 'Stołówka', ale jest zabezpieczona. Jest jakiś sposób na uzyskanie dostępu? To chyba nie jest sieć prywatna..
Gdzieś indziej jest może jeszcze dostęp do internetu?
jul, bullshit. na 6. pietrze wykrywa mi 11 sieci (+2 ad hoc, tego nie wliczam)
swobodnie starczyłby 1 AP na piętro (z czego imho wystarczy parter, 1. i 2. pietro)
wazniejsza jest kwestia restrykcji dostepu i jednak jakiegos szyfrowania, bo niezbyt przyjemna perspektywa jak dla mnie jest sniffowanie mojej dzialanosci online
Właśnie szyfrowana jest w bud.D. Na pewno jest przeznaczona dla uczelni, sama nazwa mi na to wskazuje (stolowka). Kucharki zapewne sobie sieci wifi dla siebie nie zakładały.
Zapytaj Andrzeja Kwasnickiego, ktory dostal sie do Senatu uczelni. Jego glownym punktem programu bylo zrobienie internetu bezprzewodowego na uczelni..... Moglby wiec moze od czegos zaczac...
"Dostaliśmy na to dotację z ministerstwa, sprzęt już zakupiono, a zatem do kooca roku ma już byd dostępny bezprzewodowy internet na terenie prawie całego kampusu. Będzie on oczywiście bezpłatny. Odpowiedzialnymi za wdrażanie tego projektu są pan Idzikowski (zastępca kanclerza) oraz pan Skorek (szef Działu Aparatury)."
jest to fragment raportu ze spotkania z J.M. Rektorem AE z 30.10.2007 więc jeśli ten internet będzie, to na pewno nie będzie zasługą Andrzeja Kwaśnickiego...
pozdrawiam w imieniu RSAC
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców
Nie wiem jak to ma być rozwiązane, ale może jest szansa by dołączyć punkty dostępowe do fon.com ?
_________________ "Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" ||| http://tiny.pl/frj9 <- The Secret Polecam
Ja przed świętami widziałam wiadomośc na tablicy dla V NE, żeby starostowie grup do 8 stycznia dostarczyli na dyskietce liste osób, które sa zainteresowane korzystaniem z sieci bezprzewodowej.
Więcej nie wiem, bo i tak nie przewiduję częstego pojawiania się na AE po skończeniu tego semestru.
Inauguracja sieci bezprzewodowej na uczelni
2008-02-14
Akademia Ekonomiczna jest pierwszą uczelnią wrocławską objętą w całości bezprzewodowym, bezpiecznym internetem w infrastrukturze eduroam. 14 lutego o godz. 12.00 w sali posiedzeń Senatu Rektor AE, prof. Bogusław Fiedor oraz przewodniczący RU WASK, prof. Tadeusz Więckowski uroczyście uruchomią dostęp do sieci eduroam na uczelni.
Jeah
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum