Wysłany: 2007-01-18, 18:18 Wrocławskie szkoły językowe
Chodzicie na dodatkowe zajęcia językowe? (mam tu na myśli zwłaszcza szkoły językowe) Jeżeli tak, to czy możecie polecić/skrytykować itp. coś konkretnego?
Chciałabym szlifować język, ale nie wiem gdzie Co z tymi kursami w sjo, widziałam ogłoszenia, ale jak z poziomem/ceną ... ?
piszcie piszcie
pozdr.
ps. nie wiedziałam do jakiego działu to wsadzić, więc "upchnęłam" tu
najlepsza szkoła to chyba Felberg (ale się cenią), a ja już nigdy nie pójdę do innej niż English Entrance, jest po prostu świetnie (na ostatnim piętrze w kameleonie)
chodzilam do felberga 3 lata.
duzo mi to nie dało bo sie po prostu nie przykladalam.
nauka angielskiego ograniczala sie do przychodzenia na zajecia...
imo wszystko zalezy od prowadzacego na jakiego trafisz, a nie od szkoly...
Wysłany: 2011-04-05, 14:33 Nowa szkoła języków obcych SIMPLY SPEAKING we Wrocławiu !!!
Dlaczego właśnie Simply Speaking?
Z nami nie tylko nauczysz się języka, ale również miło spędzisz czas w przyjemnej atmosferze. Zapewnią Ci ją klimatyczne i przytulne wnętrza szkoły.
Zajęcia, prowadzone przez doświadczonych lektorów, odpowiadają indywidualnym potrzebom każdego ze Słuchaczy. Uczymy angielskiego, hiszpańskiego i niemieckiego na wszystkich poziomach zaawansowania, a także prowadzimy zajęcia z języka czeskiego i niderlandzkiego! Dodatkowo prowadzimy kursy języka polskiego dla obcokrajowców.
Oferujemy atrakcyjne ceny, już od 20 zł za godzinę lekcyjną !
Nie musisz się również martwić o ciepłe napoje. Szkoła gwarantuje kawę i herbatę dla każdego ze Słuchaczy. Możesz ją wypić na przykład w naszym chillout roomie - w miejscu, które świetnie nadaje się do odpoczynku, surfowania w internecie lub też przygotowania się do kolejnych zajęć.
Przyjdź i przekonaj się, zapraszamy! We are simply the best!
Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2011-06-28, 23:36
Najlepiej to było mieć zajęcia 1x1 z jakąś miłą nativką a tak serio, to ja chodziłem na Świdnickiej do speak upa. Na pewno dobre jest to, że zajęcia są w mniejszych grupach. Jak już chodzisz do SJO to może nie ma to aż takiego znaczenia, ale w liceum różnice są ogromne. Ale wiadomo, jak się nie przyłożysz, to się nigdzie nie nauczysz.
Ja powiem, że bardzo fajną szkołą jest Speak up na Świdnickiej. Nie ma tam bloków godzinowych, ani dużych grup. Lektor ma pod sobą jednego ucznia i na podstawie wywiadu wskazuje uczniowi na jakie zajęcia ma się skierować a są różne. Jest plan zajęć na 3 tyg naprzód i uczniowie zapisują się na zajęcia np. z konwersacji jest pełno terminów do wyboru.
Dodatkowo są wypady do knajp wspólne, pod warunkiem mówienia tylko po angielsku. Jak ja byłam to 5 bloków robiło się w 15 miesięcy a nie 2,5 roku. Moim zdaniem warto tam pójść i dowiedzieć się więcej. I uprzedzam, że się cenią, ale za jakość i elastyczność. Poza tym miejscówka jest jak dla mnie przyjemna i nowoczesna.
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-09-06, 19:35 zajęcia z nativem dla stuentow UE
Polecam szkołę j. angielskiego na ul. Kamiennej zaraz obok UE. Zajęcia tylko i wyłącznie w nativami! Zniżki dla studentów UE przy powołaniu się na forum.
www.usenglish.pl
Jeśli chodzi o hiszpański to polecam El Universo (zajęcia z P. Beatą). Szkoła znajduje się w pobliżu G. Dominikańskiej. Chodziłam na zajęcia dla początkujacych. Nacisk kładzie się na mówienie co daje szybkie efekty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum