forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ZALICZENIE WARUNKOWE
Autor Wiadomość
Jedrzej 

Wydział: IE
Wysłany: 2006-09-08, 12:20   

zdziczało :P
A co do żubra to nie jednego :A a ile wyjdzie do rana :P
-----
amantium irae amoris integratio
------

mikasa88

Wydział: NE
Wysłany: 2010-08-10, 11:05   

Wiecie może do kiedy oddaje się podanie o warunek z wf-u?

Soqu 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-02-07, 21:04   

Ja mam z kolei inne pytanie, czy ktoś wie, bo może się orientował, czy można wziąść [czy istnieje] warunek na III roku [tj po V semestrze], tj tak by np zdawać przedmiot w semestrze letnim, przed obrona pracy?

Zobacz mnie na GoldenLine

Zbychowiec 

Wysłany: 2011-02-10, 19:06   

jest to możliwe, przynajmniej na NE

Zobacz mnie na GoldenLine

mikasa88

Wysłany: 2011-04-05, 19:50   

Siema, mam pytanie. Mam warunek z pewnego przedmiotu(nie zdalem egzaminu), ale chce zdawac go u innego wykladowcy. Czy moge sobie od razu przyjsc na egzamin czy poinformowac kogos o tym?

Jaina 

Wysłany: 2011-04-09, 14:42   

Musisz mieć zgodę tego wykładowcy, to na pewno. Nie jestem pewna, czy przypadkiem nie musisz poinformować o zmianie egzaminatora swojego pierwotnego egzaminatora (ma Cię na liście, jak nie przyjdziesz na egzamin bez usprawiedliwienia, mogą być kłopoty). A nad całością chyba czuwa dziekan.

mlody1991

Wysłany: 2011-08-30, 16:13   warunek

to ja odswieze temat:P orientuje sie ktos moze ile na dzien dzisiejszy mozna wziasc warunkow? i czy sa one nadal platne czy nie czy w koncu co:P?

Jaina 

Wysłany: 2011-08-31, 12:46   

Każdy warunek to 500 zł. Nie jestem pewna co do limitu, ale gdzieś mi się o uszy liczba 2 obiła.

maxio

Wysłany: 2011-11-29, 18:24   

Czy to prawda,ze na wszystkich uczelniach zlikwidowali oplate za warunki ,tylko nasz jeden tego nie zrobil? tlumaczac sie duzymi wydatkami!!!! :D czy cos wiecie na ten temat ,jesli to prawda to czy jest to legalne???

ulul 

Wysłany: 2011-12-10, 00:05   

Cytat:
Czy to prawda,ze na wszystkich uczelniach zlikwidowali oplate za warunki ,tylko nasz jeden tego nie zrobil?

Nie, np. na PWr kursy powtórkowe są nadal płatne ( przykład ).

Anets 

Wysłany: 2012-01-27, 11:26   

czy na I semestrze wydział NE można wziąć warunek?
I czy po poprawce odrazu jest warunek.. ?

bumer 

Wysłany: 2012-01-27, 13:05   

Teoretycznie nie można mieć warunku po I semestrze, jednak praktyka pokazuje co innego. U nas warunek miało wtedy sporo osób, niektórzy nawet po 2 i nikt problemów nie robił. Co do drugiej kwestii to po poprawce masz wybór: błagać doktora/profesora o dobieg, zaliczenie komisyjne lub warunek.

marine123 

Wysłany: 2012-01-29, 19:28   

ulul są, ale jest to cena ok 120-200zł, a nie 500, więc w porównaniu z tym prawie nie ma... a szkoda:(

Tribe 

Wysłany: 2012-01-30, 14:51   

a ja powtórzę pytanie, czy można mieć warunek od warunku ?

Alucard 

Wysłany: 2012-02-13, 15:44   

bumer napisał/a:
Teoretycznie nie można mieć warunku po I semestrze, jednak praktyka pokazuje co innego. U nas warunek miało wtedy sporo osób, niektórzy nawet po 2 i nikt problemów nie robił. Co do drugiej kwestii to po poprawce masz wybór: błagać doktora/profesora o dobieg, zaliczenie komisyjne lub warunek.

Oczywiście, że mozna mieć warunek po pierwszym semestrze - swojego czasu dostaliśmy taki dokument:
Kod:
Szanowni Studenci !
Od semestru letniego w roku akademickim 2011/2012 obowiązują następujące zasady:
1.    Na I semestrze można otrzymać zgodę na 1 warunek (w tym Wychowanie fizyczne).
2.    Od 2 semestru student może otrzymać zgodę na 2 warunki (w tym Wychowanie fizyczne) z tym, że warunek z poprzedniego semestru musi zostać zaliczony.
Nie ma możliwości otrzymania zgody na drugi warunek, jeśli warunek z poprzedniego semestru jest niezaliczony. Oznacza to, że należy zaliczyć warunek wcześniej w trybie eksternistycznym. Natomiast, jeśli należy obowiązkowo uczęszczać na zajęcia w kolejnym semestrze, zgody na drugi warunek student nie otrzyma. 
3.    Student otrzyma zgodę na warunek w pierwszym semestrze z przedmiotu dwusemestralnego, jeśli uzyska zgodę prowadzącego zajęcia na zaliczenie tego warunku co najmniej na 2 tygodnie przed rozliczeniem drugiego semestru. (Informacja ta dotyczy przedmiotów dwusemestralnych na każdym roku studiów. Forma 1 i 2 semestr występuje tu jako 1 i 2 semestr przedmiotu, a nie toku studiów).
4.    Student nie otrzyma zgody na warunek z przedmiotu, z którego w poprzednim semestrze nie zaliczył warunku. Do zaliczenia warunku można przystąpić w sesji podstawowej i poprawkowej. Nie ma możliwości przystąpienia do egzaminu lub zaliczenia komisyjnego.
5.    Zaliczenie warunku i różnic programowych obowiązkowo musi nastąpić w najbliższym semestrze, w którym przedmiot występuje, nawet na innym kierunku studiów, jeśli program przedmiotu jest taki sam.
6.    Student mający obowiązek zaliczenia różnic programowych, nie otrzyma zgody na warunek do momentu zaliczenia wszystkich różnic.
7.    Student, który nie zaliczy różnic programowych i/lub warunku w wyznaczonym terminie, zostanie skierowany do powtarzania semestru, na którym występuje dany przedmiot. Np.:  student  5 semestru, który nie zaliczy różnic programowych z 3 semestru, a ma do zaliczenia również różnice z 2 semestru, po 5 semestrze zostanie skierowany na powtarzanie 2 semestru, tam, gdzie występują pierwsze różnice programowe. Nie ma możliwości powtarzania 1 semestru, w związku z tym, student, który nie zaliczył różnic programowych z 1 semestru, zostanie definitywnie skreślony z listy studentów.
8.    Od 4 semestru studiów pierwszego stopnia warunki przyznawane są tylko za zgodą prowadzącego zajęcia na zaliczenie przedmiotu w semestrze piątym.
9.    Dziekan nie przyznaje warunków z niezaliczonych przedmiotów wybranych w ramach IPS-a.
10.    Dziekan nie przyznaje warunków studentom repetującym semestr z przedmiotów powtarzanych.
11.    Na semestrze piątym, Dziekan nie przyznaje warunków.

PRODZIEKAN WYDZIAŁU
                                                                                                                 Zarządzania, Informatyki i Finansów
                                      ds. studiów stacjonarnych

dr hab. Robert Kowalak, prof. UE

Odpowiedz do tematu