Eee... To raczej dziwne pytanie... Po co zakładać że będzie się miało warunek od razu na początku studiowania?
Warunek jest wtedy jeżeli:
- nie zdasz poprawki a następnie nie zdasz egzaminu komisyjnego
- przyzna Ci go dziekan,
- przechodzisz normalnie na następny rok z tym że musisz zaliczyć przedmiot z którego masz warunek w najbliższej sesji
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2006-08-19, 12:42
nie wiem dokładnie jak to jest na zaocznych ale u nas w roku jednym można mieć 2 warunki, płaci sie za nie i taka możliwość oficjalnie jest po trzecim roku, ale wiadomo, że zawsze z władzami sie można dogadać, zwłaszcza jak usadzonych jest dużo ludzi na roku. Ja tak dostalem warunek na roku numer 2 Warunek z przedmiotu zależy od tego czy dany niezdany przedmiot ma kontynuację w następnym semestrze w postaci innego przedmiotu, który wymaga zaliczenia niezdanego
Sumując:
-nie wiem jak na zaocznych, tylko na dziennych
-2 warunki na rok
-do trzeciego roku raczej trudno dostać, ale sie zdarza
z moich informacji wynika, ze warunek mozna dostac po 2 roku, a nie po 3 (a bez problemu dostaje sie po 3 semestrze juz <patrz: statystyka>)
i 2 na cale studia, a nie na rok (tak jest w regulaminie studiów), ale tego nikt nie przestrzega
Wiek: 27 Dołączyła: 06 Maj 2006 Posty: 252 Skąd: Kielce/Wrocław
Wysłany: 2006-08-22, 08:43
Ja wiem ze u nas ludzie mieli warunki ze staty a egzamin mielsimy w sesji zimowej na 2 roku....
A co lepsze na GN kumpela miala warunek z mikro juz po drugim semestrze- wiec wniosek z tego taki ze nigdy nic nie wiadomo...
czasem robia problemy a czasem nie....#
Mam nadzieje ze nikt nie bedzie tego potrzebowal.... a w zasadzie takiej wiedzy( czy mozna miec warunek czy nie)
_________________ Some people wait a lifetime for a moment like this...
Wysłany: 2006-08-22, 10:32
dziub napisał/a:
sie po 3 semestrze juz <patrz: statystyka>)
patrz statystyka, ale ja nie wiem czy to nie od nas sie zaczęło, bo jeżeli ktoś sam szedł prosić o warunek ze staty to nikomu nie chcieli dać, ale jeżeli sie wybrała grupka już do prodziekan to sie udało, nie wiem jak było teraz, ale wtedy to był wyjątek z tymi warunkami, dla nas
Wysłany: 2006-08-22, 11:06
no tak, ale to właśnie o tym pisałem... jeżeli sie znajdzie jedna osoba która chce warunek to ciężko jej będzie go załatwic, jeżeli nie skończyła przynajmniej trzeciego roku
Wiek: 27 Dołączyła: 06 Maj 2006 Posty: 252 Skąd: Kielce/Wrocław
Wysłany: 2006-08-22, 11:09
no tego to ja juz nie wiem...
na drugim roku kumpela miala warunek z prawa gospodarczego...
oprocz niej chyba byla tylko jeszcze jedna osoba.... wiec nie ma reguly
_________________ Some people wait a lifetime for a moment like this...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum