Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-02-19, 15:16
dziubowa napisał/a:
nieee old boy jest okropny
nie moglam tego ogladac...
jest genialny - po pierwsze problem zemsty - widok z obu perspektyw, do konca nie wiadomo kogo to kosztowało więcej. Mnóstwo nawiązan do mitologi, muzyka, sceny walki(realistyczne do bolu - 1szy raz w kinie azjatyckim pokazali ze fajty wygladaja nieciekawie - bo tak jest w rzeczywistosci ), kamerzysta powinien dostac oscara za ten film. Nie wspominajac o fabule, o nawiazaniach do gier komputerowych i anime(sama historia wywodzi sie z komiksu). Scenariusz, fabula sie kreci i szokuje albo onieśmiela - po prostu widzialem ten film 5x i bez wahania obejze go znowu. na bank.
[ Dodano: 2007-02-19, 15:18 ]
aloe fakt, realistyczny, czasami wrecz turpistyczny
Wydział: NE
Wysłany: 2007-02-19, 15:46
"old boy" należy do rodzaju filmów, które wywołują naprawdę mocne wrażenie i trudno o nich zapomnieć. ogladnelam go z bratem jakieś pół roku temu i wiem, że nigdy więcej tego nie zrobię. film miażdży. uważam, że jest wart obejrzenia.
_________________ Miłość jest duszą życia, a muzyka życiem duszy...
a gdzie MIASTO BOGA, gdzie FIGHT CLUB?!! Ja bym wywalil Matrixa, Seksmisje. No i pomineli takie filmy jak Taksowkarz, Lsnienie, Czas Apokalipsy, Siedem, Szeregowiec Ryan
A ja stawiam przede wszystkim na "Siedem" no i też "Kill Bill " oba jak dla mnie to rewelacja , "Requiem dla snu" jest na właściwym miejscu tak jak i „Skazani na Shawshank” . Każdy z nas zrobiłby inną listę, więc pozostło nam tylko dyskutować
_________________ Pielęgnuj to co w Tobie ganią ! To właśnie TY !
jeśli już mowa o takich nowszych, to ja uwielbiam "Snatch"
Jednak moim zdaniem kultowym filmem był, jest i będzie "Ojciec chrzestny"
No dorzucę jeszcze "Scarface"
Dobra, widać że uwielbiam Ala Pacino
_________________ Develop your eccentricities while you are young. That way, when you get old, people won't think you're going gaga. /David Ogilvy/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum