Nie wiem, jak wy, ale takie filmy robią na mnie duże wrażenie. Jestem daleki od poglądów nazistowskich, jestem ich zagożałym wrogiem, może dlatego tak mnie to ciekawi. Jeszcze innymi filmami z tej kategorii są Fanatyk i Bunkier SS. Najbardziej interesuje mnie jak łatwo ludzie popadają w skrajności, często sprowokowani sytuacjami życiowymi
Byćmoże skini to nie faszyści albo na odwrót. WHATEVER! Ja sie nie znam na tym i nie chce sie znać. A w tych filmach interesuje mnie to, jak zwykły ,dobry człowiek może przeistoczyć się w zwierze, upadla się i niszczy swoim zagubieniem wszystkich dookoła. Ci ludzie wymyślają sobie fałszywe ideologie, za pomocą których mają poczucie bezpieczeństwa. Banda zakompleksionych i zagubionych ludzi
American History X zajebisty...
Edward Norton też Zajebisty nie wiem czemu ale lubię tego akotra,
cholernie charyzmatyczny cfaniak
fajna rolę miał w Królestwie niebieskim
Wydział: NE
Wysłany: 2008-08-07, 23:17
voytass napisał/a:
film genialny...a jedna scena spowodowala u mnie dreszcz....pamietacie zęby na krawezniku? to byl total
NECROPOSTING!
zęby na krawężniku były boskie. Szedało ceni wysoko
tak samo jak sam film. Z filmów o skinheadach widziałem jeszcze Romper Stomper i This is England i choć oba były fajne (bardziej pierwszy) to AHX zrobiło na mnie największe wrażenie. Norton, Norton!!
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-08-08, 09:56
Shedao Shai napisał/a:
Z filmów o skinheadach widziałem jeszcze Romper Stomper i This is England i choć oba były fajne (bardziej pierwszy) to AHX zrobiło na mnie największe wrażenie. Norton, Norton!!
dołoże do tego jeszcze "Fanatyka". To jest zryty film
Wydział: NE
Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 94 Skąd: przegub 1310
Wysłany: 2008-09-11, 19:05
Odswieze troche temat bo dopiero co go zauwazylem a jestem troche obyty w tej kulturze (bron boze nie pochwalam, tylko ciekawila mnie kiedys kultura skinheadowska) polecam film Romper Stomper z Crowem chyba - film wg mnie bardziej do myslenia ale podobal mi sie najbardziej z calej "polki" filmow o skinach. Btw ciekawostka: istnieje odlam skinow zwanych SHARPowcami, ktorzy nie pochwalaja nazistowskich i rasistowskich poglodow (skinhead against racial predujice)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum