INSTRUKTOR KO
Pytanie kolejne. Zatem. Jak się nazywa miasto nad Wisłą. Dla ułatwienia dodajemy, że jest to imię króla, który zostawił Polskę murowaną.
BIGBITOWIEC
Ale jakie miasto?
INSTRUKTOR KO
To ja się pana pytam jakie miasto.
BIGBITOWIEC
Aha.
...
To ja nie wiem.
MAMOŃ
Panie Kazimierzu! Ma pan klucz od kabiny?
INSTRUKTOR KO
Bardzo państwa proszę nie podpowiadać. Bardzo proszę.
BIGBITOWIEC
Kluczbork.
INSTRUKTOR KO
Odpowiedź prawidłowa - Kazimierz.
moj ulubiony moment :] dlaczego ? bo jestem z Kluczborka
mój post będzie miał mało wspólnego z cytatami z 'rejsu' ale jeśli lubicie polskie komedie to obejżyjcie sobie 'uprowadzenie agaty'
Cytat:
PEDZIO TAKI:
Ładną ma pan marynareczke.
CYGAN:
Dziękuje, przekaże Adasiowi.
WCIĄŻ TEN PEDZIO:
A, więc to Adaś pany uszył.
CYGAN:
Nie, to ja uszyłem - dla Adasia.
PEDZIO NIE DAJE ZA WYGRANĄ:
Może i mi mógłby pan coś uszyć?
CYGAN:
Spadochron?
tam jest tego więcej - niektóre naprawde zaje... ...zajefajne sytuacyjne scenki - no i plejada polskiego kina - stuhr, rywiński, buczkowski, pazura też raz się przemknął i mann się nawet pojawił (od szansy na sukces ten)
w filmie 'uprowadzenie agaty' no - albo takie coś:
Cytat:
KOLEŻKA Z BUKIETEM KWIATÓW WPADA NA PERON I KRZYCZY DO AGATY WYSIADAJĄCEJ RAZEM Z CYGANEM Z POCIĄGU:
Agatko, tutaj jesteś - wszystkiego najlepszego!
CYGAN:
Przepraszam, czy pan coś tutaj reklamuje?
trudno przekazać cały komizm tej scenki ale odsyłam do film - naprawde miszczowski
tak - z lewej strony mojego mózgu - lewa półkula płat ciemieniowy fragment tej średnio pofałdowanej masy odpowiedzialny za pamięć
jako że to z mojej pamięci - a ta czasem bywa ...'wypłukiwana', z góry zaznaczam że moge troche przekręcać - ale główną myśl staram się przekazać nie zmienioną
Cytat:
AGATA DO MENELKA STOJĄCEGO W BRAMIE:
Dzień dobry, szukamy posterunku milicji.
MENELIK:
No to na ulicy Kapelana będzie.
AGATA - GRZECZNIE:
A gdzie znajdziemy Kapelana?
MENELIK - TROCHE ZNIECIERPLIWIONY:
No za Placem Nowotki w prawo.
AGATA - WCIĄŻ GRZECZNIE:
A gdzie znajdziemy Nowotki.
MENELIK - BARDZO ZNIECIERPLIWIONY:
No na dawnych Bohaterów Westerplatte
AGATA - WCIĄŻ UŚMIECHNIĘTA I MIŁA:
A gdzie w takim razie znajdziemy Bohaterów Westerplatte?
MENELIK (zgadnijcie jaki ):
A spie****aj!
Ostatnio zmieniony przez kolos 2006-03-26, 19:02, w całości zmieniany 2 razy
nie cwaniakuj katia - to ja jestem cwaniaczkiem z pksu na tym forum - jak ty bieżesz coś ze stronki to też cytujesz stronki czy konkretne wydzielone zdania?
Cytat:
DALSZY CIĄG TAMTEJ SCENKI - Z TYM ŻE MENELIK ODCHODZI A NA HORYZONCIE POJAWIA SIĘ KSIĄDZ
KSIĘŻUNIO:
Szczęść Boże drogie dziecko. Prosze mu wybaczyć - ta dzisiejsza młodzież taka niepostępowa dzisiaj.
AGATA:
Szczęść Boże. Nic nie szkodzi. Szukamy Kapelana prosze księdza.
KSIĘŻUNIO:
A to w koszarach go pani najpewniej znajdzie.
(...) NO I TUTAJ JESZCZE TROCHE TEGO BYŁO.
a może by tak kiedyś zorganizować noc polskiej komedii na uczelni
i własnie klasyke puścić?
ja proponuje (oprócz "Rejsu" i "Misia") "Nie ma róży bez ognia", "Poszukiwany, poszukiwana" i "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" (nie mylić z "Catch me if you can") no i "Bruneta wieczorową porą"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum