Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-09-11, 14:05
A ja w koncu obejrzalam "rec". Że lubię hiszpański i sluchalabym go nawet w horrorach, to i obejrzałam sobie tego filma. Co muszę przyznać, to to, że już dawno nie pamiętam kiedy tak krzyczałam na filmie. Serio, lubię oglądać straszne filmy, ale zazwyczaj się nie wydzieram etc. Ten film spowodował uzewnętrznienie mojego strachu
Polecam serdecznie, o ile ktoś lubi taki gatunek filmowy.
Dodac należy, że film jest nakręcony z zamysłem, iż ma wyglądać jak film dokumentalny - czyli maerzysta, pani dziennikarka, prowadzą reportaż w remizie strażackiej ot co
Wydział: NE
Wiek: 24 Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 94 Skąd: przegub 1310
Wysłany: 2008-09-11, 14:44
a mnie jakos nie ruszyl ten REC jedynie czasem jak jakies nieoczekiwane zwroty akcji byly to torche puls mi podskoczyl ogolnie zawsze sie balem horrorow duchow itp jak bylem maly:P raz pamietam to nie spalem pare dni po zobaczeniu diabelka piszczalki
Wysłany: 2008-09-11, 15:04
SkuchowskiePYLY napisał/a:
raz pamietam to nie spalem pare dni po zobaczeniu diabelka piszczalki
ojesus, daj spokoj, mialam taką traumę po tym, że wszędzie go widzialam i mi się śnil zmora dziecinstwa
A mnie serio ruszył, ale to nie jest taki typ horroru, po którym np. boisz sie wyjsc z domu wieczorem, albo spojrzec w lusterko w łazience
Wysłany: 2008-09-11, 15:32
zgadzam się z katią. REC był supa, ten chudy koleś z końcówki do tej pory mnie straszy jak łażę po ciemnym mieszkaniu dawno nie widziałem strasznego horroru. Polecam polecam
Wysłany: 2008-09-11, 18:29
Shedao Shai napisał/a:
REC był supa, ten chudy koleś z końcówki do tej pory mnie straszy jak łażę po ciemnym mieszkaniu
weź weź. mi serce zaczęło łopotać w momencie, gdy oni tam stoją, wyczekują w tej ciemnicy.jak.cholera i widać ten cień. I nagle "to się poruszyło!". Myślałam, że zejdę na atak serca.Mimo wszystko film i tak na plus Nawet lepszy od "blair witch project"...poniekąd
a z zupelnie innej beczki - elegia, film na podstawie powiesci rotha - 'konajace zwierze' z benem kingsleyem i penelope cruze w rolach glownych. bardzo dobry film o uczuciu, jakie pojawia sie pomiedzy wykladowca, krytykiem teatralnym, a mloda absolwentka college'u. film poruszajacy tematy takie jak milosc, zazdrosc, dojrzewanie, relacje ojca z synem, przyjazn. kingsley zagral b. dobrze, natomiast pani cruze jest prawdziwym 'dzielem sztuki' . polecam.
Właśnie obejrzałem "Love Guru" . Film fajny, dość śmieszny, ale humor nie dla każdego - specyficzny troszeczkę, mocno naszpikowany podtekstami seksualnymi i innymi takimi . No i Mike Myers + Jessica Alba i czasami Justin dają radę . Dla rozluźnienia w sam raz.
Rec jak dla mnie to słaby film, zerżnięty ze wszystkich poprzednich typu "28 x później", "Cloverfield" itp itd... I mało straszny jak dla mnie. Ogólnie słabizna .
No i wstyd się przyznać, ale dopiero teraz obejrzałem filmy z Bournem w roli głównej . Żałuję trochę, że nie przeczytałem wcześniej książek. No, ale filmy fajne, porządna dawka kina akcji itp itd ;P. Warto jak ktoś nie widział jeszcze, a lubi filmy sensacyjne, szpiegowskie . Sporo zwrotów, które mnie zaskoczyły no i przemyślana fabuła .
Wysłany: 2008-09-14, 11:54
stingah napisał/a:
No i wstyd się przyznać, ale dopiero teraz obejrzałem filmy z Bournem w roli głównej . Żałuję trochę, że nie przeczytałem wcześniej książek. No, ale filmy fajne, porządna dawka kina akcji itp itd ;P. Warto jak ktoś nie widział jeszcze, a lubi filmy sensacyjne, szpiegowskie . Sporo zwrotów, które mnie zaskoczyły no i przemyślana fabuła .
Bourne rządzi moje ulubione filmy tego typu. Książki możesz spokojnie przeczytać, o ile Tożsamość jeszcze jako tako jest podobna do tego co jest w filmie to Krucjata i Ultumatum to już zupełnie inne bajki - i również bardzo fajne
ja za horrorami nie przepadam, bo zazwyczaj się panicznie boję ale dałam się koleżance wyciągnąć na 'Sierociniec' i mi się podobało, więc zdecydowałam się też na 'Rec' bo wszyscy zachwalali i w ogóle. i podobało mi się tylko to, że po hiszpańsku i sposób w jaki nakręcony, tak to w ogóle nie straszny i bardzo przewidywalny, może napięcie wyparowało po tym jak go przerwali w połowie z powodu problemów technicznych
"Mamma Mia" super! widziałam już dwa razy i to na pewno nie koniec naprawdę polecam, nie tylko dla fanów Abby, choć ich piosenki są wykonywane świetnie przez Meryl Streep i tą młodą laskę!
To i ja zachęcony różnym opiniami obejrzałem ten "[Rec]" i... słabizna
Oglądałem sam, w ciemnym pokoju i w ogóle mnie to nie poruszyło. Za dużo krzyków, krwi i ogólnie sieczki - a mnie takie zabiegi tylko śmieszą Scenariusz momentami kuleje (ale to w końcu horror ;P) a do tego jest, jak dla mnie, strasznie przewidywalny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum