forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Fajny film wczoraj widziałem/am
Autor Wiadomość
katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-09-11, 14:05   

A ja w koncu obejrzalam "rec". Że lubię hiszpański i sluchalabym go nawet w horrorach, to i obejrzałam sobie tego filma. Co muszę przyznać, to to, że już dawno nie pamiętam kiedy tak krzyczałam na filmie. Serio, lubię oglądać straszne filmy, ale zazwyczaj się nie wydzieram etc. Ten film spowodował uzewnętrznienie mojego strachu :)
Polecam serdecznie, o ile ktoś lubi taki gatunek filmowy.
Dodac należy, że film jest nakręcony z zamysłem, iż ma wyglądać jak film dokumentalny - czyli maerzysta, pani dziennikarka, prowadzą reportaż w remizie strażackiej ot co :)

Zobacz mnie na GoldenLine

SkuchowskiePYLY 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-09-11, 14:44   

a mnie jakos nie ruszyl ten REC jedynie czasem jak jakies nieoczekiwane zwroty akcji byly to torche puls mi podskoczyl :D ogolnie zawsze sie balem horrorow duchow itp jak bylem maly:P raz pamietam to nie spalem pare dni po zobaczeniu diabelka piszczalki :D

katia 

Wysłany: 2008-09-11, 15:04   

SkuchowskiePYLY napisał/a:
raz pamietam to nie spalem pare dni po zobaczeniu diabelka piszczalki

ojesus, daj spokoj, mialam taką traumę po tym, że wszędzie go widzialam i mi się śnil :P zmora dziecinstwa :)
A mnie serio ruszył, ale to nie jest taki typ horroru, po którym np. boisz sie wyjsc z domu wieczorem, albo spojrzec w lusterko w łazience :P

SkuchowskiePYLY 

Wysłany: 2008-09-11, 15:12   

hehehe :D to kup sobie gaz pieprzowy i zaden zombiak ci nie podskoczy w nocy :D

Shedao Shai 

Wysłany: 2008-09-11, 15:32   

zgadzam się z katią. REC był supa, ten chudy koleś z końcówki do tej pory mnie straszy jak łażę po ciemnym mieszkaniu :D dawno nie widziałem strasznego horroru. Polecam polecam :)

alienka 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-09-11, 17:00   

Mamma mia - świetna komedia z dobrą obsadą. Można się nieźle pośmiać.
POLECAM!!!

katia 

Wysłany: 2008-09-11, 18:29   

Shedao Shai napisał/a:
REC był supa, ten chudy koleś z końcówki do tej pory mnie straszy jak łażę po ciemnym mieszkaniu

weź weź. mi serce zaczęło łopotać w momencie, gdy oni tam stoją, wyczekują w tej ciemnicy.jak.cholera i widać ten cień. I nagle "to się poruszyło!". Myślałam, że zejdę na atak serca.Mimo wszystko film i tak na plus :) Nawet lepszy od "blair witch project"...poniekąd :)

h8me 

Wysłany: 2008-09-11, 19:48   

a z zupelnie innej beczki - elegia, film na podstawie powiesci rotha - 'konajace zwierze' z benem kingsleyem i penelope cruze w rolach glownych. bardzo dobry film o uczuciu, jakie pojawia sie pomiedzy wykladowca, krytykiem teatralnym, a mloda absolwentka college'u. film poruszajacy tematy takie jak milosc, zazdrosc, dojrzewanie, relacje ojca z synem, przyjazn. kingsley zagral b. dobrze, natomiast pani cruze jest prawdziwym 'dzielem sztuki' ;) . polecam.

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2008-09-13, 21:20   

a ja ten rec ogladalam jakos w srodku nocy i luz. sie nie balam wcale a potrafie skakac na horrorach.

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2008-09-14, 10:42   

Właśnie obejrzałem "Love Guru" :D . Film fajny, dość śmieszny, ale humor nie dla każdego - specyficzny troszeczkę, mocno naszpikowany podtekstami seksualnymi i innymi takimi :P . No i Mike Myers + Jessica Alba i czasami Justin dają radę :P . Dla rozluźnienia w sam raz.

Rec jak dla mnie to słaby film, zerżnięty ze wszystkich poprzednich typu "28 x później", "Cloverfield" itp itd... I mało straszny jak dla mnie. Ogólnie słabizna :P .

No i wstyd się przyznać, ale dopiero teraz obejrzałem filmy z Bournem w roli głównej ;) . Żałuję trochę, że nie przeczytałem wcześniej książek. No, ale filmy fajne, porządna dawka kina akcji itp itd ;P. Warto jak ktoś nie widział jeszcze, a lubi filmy sensacyjne, szpiegowskie :D . Sporo zwrotów, które mnie zaskoczyły no i przemyślana fabuła ;) .

Shedao Shai 

Wysłany: 2008-09-14, 11:54   

stingah napisał/a:
No i wstyd się przyznać, ale dopiero teraz obejrzałem filmy z Bournem w roli głównej ;) . Żałuję trochę, że nie przeczytałem wcześniej książek. No, ale filmy fajne, porządna dawka kina akcji itp itd ;P. Warto jak ktoś nie widział jeszcze, a lubi filmy sensacyjne, szpiegowskie :D . Sporo zwrotów, które mnie zaskoczyły no i przemyślana fabuła ;) .

Bourne rządzi :) moje ulubione filmy tego typu. Książki możesz spokojnie przeczytać, o ile Tożsamość jeszcze jako tako jest podobna do tego co jest w filmie to Krucjata i Ultumatum to już zupełnie inne bajki - i również bardzo fajne :)

fiori86 

Wysłany: 2008-09-14, 12:02   

ja za horrorami nie przepadam, bo zazwyczaj się panicznie boję ;) ale dałam się koleżance wyciągnąć na 'Sierociniec' i mi się podobało, więc zdecydowałam się też na 'Rec' bo wszyscy zachwalali i w ogóle. i podobało mi się tylko to, że po hiszpańsku i sposób w jaki nakręcony, tak to w ogóle nie straszny i bardzo przewidywalny, może napięcie wyparowało po tym jak go przerwali w połowie z powodu problemów technicznych ;)

"Mamma Mia" super! widziałam już dwa razy i to na pewno nie koniec ;) naprawdę polecam, nie tylko dla fanów Abby, choć ich piosenki są wykonywane świetnie przez Meryl Streep i tą młodą laskę!

skalpel 

Wysłany: 2008-09-14, 21:25   

To i ja zachęcony różnym opiniami obejrzałem ten "[Rec]" i... słabizna :P

Oglądałem sam, w ciemnym pokoju i w ogóle mnie to nie poruszyło. Za dużo krzyków, krwi i ogólnie sieczki - a mnie takie zabiegi tylko śmieszą :P Scenariusz momentami kuleje (ale to w końcu horror ;P) a do tego jest, jak dla mnie, strasznie przewidywalny :P

Moja ocena na filmwebie: 3/10

katia 

Wysłany: 2008-09-14, 22:17   

sami twardziele na tym forum hoho. Ja i tak się bałam :)

Shedao Shai 

Wysłany: 2008-09-14, 23:12   

twardziele hmm... nie nazwałbym ich tak :P

widziałem w końcu Speed Racer - takie yyy mieszane wrażenia mam. Po recenzjach spodziewałem się czegoś gorszego, ale i tak no... nie.

Odpowiedz do tematu