forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Fajny film wczoraj widziałem/am
Autor Wiadomość
Shedao Shai 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-08-10, 14:03   Fajny film wczoraj widziałem/am

Katia pobłogosławiła pomysł to zakładam :D

w skrócie możemy się tu dzielić wrażeniami z filmów jakie ostatnio widzieliśmy, co polecamy innym, czego może lepiej nie itd.

ja sobie ostatnio oglądam stare Batmany, bo wcześniej ich nie widziałem... jakoś nie przepadam za takimi filmami. Kolesie w obcisłych czarnych rajtuzach mnie nie kręcą :P No ale że "Mroczny rycerz" zbiera wszędzie takie wysokie noty, to nie wypada nie pójść, a że chciałbym coś z niego zrozumieć to oglądam poprzednie. Najbardziej mi podszedł "Batman: początek", bo te poprzednie było za bardzo bajkowe i takie eee... dziwne. tzn te pierwsze dwa od Burtona były jeszcze w miarę (szczególnie Michael Keaton jako Batman mi pasował) ale 3ka i 4ka to juz tragedia ... no ciekawe teraz co takiego w tym Mrocznym Rycerzu jest że się wszyscy podniecają :P

A, no i wczoraj obejrzałem sobie "The Bank Job". Rzecz, jak mówi tytuł, o napadzie na bank. Film z początku trochę przynudza, potem się rozkręca i właściwie wychodzi całkiem zgrabny kryminał. Ocena na Filmwebie (8,2/10) trochę za wysoka, ale niech tam sobie będzie. Jak się komuś nudzi, to można.

alienka 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-08-10, 14:13   

Film jaki ostatnio widziałam - Kelnerka. Obejrzane z nudów. Według filmweba - 6,61. Ja osobiście nie polecam!! Film dłużył się strasznie, Brak akcji, flaki w oleju. Jeśli ktoś będzie was na to namawiał - zdecydowanie odradzam!

fiori86 

Wysłany: 2008-08-10, 21:19   

The Bank Job świetny film! Właśnie wróciłam z kina i jestem zachwycona ;) wciągający, trzymający w napięciu momentami, trochę humoru, nie przynudza, niby angielski, ale nie jest tak źle ;P fajny akcent, fajne samochody, no i historia na faktach autentycznych ;) polecam

[ Dodano: 2008-08-10, 22:20 ]
po polsku 'angielska robota'

Shedao Shai 

Wysłany: 2008-08-12, 00:22   

No i widziałem Mrocznego rycerza.

Moja recenzja: http://img228.imageshack....e=ewbhfeqa7.jpg

:D

Czy film jest taki świetny jak ma recenzje i oceny? Nie.

Czy Joker jest taki świetny jak wszyscy mówią? TAK!!! nie wierzyłem, śmiałem się, ale... to trzeba po prostu zobaczyć. Dla Jokera warto pójść na ten film. Tylko i wyłącznie dla niego, siąść i rozkoszować się każdą sceną w której się pojawia.

Sam Batman to kicha (ten głos... :)) :)) :)) :)) - parodia jakaś), Harvey Dent dobry ale bez rewelacji, Maggie Gyylenhal wygląda wyjątkowo paszteciarsko (czemu, Katie, czemu?!), logika miejscami kuleje, i generalnie film jest o jakieś pół godziny za długi. No i co to za film w którym występuje tylko JEDNA laska, w dodatku przeciętna? :P

Na plus bardzo dobry klimat, film przez większą część trzyma widza w napięciu. Fabuła całkiem, całkiem, mieli bardzo fajne pomysły.

I JOKER.

Mrocznemu rycerzowi bym dał tak z 7/10, z filmów tego typu Iron Man mi w tym roku bardziej przypasił. Ale JOKER. Ten koleś niesie cały film.

Miguś 

Wysłany: 2008-08-17, 17:11   

Street Kings (2008)
Trailer

Polecam wszystkim którzy lubią filmy akcji, przed chwilą obejrzałem i nie żałuję, poza tym polecam Mr. Brooks i Next, fajne filmy można obejrzeć :)

Edit: Dziś oglądałem Wanted. Mnie sie bardzo podobał :) Dość dużo efektów specjalnych i ciekawa fabuła :) Do tego fajna obsada. Polecam :)

wojciech 

Wysłany: 2008-08-18, 15:11   

Wanted ciekawa fabuła? dobre..

ja wczoraj widziałem wreszcie Kontrolerów (spodziewałem się czegoś innego, ale jak na węgierski film to czad) no i dzisiaj Hancock, ale takich filmów nie należy komentować chyba, bo są poza kategorią filmową - czysta rozrywka dla mas, o czym świadczy też długość filmu - 1.28. efekty specjalne na plus, fabuła śmieszna jak w Wanted

Miguś 

Wysłany: 2008-08-19, 07:36   

No i mi o to chodzi, żeby miło spędzić czas.. Dla mnie muzyka jest najpiękniejszą sztuką a film to zwykły badziew który powinien albo poprawić humor albo zainteresować troszkę.. Dla ciebie Wanted mógł być prostym filmem, dla mnie był w porządku i chętnie bym sobie obejrzał kolejny film który mi zajmie 2h i nie będę tego żałował..

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2008-08-19, 10:29   

No w końcu Batmana obejrzałem ;) . I muszę powiedzieć, że nie jest super hiper rewelacją, ale cały film ogólnie jest dobry i przynajmniej mnie trzymał w napięciu cały czas ;) . Rzeczywiście jak kolega wcześniej wspomniał, kreacja Jokera tutaj dominuje i jest naprawdę świetna (szczególnie jego sposób mówienia...:P). Czuję jednak lekki niedosyt Two Face'a ;) . Za krótko i za mało.

No, a głos Batmana wcale mi tak nie przeszkadzał... ;) . Już po "Begins" się przyzwyczaiłem :) . Film tak oceniam wg mojej skali (:P) na 8/10.

Ostatnio jeszcze obejrzałem Hellboya 2, taki sobie, nie ma co dużo pisać. Fabuła oklepana, ale za to dobry klimat i świetny design postaci :) . Jak komuś się podobały kreacje ze świetnego Labiryntu Fauna to w Hellboyu 2 też powinny, bo to w końcu tego samego autora ;) . Taka rozrywka krótka, dla tych co lubią dużo walenia po mordach i starcia tytanów (komiksowych) ;) . Takie słabe 7/10.

Kolejny film, który widziałem w przeciągu ostatniego tygodnia to "Felon". Sceptycznie podchodziłem, ale okazał się naprawdę świetny :) . Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Wzbudził we mnie ten film takie poczucie bezradności, niesprawiedliwości w obliczu niektórych zdarzeń życiowych :) . No i świetnie "zamaskowany" Val Kilmer ;P. Ogólnie dobry i mocnych wrażeń może dostarczyć ;) - 8/10.

wojciech napisał/a:
o czym świadczy też długość filmu - 1.28

Eee, że co? Że filmy krótsze od dwu-godzinnych to już nie są fajne? :kolos

wojciech napisał/a:
Wanted ciekawa fabuła? dobre..

Wg niego ciekawa :) . Jak masz inne zdanie to się wypowiedz, a nie zaczynaj od ironizacji wypowiedzi kolegi :P .

wojciech 

Wysłany: 2008-08-20, 19:35   

dla mnie krótsze niż 1.30 nie mają sensu. człowiek ogląda film, wciąga go i nagle bach czarny ekran a chciałoby się, żeby trwał dłużej np. dla Skazanych na Shawshank 2 godziny to za mało. jeśli chodzi o Hancocka to jak dla mnie mógłby trwać nawet połowe z tego co jest teraz.

jeśli chodzi o Wanted, to nie wiem czy zauważyłeś, jak to leciało, Krosno Przeznaczenia? LOL? kto to wymyślił? ee.. krosno wystukuje imię jakiegoś nieszczęśnika, którego trzeba ukatrupić bo tamkiedyś zrobi bubu. na samo wspomnienie tej fabuły zanosze sie w śmiech. takie jest moje zdanie, ironizacja czy nie. no i podobne rzeczy działy się w Raporcie Mniejszości. co za dużo to nie zdrowo.

edit: jeszcze wiadomość zakodowana jest w tkaninie?! YEAH! no LOL, szaleństwo, nic więcej.

Shedao Shai 

Wysłany: 2008-08-20, 20:25   

Najlepsza długość filmu to 1,30 do 2h, mniej to jak wojciech zauważył za mało i pozostaje niedosyt, więcej już zaczyna nużyć widza i nawet jak to jest Pulp Fictionto człowiek się już pod koniec nie może doczekać końca

stingah 

Wysłany: 2008-08-21, 00:29   

No nie wiem, mi tam na przykład bardzo odpowiadają wersje reżyserskie Władcy Pierścienia :D . Już nie raz na maratonie byłem :D . Także długość nie ma żadnego znaczenia w ogóle. Bardziej mnie obchodzi treść filmu :) .

No, a ostatnio obejrzałem "Don't mess with Zohan". Bardzo średni film, jest parę śmiesznych fragmentów, ale wypada słabo na tle innych "głupkowatych" komedii :) . Nie warto tracić czasu. Nic nowego, mało ciekawego. Polecam za to "Harold and Kumar (...)" obie części :D . Polewa na maksa. Wg mnie oczywiście ;) :P :D

Akuku 

Wysłany: 2008-08-21, 13:13   

"Harold and Kumar(...)" fajne nawet, takie lekkie komedyjki na relaksik :D Ostatnio widziałem Mumię 3 i mi się np. podobała, fajne efekciorki i niezły humor, też film bez głębszego dna, ale miło się ogląda. Obejrzałem w końcu najnowszą część Indiany Jonesa i nie polecam, film nie sprostał moim oczekiwaniom. Akcja niby trzymała w napięciu, ale jakoś to wszystko mało zaskakujące i w ogóle naciągane. "Step brothers" to nawet ciekawa komedia, ale też raczej wytrawni kinomani będą mieli sporo zastrzeżeń. Mimo, że nie jestem miłośnikiem postaci komiksowych, to powiem, że "Incredible Hulk" mi się bardzo podobał i chętnie zobaczę kontynuację.

kolos 

Wysłany: 2008-08-21, 16:04   

ja tam w sumie dzisiaj widziałem ten film no ale już nie będę zakładał nowego tematu :P ;)

...ekhem :roll ...w każdym razie ja chciałem wam polecić już troche "starawy" bo z 2005 roku film "rent" na podstawie musicalu jonathana larsona - naprawde bardzo fajny muzyczny film - jeżeli ktoś lubi to poczytajcie sobie i obejrzyjcie - śmiem twierdzić że warto :kolos ;)

Shedao Shai 

Wysłany: 2008-09-10, 12:21   

Postal - o kur...na dawno się tak nie uśmiałem :D bardzo fajna komedyjka śmiejąca się z wszystkiego i wszystkich. A ile zabawy jak się namawia znajomych do obejrzenia "no wiem że to Uwe Boll, ale to na prawde fajny film" :D

stingah 

Wysłany: 2008-09-10, 12:53   

Ja w końcu obejrzałem Wanted i powiem, że mi się podobał ponieważ bardzo lubię filmy fantasy, szczególnie z Angeliną ;) . A no i zwrot akcji mnie zaskoczył, nie powiem. Chyba, że jakiś odurzony byłem i powinienem to wiedzieć od początku, no ale w rezultacie mnie zaskoczyło ;P. Dobry na odprężenie. Jedyne czego mi brakowało to więcej akcji i trików, lekki niedosyt czułem :D .

Odpowiedz do tematu