troche? przeciez to byl szok w zyciu bym sie tego nie spodziewal a najlepsze, ze dopiero wtedy mozna bylo uswiadomic sobie, o co tak na prawde w tym filmie chodzilo od samego poczatku
ja się jak najbardziej podpisuję pod "Pi"
innych wyjątkowo poplątanych nie potrafię sobie teraz przypomnieć... choć pamiętam, że po "Powiększeniu" też miałam niezły mętlik w głowie
ps. a liczymy też absurdalne filmy Monty Pythona?
_________________ And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...
Pi, Requiem for a Dream, Revolver, wszystkie Lyncha, wszystkie Kubricka, Donnie Darko, Fightclub, Las Vegas Parano.. czyli to, co zapewne już sie w tym temacie pojawiło
_________________ 'Think like a man of action, act like a man of thought.'
Henri Louis Bergson
Wydział: NE
Wysłany: 2006-11-02, 22:16
z nowszych 9 Kompania---> + za rosyjski klimacik, realny obraz wojska radzieckiego <np. karabin z krzywa lufa > no i fajna rzeznia na koniec;
oczywiscie smierdzi heroizmem rosyjskich zoldakow i propaganda, czesciowo oparty na prawdziwych faktach bo w rzeczywistosci zginelo tylko 6 zolnierzy z 9 Kompanii ale i tak swietna alternatywa dla amerykanskich filmow wojennych; imo ruscy dali rade
edit. a uzytkownik voytass ponizej czepia sie jak stara, marudna polonistka
Ostatnio zmieniony przez Tomasson 2006-11-02, 23:53, w całości zmieniany 1 raz
Odjechane filmy? Donnie Darko, Efekt motyla, Requiem for a dream.
Widziałam, była mowa o Lucky number slevin. Początek był schizujący, ale potem niezbyt. Chociaz film muszę przyznac fajny, ale nie zaliczyłabym go do odjechanych czy schizujących.
_________________ 'I love him, I worship him and I masturbate to Duran Duran videos'
Taak zgadzam się, jest świetny ale jakoś skołowania nie czułem raczej lekki podziw dla tych ludzi.
A tak to oczywiście Fightclub, chociaż książka lepsza. skołowany byłem też po najnowszym bondzie, Quantum of Solace, dlaczego? jakoś ta seria przyzwyczaiła mnie do tego że na tych filmach nie trzeba myśleć ;P wszystko łatwo i przyjemnie się ogląda a tu nagle wielkie zdziwienie...
Green Street Hooligans mną wstrząsneło i oczywiście Efekt Motyla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum