Wysłany: 2006-01-13, 21:24 Najbardziej odjechany film
Jaki film był dla was najbardziej odjechany? Po którym czuliście się skołowani i nie widzieliście co w końcu się w nim zdarzyło, kto zginął itd. W którym filmie w/g was
było najwięcej "schizowych" scen?
Dla mnie takim filmem był "Jacob's Ladder" - po filmie, w trakcie napisów końcowych zastanawiałem się co w końcu było prawdą, a co fałszem. Ponadto scena w szpitalu... miodzio :twisted: .
Las Vegas Parano film poryty na maxa - jedna wielka scena faz narkotykowych po prostu genialny a Johnny Depp mial pole do popisu - pokazal jak dobrym jest aktorem i utwierdzil mnie w przekonaniu, ze jest wielki!
Mullholland Drive - za pierwszym razem w ogole nie wiedzialem, o co w tym filmie chodzi a przez to ogladnelem ten film jeszcze kilka razy - aktualnie scisla czolowka moich ulubionych filmow
Memento - podobnie do MD, tyle, ze za drugim razem juz czailem o co biega...
EDIT: zapomnialem o jednym bardzo waznym i to jeszcze polskim - Z.F. SKURCZ i wszystko co od nich pochodzi!!
Wysłany: 2006-01-13, 22:53
Jak przeczytalam temat odrazu pomyslalam o Las Vegas Parano jak trupek mowi :d
A poza tym Secret Window i Mechanik. Bardzo podobne filmy. Dopiero pod koniec wyjasnia sie o co chodzi. Ale w sumie filmy na raz, tak jak Memento, 21 gramów itp... :p
jak juz ktos napisal fight club i memento
tylko niestety przed memento ktos mi go strescil no i zero przyjemnosci z zastanawiania sie 'o co k..a chodzi!?!'
"powiększenie" stary film, o pasji do fotografii, z watkiem kryminalnym, cudownie napieta atmosfera, zupelnie nie wiadomo o co chodzi...
"efekt motyla" - po prostu był niezły, polecam.
w 'edukatorach' tez do konca nie zczailam, czy gruba ryba byla dobra, czy zla... warto obejrzec!
_________________ Najlepiej w piłeczkę gra Manchester United,
najlepiej na saksofonie grał Charlie Parker -
- a ja najlepiej gadam do własnych skarpet
i robię inne rzeczy, materialnie nic nie warte.
a juz myslalam, ze sie wypowiem, ze szeroka publicznosc czyms zaskocze..
ale nie!
bo mnie chrupek ubiegl
tfu! thrupek
LasVegas Parano i Mullhollan Drive
ale jeszcze.. w zasadzie malo i nieglosno bylo o tym filmie
a mi sie podobal:]
(moze dla tego, ze ja taki maly matematyk jestem)
ale schiza tez byla ladna :D
polecam fanom wszystkich pokreconych filmow
"pi" (czytaj: Π )
_________________ hard work never killed anybody..
.. but why take the risk?!
Ostatnio zmieniony przez kasiaczek 2006-01-15, 11:31, w całości zmieniany 1 raz
arass, to ten z Anthony'm Hopkinse'm w roli lekarza? ogolnie czarno-bialy?:>
chyba nie ten ten film leciał jakoś 0,5 roku temu na hbo w premierach i nie było tam zadnego znanego atkora był to film o dwóch nastolatkach którzy byli poniżani przez ruwieśników i postanowili się zemścić kupili broń maszynową materiały wybuchowe i wpadli do szkoły i zrobili krawą jadkę a był to film oparty chyba na autentycznych faktach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum