Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-09-26, 13:02 kodex 3 - wyrok
no magiera troche zamotał z ostatnia czescia trylogii - mialoo byc dawnooo temuu a tu takie jaja - nic no, ponoc ma byc juz za 3 dni. Pierwsze dwa lp dobrze mi weszly, tej stawiam poprzeczke najwyżej. Póki co, teledyski z youtuba:
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-09-26, 13:07
jest genialny line-out. Cała masa polskich artystów, ktorzy długo nie odzywali się na polskiej scenie muzycznej, a teraz wszyscy nagle wyskakują na płycie Magiery, który swoją drogą też nie dawał muzycznie znaku zycia [podobno nawet zlikwidowął swoje studio we Wro i pracuje w radiu kolor, ale to inna baja].
Obowiązkowa płyta
Oj spory mają poślizg z ta trojeczką, chyba miała byc wiosną, a tu ciagle nic. Mam nadzieje ze teraz ruszło na dobre. Płyta napewno bedzie kultowa, tak jak i dwie pierwsze czesci. Magiera & L.A trzymają poziom.
_________________ Nie pouczam, nie zbawiam, nie mówie jak masz żyć, sam się zastaniawiaj!
Hm rzeczywiscie dosc dziwne Ale pamietam ze strona istniała, były nawet konkursowe bity dla artystow z podziemia, zwyciezca miał dostapic zaszczytu pojawienia sie na płycie. Moze Magiera nie zapłacił, a moze zmieniaja strone z powodu bliskiej premiery. Oby to drugie
_________________ Nie pouczam, nie zbawiam, nie mówie jak masz żyć, sam się zastaniawiaj!
Ostatnio zmieniony przez dybek 2007-09-26, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-09-26, 13:42
no byly 3 bity, na hip-hop.pl jak poszukasz to znajdziesz.. ostatnie info jakie slyszalem to to ze ma wyjsc 29go wrzesia, czyli za pare dni( podaje za polishtracker.org) - zobaczymy co z tego bedzie
a co do strony, obys mial racje ale to ze im hosting zawiesili to dobrze nie swiadczy
Długo oczekiwana trzecia cześć kultowej kompilacji KODEX pt "Wyrok" będzie miała premierę 29 września. Opóźnienie spowodowane jest nagraniem utworu "Czwórka" w wykonaniu Peji, Kaczora (Killaz Group), Gandziora i Glona.
żródło hip-hop.pl
Hm ciekawe czy juz w sobote bedzie mozna dorwac płyte we Wrocławiu
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-10-12, 17:59
juz mam i przesłuchałam kilka ładnych razy.
Niestety nie ejst jak w przypadku pozostałych kodexów, że jaram się wszystkim, ale to kwestia tego, że po prostu nie lubię np. stylu rymowania Rycha Peji czy kogoś w ten deseń.
Ale jaram się okrutnie kawałkami:
04. Ten Typ Mes & Pyskaty - Kciuk w dol
no jaaaa, nie chcę rzucać mięsem, dlatego określę to delikatnie - Mes zmiażdżył po całośći. mam wrażenie, ze ten typ[mes ] z kawałka na kawałek jest coraz lepszy. Jaram się.
09. Lilu & Ras Luta - Tak i nie
mmmm, Lilu. Nadała niesamowity klimat kawalkowi swoim zachrypniętym głosem
02. Gural & Fokus (Paktofonika) - Wyrok
Gurala niespecjalnie lubię, ale facet ma styl. W tym kawałku to Fokus pokazał, że nie bez powodu Paktofonika to juz klasyczny Polski skład, z ktorego chłopak się wywodzi. Ciacho, mniam.
08. Sokol (WWO) - Oni mogliby
Sokól i jego jak zwykle trafne porównania. Cholera, co ten facet ma, że tak potrafi w kilku słowach tak wiele opisać. Technicznie świetnie. a poza tym lubi taki typ głosu - mocny, basowy, świetnie się takich słucha. [siewie, Fokus ]
05. OSTR & Glowa (Projektanci) - Deszcz meteorytow
(skrecze DJ.Twister)
Bo wiadomo - OSTR Ale ten typ Głowa jedzie zupełnie jak Sokół. I ma niesamowicie do niego podobny głos. Jakaś taka nowa podróbka czy jak? Ale może przez to kawałek mi się podoba
11. Pezet & Onar (PLOMIEN 81) - ..z miejsca gdzie..
Bo Pezet. On jest zawsze dobry. Zawsze miecie. Tyle
Te mi się podobają szczególnie.
12. Peja & Glon & Gandzior & Kaczor - Czworka
damn, jak mozna sie nazwać Glon? Czy Kaczor? to takie popularne w sumie przy IV RP...
Damn
tak Katia... pezet jest zawsze dobry... na muzyce rozrywkowej slychac to szczegolnie:/... co do ostrego...hmm oldschool na sile... gural cholernie blady przy smoku... Ras Luta booya-lilu coraz to lepsza... 3wkasta nie potrafi cos wyjsc poza pewien styl po koneksji... pihu? czyzby pojechal tedemu po rajtach? jak zwykle nie wyparzony jezor:D... tentyp miota jak trza... no cubalibra dodajaca splendoru;)....
jednak Grubson ponad tym wszystkim... nozka lata i wogole wow... brak slow:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum