forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Nowości, o których warto wiedziec :P :]
Autor Wiadomość
Jurek 

Wydział: IE
Wysłany: 2006-05-27, 19:06   Nowości, o których warto wiedziec :P :]

Chcialem tylko powiadomic tu zebranych i lubiacych muzyke, ze niedawno wyszly dwie nowe plyty, warte wg mnie zwrocenia na nie uwagi, przynajmniej w postaci 2 lub 3-krotnego wysluchania :) . Pierwsza - Red Hot Chilli Peppers - Studium Arcanum, druga - tej jeszcze nie mam,nad czym bardzo ubolewam, ale to kwestia paru zlotych uczciwie zarobionych :P , Coma - Zaprzepaszczone sily armii swietych znakow. A trzecia, na ktora niecierpliwie takze czekam - 29 maja wychodzi, jest to plytka "Fantasmagorie" zespolu Akurat :DDDD :))) ) Swiat na wakacje zaczyna byc ciekawy :P :D

Pozdrawiam :)

PaJAC 

Wydział: ZF
Wysłany: 2006-05-27, 19:34   

no Stadium Arcadium RHCP daje rade, a ze Coma nowa jest to kurde nawet nie wiedzialem :/ trzebaby gdzies dorwac... :kolos

Grupa UE Wrocław @ last.fm Join us!

Kontestacja 

Wysłany: 2006-05-27, 19:34   

Ja tam nowa płytkę RHCP znam pod tytułem Stadium Arcadium ;) gdzie z jupitera i marsa mozna sobie galaktyki muzycznej posłuchać :) niezła, ale to juz nei czasy californication, niestety.

Come dostaję mailem, od znajomego, co to ich supportował niegdyś, niezłe, ale generalnie nie przepadam za nimi, za mroczni, jak dla mnie ;)

Do czekania na akurat się przyłączam :)

No i może to juz nie jakas mega nowość, ale POLCAM nową płytkę zespołu PUSTKI - fajurski zespół się z nich zrobił. I oby więcej takich w Polsce! I Wrocławiu :)
i robię inne rzeczy, materialnie nic nie warte.

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2006-05-27, 20:15   

O i fajny temat sie założył ;)

Mnie to wymiótł nowy Tool '10,000 Days' ('the pot', 'jambi', 'vicarious' - utworki, których mozna słuchac i słuchac ;) ) i Queens Of The Stone Age 'Lullabies To Paralyze' z tym że Queensi to wydali chyba jakoś w 2005 roku, ale dopiero niedawno sobie to załatwiłem ;) płytki godne polecenia, mam dużo takich, ale te ostatnio mi niszcza słuch :)

Atta' Boy 

Wysłany: 2006-05-28, 00:24   

Julu mialem wlasnie pisac o 10K days jak zobaczylem ten topic;P Baaardzo dobra plyta chociaz jak na Tool, ktory wydaje same genialne plyty moglo byc troche lepiej:P W kazdym razie trzeba ja przesluchac z 10 razy az w koncu tak wciaga, ze sie oderwac nie mozna:D

nowych Pustek sluchalem pierwszy raz dzisiaj...i musze powiedziec, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, wg mnie zrobili duzy krok naprzod od momentu wydania ostatniej plyty...

ja teraz czekam na solowa plyte Thoma Yorka (Radiohead), ktora wyjdzie jakos za miesiac bo nowy Radiohead dopiero za rok:P W najblizszym czasie ma wyjsc jeszcze nowy Muse i zdaje sie, ze Massive Attack cos wydaja:D

Jesli chodzi o polskie kapele to moim zdaniem jest coraz gorzej (z malymi wyjatkami:P)...Kult, T.Love, Homo Twist...nie wiem po co wydawali nowe plyty, moze nie maja co do garnka wlozyc, bo srednio sie to nadaje do sluchania, przynajmniej w moim odczuciu.

aha no i zapomnialbym...ostatnio druga plyte wydal I AM X...jakby ktos chcial posluchac probek to tutaj: http://hardbeatde.h115942.../IAMX/songs.htm
(dobra elektronika, polecam:P)

PaJAC 

Wysłany: 2006-05-28, 00:48   

eee, co ty chcesz od Poligono industrial Kultu? dobra, mocna plyta - takie troche zapelnienie dziury po KNŻ, mieszanka tego, co dobre w Kulcie i tego co dobre w KNŻ - mi to sie podoba :) imho - lepsza od Salonu

o T.love sie nawet nie wypowiadam, bo oni sie skonczyli juz z 7 lat temu ;)

i z polskich to nowy Echosystem Heya tez nie zawiodl jak dla mnie - wiadomo, ze to nie to samo co kiedys, ale za to powrot w okolice [sic!], a nie kontynuacja Music, music - tu tez jest dobrze :)

no i najnowsza plytka Happiness is easy Myslovitz - na pewno lepsza niz te niby improwizowane Skalary, mieczyki, neonki, ale czy od Korovy? Bo do Milosci w czasach popkultury oczywiscie przepasc ;)

jedno jest pewne - starzeja sie nam te podstawowe polskie rockbandy :( a z nowych (w tym przypadku wypadaloby napisac 'nowych' ;) ) to chyba tylko Coma jest na jakims poziomie...

[ Dodano: 2006-05-28, 02:11 ]
a w ogole to z polskich ja ostatnio najwiecej Renaty Przemyk slucham :D swietna The best of wydala 3 lata temu :)

Atta' Boy 

Wysłany: 2006-05-28, 09:24   

Poligono industrial - mi ta plyta wogole nie podchodzi, jakas taka wymuszona, kazik tez jakos sie wycofal z lekka jak ja nagrywali, ja tam KNZ nie slysze (a szkoda bo swietny zespol byl;D) taka moja opinia...

fakt, zapomnialem o Hey'u...w pelni popieram;)

Myslovitza mam dopiero od wczoraj i musze sie wsluchac zanim ocenie ale chyba jest dobrze...te improwizacje na skalarach rzeczywiscie byly troche meczace...

Renaty kiedys sluchalem, teraz chyba nawet byl koncert we Wroclawiu z zwiazku z wydaniem nowej plyty jesli dobrze pamietam...trzeba posluchac;)

...z mlodych zespolow polecic smialo mozna Pogodno, Lao Che, Pustki i CKOD (chociaz tej nowej plyty jeszcze nie sluchalem:P)...Coma do mnie nie trafia, ale nie uwazam ich za zly zespol.

Jurek 

Wysłany: 2006-05-28, 09:36   

Kontestacja napisał/a:
Ja tam nowa płytkę RHCP znam pod tytułem Stadium Arcadium ;) gdzie z jupitera i marsa mozna sobie galaktyki muzycznej posłuchać :) niezła, ale to juz nei czasy californication, niestety.

Racja, Stadium Arcanum :) , moj blad :)

Julu napisał/a:
O i fajny temat sie założył

hehe ;] sie zalozyl :D

Kontestacja 

Wysłany: 2006-05-28, 20:57   

No Myslovitz 3ma poziom. Myślę, że zagraniczne podboje baaardzo dobrze im zrobiły i stąd nowa płyta jest jedną z lepszych, jeśli patrzymy na całość. Poza tym Rojek, to Rojek, za takiego, to niejedna by dużo dala ;)

Nie zgodzę się, że w polskiej muzyce się dzieje źle. Co powiecie na Car is on fire albo chociażby Miastomanię Marii Peszek? Albo Afro Kolektyw? Tyvh, to ja po prostu ubóstwiam. Jak ich znacie, albo coś, to ja wszystko zrobię tylko mnie zapoznajcie ]:->

/Wybiera się ktoś na Open'er Festival??
Pomijając wszystkie super gwiazdy w stylu Franz Ferdinand (moja kolejna miłosć ;) ) czy Placebo, to wystąpi tam cała gala super Polskich zespołów :) plan maja taki:

6 lipca
Duża scena
Fisz Emade i Goście
Mała scena:
Cool Kids of Death, The Car Is On Fire, Masala Sound System, Sofa, Loco Motive Sun

7 lipca
Duża scena
Myslovitz
Mała scena
Maria Peszek, Kanał Audytywny, Miloopa, Niewinni Czarodzieje

8 lipca
Duża scena
Abra dAb
Mała scena
Pustki, Beats Friendly, Freak of Nature, Psychocukier oraz laureat konkursu Open Stage

Po prostu 3-dniowy orgazm muzyczny. Czuję, że będzie płacz ze szczęścia :chrupek

PaJAC 

Wysłany: 2006-05-28, 21:09   

no na open'era wartoby przejechac sie chociazby dla Sigur Ros, ale niestety za droga ta rozrywka jak dla mnie ;)

Kontestacja napisał/a:
Nie zgodzę się, że w polskiej muzyce się dzieje źle.

ja tam nie uwazam, zeby w polskie muzyce robilo sie zle :) ja tylko pisalem, ze wsrod tych nowych rockowych zespolow jakichs superrewelacji nie ma ;)

Atta' Boy 

Wysłany: 2006-05-28, 21:23   

Kontestacja: mowisz Maria Peszek, Car is on fire...zla sytuacje na rynku muzycznym w Polsce wynika stad, ze dobre zespoly istnieja ale niestety nikt im nie daje dojsc do glosu, sa zespolami niszowymi, a taki T.Love pomimo tego, ze wydaje baaaardzo slaba plyte jest grany na okraglo w tv, radiu (koncerty to juz inna sprawa, zasluzyli sobie na oddana publicznosc tym co wczesniej nagrali;P). Przez to wiekszosc plyt tych niszowych wykonawcow wogole nie ma szans trafienia do szerszego grona odbiorcow.
Niezadowolony jestem z faktu, ze zespoly, po ktorych spodziewalem sie wiele schodza na psy i nie wiem czy to granie dla przyjemnosci czy juz tylko dla pieniedzy.

a na open'era bym sie chetnie wybral ale niestety chyba braknie funduszy:P

btw Sigur Ros swietny zespol, tylko chyba srednio nadaja sie na takie festivale;)

PaJAC 

Wysłany: 2006-05-28, 21:43   

Atta' Boy napisał/a:
btw Sigur Ros swietny zespol, tylko chyba srednio nadaja sie na takie festivale;)

no bycmoze, ale zobaczyc/uslyszec ich na zywo to ja bym chcial :)

Atta' Boy 

Wysłany: 2006-05-28, 21:49   

tez bym ich chcial na zywo zobaczyc...myslalem ze Radiohead zaprosza ale chyba chlopaki maja dosyc po marlboro rock festival 95':P

PaJAC 

Wysłany: 2006-05-31, 18:32   

Jurek napisał/a:
Coma - Zaprzepaszczone sily armii swietych znakow.

wlasnie przesluchalem ta plytke i musze wam powiedziec, ze... daje rade daje :)

Kontestacja 

Wysłany: 2006-06-02, 11:55   

Cytat:
a na open'era bym sie chetnie wybral ale niestety chyba braknie funduszy:P

Cytat:
no na open'era wartoby przejechac sie chociazby dla Sigur Ros, ale niestety za droga ta rozrywka jak dla mnie

200 zł to tylko 3-4 dni stania na promocjach - dla chcącego nic trudnego, chlopaki ;)

Sprawa t.love jest troche bardziej skomplikowana, jak dla mnie. Po pierwsze to oni sobie wyrobili dobra opinie poprzednimi plytami, istnieja na rynku juz od 82 roku i ciagle o nich slychac. Po drugie nie uwazam, zeby byla to baaardzo slaba plyta. Plyta nie jest zła, pomyslcie sobie o jakims Michale Milowiczu, czy innym Iwanie i Delfinie <mimo, ze ten ostatni potrafi rozruszac bibe :D >. Plyta jest kiepska jak na t.love. Po prostu poszli w komercje, podobinie jak na 'medelu 01'. Ludzie sie zmieniaja, dojrzewaja, przestaja sie buntowac i to widac w ich muzyce. Tez jest mi przykro, ale nie skazuje ich jeszcze na porazke. Przyznam, ze 'gnijacy swiat' to kicha, ale 2. piosenka na liscie 'jazz nad wisla' jest naprawde dobra.

/ A o Sigur Ros to wam moge potem opowiedziec ;)

Odpowiedz do tematu