Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-03-04, 16:57
pan Eric-Emanuel Schmitt generalnie nie tylko na tym opowiadaniu poprzestał.
Polecam jeszcze "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu" [zekranizowane], czy chociazby "Małe zbrodnie małżeńskie" [ to jest wystawiane przez teatr polski - scena kameralna we Wrocławiu. Polecam!] .. jeszcze duzo napisał, ale niestety nie ze wszystkim byłam w stanie się zapoznać.
Ale te 3 pozycje [2 przezemnie wymienione i tą wymieniona przez Dziubową] posiadam w domu i lubię sie nimi cieszyć rownie często co "Małym Księciem" Exupery'ego - kilka razy do roku
chciałabym wszystkim gorąco polecić książkę "Gra Endera", którą napisał Orson Scott Card! jest to powieść z dziedziny science-fiction o wybitnie uzdolnionym chłopcu, który ma uratować świat wiem... brzmi banalnie, ale książka banalna nie jest
Dosłownie ją połknęłam, nie mogłam się oderwać... niesamowita naprawdę
a tak w ogól to nie przepadałam nigdy za s-f i to pierwsza książka z tego gatunku, którą przeczytałam i tak mi się spodobała, że na pewno na niej nie poprzestanę
Ja tam Waldemara Łysiaka lubie... zwłaszcza jego księgi o Napoleonie. To hobbysta Empiru i popełnia b. dobre książki akcji. Pozatym trylogia Dobrego była niezła: Dobry, Konkwista, Najlepszy, choć to ostatnie za bardzo wpada w politykę co może część widowni oburzyć, ale co tam. Ale To prawdziwe książki akcji i warto je poprostu połknąć w całośći.
ja ostatnio rozczytowuję Dirie Waris , Miller Cathleen - "Kwiat pustyni" słynna topmodelka z Somalii opowiada o tym jak stała się sławna, nadmienię jeszcze, że to nie jest jakaś tam książka o zapatrzonej w siebie postaci, jak "dzieła" innych gwiazd, laska do tego momentu kiedy wyszła na swoje, zdążyła paść bydło, mieszkać z rodziną w namiocie, zostać obrzezaną i takie tam, także polecam, lektura z tych łatwych prostych i przyjemnych, arcydzieło piśmiennicze to nie jest ale ta ciekawa książka zwraca uwagę na ważne problemy kulturowe, także można poszerzyć swój światopogląd
ja ostatnio popadłam w kryminały i thrillery psychologiczne goraco polecam Alex Kava cały cykl z Maggie O'Dell, zaczyna się od "Dotyk zła", choć nie ukrywam ostatnia część mnie troszke zawiodła..
Bardzo przyjemną lekturą jest też Detektyw Monk, normlanie jakby sie serial oglądało
King jakoś do mnie nie trafił, tzn przeczytałam Lśnienie i troche zbyt fantazyjny jak dla mnie chociaż "Dolores claiborne" była fenomenalna, szczególnie polecam kobietkom
Podobały mi się też "Demony dobrego Dextera" zabójca którego nie da się nie lubić.. jak cos sobie ejszcze przypomnę dam znać..
aa.. kolekcjoner kości i dalsze części też świetne
ja ostatnio popadłam w kryminały i thrillery psychologiczne goraco polecam Alex Kava cały cykl z Maggie O'Dell, zaczyna się od "Dotyk zła", choć nie ukrywam ostatnia część mnie troszke zawiodła..
Bardzo przyjemną lekturą jest też Detektyw Monk, normlanie jakby sie serial oglądało
King jakoś do mnie nie trafił, tzn przeczytałam Lśnienie i troche zbyt fantazyjny jak dla mnie chociaż "Dolores claiborne" była fenomenalna, szczególnie polecam kobietkom
Podobały mi się też "Demony dobrego Dextera" zabójca którego nie da się nie lubić.. jak cos sobie ejszcze przypomnę dam znać..
aa.. kolekcjoner kości i dalsze części też świetne
ALex Kava czytałem wszystkie a teraz czytam najnowsza "zabójczy wirus" także polecam.
A generalnie to odkąd studiuje czytam jakos mniej ksiażek a więcej cen piwa ;p
Ja dzisiaj skończyłam "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego. Nawet jeśli ktoś za facetem nie przepada, to książkę i tak warto przeczytać. Świetnie napisana, z humorem, lekko się czyta, a co najważniejsze czegoś uczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum