forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
czytacie w ogóle coś jeszcze poza cenami piw w 'biedronce'??
Autor Wiadomość
katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2007-03-04, 16:57   

pan Eric-Emanuel Schmitt generalnie nie tylko na tym opowiadaniu poprzestał.
Polecam jeszcze "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu" [zekranizowane], czy chociazby "Małe zbrodnie małżeńskie" [ to jest wystawiane przez teatr polski - scena kameralna we Wrocławiu. Polecam!] .. jeszcze duzo napisał, ale niestety nie ze wszystkim byłam w stanie się zapoznać.
Ale te 3 pozycje [2 przezemnie wymienione i tą wymieniona przez Dziubową] posiadam w domu i lubię sie nimi cieszyć rownie często co "Małym Księciem" Exupery'ego - kilka razy do roku :)

Zobacz mnie na GoldenLine

kubiaczka 

Wydział: ZF
Wysłany: 2007-08-09, 20:19   

chciałabym wszystkim gorąco polecić książkę "Gra Endera", którą napisał Orson Scott Card! jest to powieść z dziedziny science-fiction o wybitnie uzdolnionym chłopcu, który ma uratować świat :) wiem... brzmi banalnie, ale książka banalna nie jest :P
Dosłownie ją połknęłam, nie mogłam się oderwać... niesamowita naprawdę :)))

a tak w ogól to nie przepadałam nigdy za s-f i to pierwsza książka z tego gatunku, którą przeczytałam i tak mi się spodobała, że na pewno na niej nie poprzestanę !!

pozdro :D

pingpong 

Wydział: NE
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2009-02-01, 13:59   

Ja tam Waldemara Łysiaka lubie... zwłaszcza jego księgi o Napoleonie. To hobbysta Empiru i popełnia b. dobre książki akcji. Pozatym trylogia Dobrego była niezła: Dobry, Konkwista, Najlepszy, choć to ostatnie za bardzo wpada w politykę co może część widowni oburzyć, ale co tam. Ale To prawdziwe książki akcji i warto je poprostu połknąć w całośći.

nitra 

Wysłany: 2009-02-06, 21:15   

ja ostatnio rozczytowuję Dirie Waris , Miller Cathleen - "Kwiat pustyni" słynna topmodelka z Somalii opowiada o tym jak stała się sławna, nadmienię jeszcze, że to nie jest jakaś tam książka o zapatrzonej w siebie postaci, jak "dzieła" innych gwiazd, laska do tego momentu kiedy wyszła na swoje, zdążyła paść bydło, mieszkać z rodziną w namiocie, zostać obrzezaną i takie tam, także polecam, lektura z tych łatwych prostych i przyjemnych, arcydzieło piśmiennicze to nie jest ale ta ciekawa książka zwraca uwagę na ważne problemy kulturowe, także można poszerzyć swój światopogląd ;)

kas_i_ula 

Wysłany: 2009-02-06, 23:01   

ja ostatnio popadłam w kryminały i thrillery psychologiczne :D goraco polecam Alex Kava cały cykl z Maggie O'Dell, zaczyna się od "Dotyk zła", choć nie ukrywam ostatnia część mnie troszke zawiodła..

Bardzo przyjemną lekturą jest też Detektyw Monk, normlanie jakby sie serial oglądało :)

King jakoś do mnie nie trafił, tzn przeczytałam Lśnienie i troche zbyt fantazyjny jak dla mnie ;) chociaż "Dolores claiborne" była fenomenalna, szczególnie polecam kobietkom :)

Podobały mi się też "Demony dobrego Dextera" zabójca którego nie da się nie lubić.. jak cos sobie ejszcze przypomnę dam znać..

aa.. kolekcjoner kości i dalsze części też świetne :)

dziadzik 

Wysłany: 2009-02-07, 16:56   

kas_i_ula napisał/a:
ja ostatnio popadłam w kryminały i thrillery psychologiczne :D goraco polecam Alex Kava cały cykl z Maggie O'Dell, zaczyna się od "Dotyk zła", choć nie ukrywam ostatnia część mnie troszke zawiodła..

Bardzo przyjemną lekturą jest też Detektyw Monk, normlanie jakby sie serial oglądało :)

King jakoś do mnie nie trafił, tzn przeczytałam Lśnienie i troche zbyt fantazyjny jak dla mnie ;) chociaż "Dolores claiborne" była fenomenalna, szczególnie polecam kobietkom :)

Podobały mi się też "Demony dobrego Dextera" zabójca którego nie da się nie lubić.. jak cos sobie ejszcze przypomnę dam znać..

aa.. kolekcjoner kości i dalsze części też świetne :)
ALex Kava czytałem wszystkie a teraz czytam najnowsza "zabójczy wirus" także polecam.

A generalnie to odkąd studiuje czytam jakos mniej ksiażek a więcej cen piwa ;p

jacob 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-07-13, 16:28   

Ja ostatnio Truman Capote Z zimną krwią... robi wrażenie

farbowanyaniol 

Wysłany: 2009-07-13, 23:30   

Ja dzisiaj skończyłam "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego. Nawet jeśli ktoś za facetem nie przepada, to książkę i tak warto przeczytać. Świetnie napisana, z humorem, lekko się czyta, a co najważniejsze czegoś uczy.

Odpowiedz do tematu