forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
David Hogan "Psychologia perswazji"
Autor Wiadomość
kowal 

Wysłany: 2006-01-30, 14:47   David Hogan "Psychologia perswazji"

kurde wypożyczyłem tą książkę u nas w biblotece i jestem pod wrażeniem! jeżeli ktoś czytał cialdiniego i bandlera to będzie zachwycony:) kompedium persfazji w pigółce! i to z bibloteki na ae... jak oddam to sobie wypożyczcie:)

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2006-01-30, 15:04   

kowal napisał/a:
jak oddam to sobie wypożyczcie

buheheh - pewnie jedna tylko była - nasza kochana BG AE :lol: :lol:

mona_w_w 

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2006-01-30, 18:05   

to oddaj szybko ;) hihihhi
bo ja zamiast sie uczyc pochlaniam ksiazki z tej dziedziny :)

kowal 

Wysłany: 2006-01-31, 12:49   

a tego cialdiniego co ci wysłałem już wchłonęłaś?

Elektra 

Wysłany: 2006-01-31, 17:27   

kowal napisał/a:

A ja też poproszę, jeśli można kowal :lol:

Jonathan Carroll "OKO DNIA" :)

Kliknij - to nic nie kosztuje!

mona_w_w 

Wysłany: 2006-02-01, 04:07   

kowal napisał/a:

chyba nie watpisz w moje mozliwosci ;)

wszystko co jest po polsku szybko pochlaniam - jesli oczywiscie mnie interesuje :D

kojak 

Wysłany: 2006-02-04, 16:36   

to i ja poprosze

kowal 

Wysłany: 2006-02-04, 20:24   

no to elektra, kojak bądźcie tak łaskawi i podajcie wasze maile... bo mi sie szukac nie chce

ankaka 

Wysłany: 2006-02-05, 12:27   

Ja tez chce :d
Ostatnio zmieniony przez ankaka 2006-02-06, 14:37, w całości zmieniany 1 raz  

mona_w_w 

Wysłany: 2006-02-06, 02:27   

ankaka to nie jest dobry pomysl podawac tak na forum maila :/
nie uwolnisz sie od spamow
lepiej wyslij mu wiadomosc prywatna a ten post edytuj!

ankaka 

Wysłany: 2006-02-06, 14:38   

mona_w_w, dzieki, racja... jakos nie pomyslalam o tym :|

kolos 

Wydział: ZF
Wysłany: 2006-02-06, 22:25   

ty też mona_w_w powinnaś uważać :036: - twój email jest podany przy każdym twoim poście

a wracając do tematu to nie uważacie że to troche nieładnie tak kimś manipulować? - poza tym wydaje mi się że tylko najbardziej uległe i pozbawione własnej silnej woli da się zmanipulować i narzucić swoje zdanie :P - że nie wspomne o tym że próbując komuś narzucić swoją wole możemy sami nie zauważyć że jesteśmy przez tego kogoś manipulowani :036: - prędzej czy później zawsze znajdzie się ktoś lepszy od ciebie
co prawda nie czytałem książki ale jakoś tytuł tej pozycji kojarzy mi się z bezsensownymi amerykańskimi poradnikami typu 'jak zarobić pierwszy milion dolarów nie ruszając tyłka z sofy sprzed telewizora' i różnymi w tym guście :P - z charyzmą i darem przekonywania trzeba się urodzić - jedni mają to coś co przyciąga do niego tłumy, inny conajwyżej może wygłaszać przejmujące przemowy przed lustrem przy goleniu ;) - a ewentualne pseudo-sztuczki których można się nauczyć z podobnych poradników są nic niewarte albo jeśli już wogóle to działają jedynie na najprostsze umysły :036:
...ale moge się nie znać :P - spróbuje mi ktoś wyperswadować tą opinie i nawrócić na właściwie tory? :036:

kowal 

Wysłany: 2006-02-11, 04:19   

wiesz co... przeczytaj to się przekonasz:) wiem, że nie o to chodziło w twoim poście, ale widzę że zauważasz tyko negatywne apekty manipulacji/persfazji.

a to, że z charyzmą trzeba się urodzić to mit! tak samo jak z każdą inną cechą (nie ważne czy pozytywną czy negatywną). no ale fakt faktem, nie pierwszy raz spotykam się z taką opinią i nie muszę chyba dodawać, że najczęściej jest to zdanie osoby która o psychologii w życiu niczego nie przeczytała.

każda cecha jest do wytrenowania, ew. do zlikwidowania i to prościej niż myślisz. a sama wiedza nt persfazji to wyłącznie narzędzie i od człowieka zależy w jakim celu ją wykorzysta. nie można winić noża za morderstwo, ale jak ktoś atakuje ciebie nożem to logicznym jest chyba, że masz większe szanse przetrwania również trzymając nóż w ręku. albo najlepiej pistolet. a cynizm i poddawanie w wątpliwość istnienia psychologicznych "narzędzi zbrodni" nie pomogą ci w zwycieztwie żadnej mertytorycznej "walki". pamiętaj tylko, że życe to nieustanna walka...

jak się wyśpię to napiszę ci dokładniej o co w tym chodzi, bo w twoim poście jest kilka zarzutów do obalenia:) dodam tylko, że jeszcze trzy lata temu myślałem tak samo jak ty... aż pewnego dnia nieśmiało spróbowałem:) i nagle SZOK!!! nie wierzę, ale te "bzdury" zadziałały! w sytuacji z którą przez całe życie miałem problem...

kolos 

Wydział: ZF
Wysłany: 2006-02-11, 11:05   

kowal napisał/a:
najczęściej jest to zdanie osoby która o psychologii w życiu niczego nie przeczytała
heh - tu mnie masz :mrgreen: - dobrze więc - zaczekam co mi napiszesz i być może uda ci się sprowadzić mnie na ścieżke oświecenia ;) zwłaszcza że musze przyznać że psychologia bardzo mnie kusi i pociąga jako drugi kierunek 8) - może jak mi się kiedyś zechce i będe miał troche czasu... :036: - chociaż musze przyznać że w psychologi najbardziej kusi mnie w strone jej ciemnej strony - fobie, manie i różne podobne smaczki :twisted:

Odpowiedz do tematu