Wysłany: 2009-07-30, 17:54 Fantasy książki i tym podobne
Ostatnio dużo czytałem książek fantasy (szczególnie Sapkowskiego i Prattcheta ). I powoli wyczerpują mi się pomysły . Lubię takie klimaty jak Wiedźmin, albo właśnie cykl TP o Straży Miejskiej.
I mam zapytanie, co byście polecili? Są jakieś fajne książki z D&D (Forgotten Realms itd), bo te klimaty też lubię .
Albo opiszcie po prostu jaką fajną książkę o tematyce fantasy (ogólnie fantastykę) czytaliście ostatnio .
- trylogię "Rapsodia" Elizabeth Haydon - niby typowa książka fantasy ale bardzo ciekawie napisana, szybko się czyta
- cykl "Koło Czasu" Roberta Jordana - klasyk, który odłożono w kąt, w mojej opinii równie dobra literatura (o ile nie lepsza) od "Władcy Pierścieni"
- trylogię "Narrenturm" Sapkowskiego - nie jest to typowe fantasy samo w sobie, bardziej trąci literaturą historyczną, niemniej czuć tutaj kunszt Sapkowskiego i albo się książkę pokocha albo znienawidzi
- "Kroniki Drugiego Kręgu" Białołęckiej - przyjemne i lekkie do czytania, a zarazem wciągające
Nic innego nie przychodzi mi do głowy A nie chcę wymieniać tych tytułów, które z całą pewnością czytałeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum