forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jospeh Murphy "Potęga podświadomości"
Autor Wiadomość
kowal 

Wysłany: 2006-01-30, 15:08   

hmmm no nie słyszałem, ale kiedyś czytałem trochę o oobe i w sumie trochę mnie to przeraża:) kto wie na co się natknąć można. ponoć jeden koleś bawił się w oobe i miał kłopot z powrotem - spotkał "coś" co uwięziło go na 2 tygodnie... i lekarze nie wiedzieli oczywiście o co chodzi.

a co do działu to wtedy hadziu na bank by coś napisał:) a co do oobe to ja mam to prawie codziennie rano (nie wiem czy śpię czy już kawę parzę:)

Elektra 

Wysłany: 2006-01-30, 18:14   

kowal napisał/a:
elektra, ale ja tego nie napisałem:)

Widzę właśnie, coś się cytowanko spsuło (???) ;)

Jonathan Carroll "OKO DNIA" :)

Kliknij - to nic nie kosztuje!

Kontestacja 

Wydział: IE
Wysłany: 2006-05-28, 22:05   

odkopałam ten temat, muszę przyznać, ze przeczytałam ta ksiązke, ale niestety właczył mi się cynizm po maksie ;) i jakoś uznałam to za totalnie błache rzeczy. czy ktoś jeszcze tak czuje? bo cos widze, ze wszyscy sa tu raczej na tak.

moze mi wyjasnicie, czemu tak wam to przypasowalo? moze mam jakis umysl ograniczony, albo cos?

a moze to dlatego, ze sie boje wszelkich znachorów, bioenergoterepwutó i innych wrozek. gdybym w duchy i inne takie wierzyla, to bym dlugo nie pozostala normalna...
i robię inne rzeczy, materialnie nic nie warte.

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2006-05-29, 00:23   

...a co to jest normalnośc? :P

Elektra 

Wysłany: 2006-05-31, 22:31   

Normalnośc zapewne dla każdego ma inne znaczenie.... niestety :(

Jonathan Carroll "OKO DNIA" :)

Kliknij - to nic nie kosztuje!

Elleen 

Wydział: NE
Wysłany: 2006-08-14, 15:24   

Ello!
No, ja też czytałam tę pozycję... Powiem, że jako zyciowa optymistka to zbyt iwele się nie nauczyłam, ale rzeczywiście ciekawe rzeczy :)) Pamiętam tylko, ze po przeczytaniu tej książki po raz pierwszy mój życiowy optymizm miał jakieś swoje optimum czy coś i chętnir pomagałam rodzeństwu np. robiąc im śniadania czy myjąc po nich naczynia. Do tej pory siostra proponuje mi lekturę tej książki, kiedy robię się dla niej zbyt złośliwa :D :D
Ale tak serio, to książka fajna jest, ale żeby zmieniała znacznie moje podejście do życia to nie mogę poiwedzieć.
Pzdr :*

Julian Tuwim

tokage 

Wysłany: 2006-10-05, 21:59   

hmmm.. a mi sie nie podobała. jakoś nie przypadła mi do gustu... ale skoro tak ją chwalicie to chyba do niej wróce. :)

natomiast bardzo spodobała mi sie ksiązka o nlp (tytułu już nie pamiętam) i zastanawiałem sie kiedyś czy nie pojechać na taki obozik z trenerem nlp. Był ktoś może albo zna kogos kto był? bo zastanawiam sie czy warto wyłożyć taką kase na taki trening.

Oprócz tego ostatnimi czasy lubie literature motywacyjną pokroju Kiyosakiego czy np. Rona Hollanda. IMHO daje troche do myslenia i pozwala troche naładować baterie w mózgownicy coby sie człowiek do roboty zabrał.
rozum genetycznie struty
raczej nie życzymy nikomu źle
raczej nikomu dobrze
raczej siedzimy na dachach
bawimy się w powietrze

Mefio80s 

Wysłany: 2007-02-01, 22:15   

Mam 14lat i przeczytalem te ksiazke. Ale niewiem jak mam w to tak mocno uwierzyc. jakis ziom oszukal mnie na 380zl mial wyslac na konto ale niewyslal a ja mu dalem juz zeczy w tibi ;p wiem ze to gupie . Ale prubuje jakos to zrobic zeby te pieniadze bylo kturegos dnia na wyciagu rozmawiam z podswiadomoscia ale jak .. pomuszcie !

mash 

Wysłany: 2007-02-01, 23:55   

ja pomogę. kliknij

beny 

Wysłany: 2007-08-22, 01:54   

Co do nlp... ktos z was wie kto plyty z filmami ze szkolen?? bodajze batka...

aswywiadu 

Wysłany: 2007-08-25, 18:49   

Cytat:
Co do nlp... ktos z was wie kto plyty z filmami ze szkolen?? bodajze batka...

jaki byl przekaz tego pytania?;)
są treningi z płytami batko, ale pewnie zorbione na podobnej zasadzie jak jego 'sztuka perswazj', co kilka stron nakłanianie do wzięcia udziału w szkoleniu;)

i niech mi ktos powie, ze manipulacja jest nieskuteczna, facet robi reklame swoich szkolen i jeszcze płaca mu za możliwosc jej przeczytania;) ale sama mam do tego respekt bo byla to pierwsza ksiazka z tej dziedziny jaka przeczytalam;))

beny 

Wysłany: 2007-08-27, 01:47   

sztuka perswazji to badziewie, bo to tylko wstep do nlp, i bardzie reklama niz umiejetnosci, Chodzi mi o plytki z kursow, na kazdym kursie biora dyktafon i nagrywaja caly kurs. dodatkowo ostatnio zaczeli krecic je kamera, tak ze masz powiedzmy kilku godzinny material szkoleniowy na ktorym masz to co na wlasciwym kursie. I wlasnie o takie plyty sie pytam... a potem do klienta

...Czy kiedykolwiek zdarzylo Ci sie stac przed jedna z NAJWAZNIEJSZYCH decyzji w twoim zyciu?
To tak jak wtedy gdy jestes w zwiazku z piekna kobieta, o ktorej zawsze marzyles...

Wielu Twoich znajomych Ci jej ZAZDROSCI. Dobrze wiesz ze jest obiektem PORZADANIA kazdego z nich. KAZDY ja zna, cieszy sie opinia NAJLEPSZEJ laski w calym miescie.Jestes DUMNY przedstawiajac ja rodzica...
Beda przekonanym, ze to najlepszy wybor jaki mogles dokonac, znajomy poznaje Cie ze swoja siostra. Jest rownie piekna, jak Twoja dziewczyna...
Zaczynasz ja poznawac... choc jest duzo mlodsza, nie tak znana na osiedlu, i pozornie nie powinna przykoc Twoje uwagi. Jednak wbrew temu co wydawalo ci sie oczywiste niespodziewanie zaczynasz sobie uswiadamiac jak bliska jest Twoim IDEALA, i wyobrazenia na temat WZORCA dziewczyny. Ma to cos czego od dawna szukales,ta niepowtarzalna rzecz ktorej nie znajdziesz nigdzie indziej . Zaczynasz rozumiec, jak blisko bylo, bys nieswiadomie podjal zla decyzje,robiac dziecko nieodpowiedniej dziewczynie<lol>, przez co musialbys sie z nia wiazac na lata...

Tak to jest wlasnie to oczucie, ktore mowi Ci jak slepy byles przez caly ten czas, ale teraz juz wiesz jaka decyzje podjac...
Znasz je Prawda??

...MY JE ZNAMY

Pamietaj, NIE MUSISZ a nawet NIE POWINIENES kierowac sie swoim wewnetrznym glosem.
Moze to grozic tym, iz podejmiesz decyzje, ktorej naprawde potrzebujesz.
CZYTAJAC TEN TEKST, NAWET NIE MYSL o tym, ze skutkiem ubocznym wybrania nas beda najlepsze przezycia w Twoim zyciu, ktore bedziesz wspominac po latach z usmiechem na buzi.

NIECH NIE PRZYCHODZI CI do glowy, by zlozyc podanie na AKADEMIE EKONOMICZNA WE WROCLAWIU ;) ;)

Pamietaj, w Warszawie na SGH czeka na Ciebie najnowoczesniejsze sale, swietna kadra naukowa, oraz luksusowe akademiki.
We Wroclawiu sale sa nieco podstarzale, a w akademikach nie ma cieplej wody....

Nie bedziemy Ci mowic o tym, ze skutkiem tego sa niesamowite imprezy, wiele przelotnych znajomosci, , oraz nieziemsko bujne ZYCIE SEKSUALNE, ktore pozwoli stac Ci sie prawdzimy specjalista w tej dziedzinie ;) ;)

Ale nie bedziemy o tym wspominac... przeciez CIEBIE TO NIE INTERESUJE ;) ;)

....aby zlozyc podania prosze zglosic sie do pokoju nr..............................

nlp jest fajne ;)

[ Dodano: 2007-08-27, 01:51 ]
co do obee....

mialem ja bylem maly, caliem przypadkowo i niezamierzenie, nie powiem niesamowite uczucie

przez wiele lat nie myslalem o tym

dopiero ostatnio na akademi...

ale nie polecam mozna sobie konkretnie zryc pale, jesli zacznie sie samemu starac uzyskac taki stan

stingah 

Wydział: ZF
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2007-08-27, 06:49   

NLP jest głupie i nie uczciwe ;) . Trzeba se powiedzieć wprost - to zwykła manipulacja, sterowanie czyjąś wolą. Nieładnie, nieładnie... Najbardziej chyba żałosne to jest podrywanie dziewczyn technikami NLP...

aswywiadu 

Wysłany: 2007-08-27, 20:28   

Cytat:
NLP jest głupie i nie uczciwe ;) . Trzeba se powiedzieć wprost - to zwykła manipulacja, sterowanie czyjąś wolą. Nieładnie, nieładnie... Najbardziej chyba żałosne to jest podrywanie dziewczyn technikami NLP...

najgorsze, bo niejednokrotnie skuteczne?;)

tak swoja droga tez tak kiedys myślałam, ale z drugiej strony jesli ktos podchodzi do tego tkak, ze jest to be i w ogole nie dziala i trzeba to wyklinac jest bardziej podatny na manipulacje niz ktos kto wie, ze jest skuteczne i niejednokrotnie przydatna. szczerze mowiac kursy perswazji i manipulacji powinny byc wykladane w kazdej powazniejszej firmie, chociazby dla jej wlasnego bezpieczenstwa.

stingah 

Wydział: ZF
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2007-08-27, 20:30   

aswywiadu napisał/a:
jest to be i w ogole nie dziala

Ja nie napisałem, że nie działa, bo doskonale wiem, że to działa, ale po prostu uważam trochę to za nieuczciwe i tyle ;].

Odpowiedz do tematu