Klub Sportowy Capoeira oraz brazylijska Szkoła Capoeira Artes das Gerais (Escola de Aprendizagem Capoeira Artes das Gerais) ogłaszają nabór do sekcji początkującej Capoeira
Nabór do sekcji początkującej rozpoczyna sie 01 października 2005 roku. Mozna jednak zapisac sie w dowolnym terminie przychodzac na zajecia oraz poprzez kontakt telefoniczny lub e-mail.
Na treningach sekcji poczatkującej oferujemy Panstwu:
• podstawy Capoeira Regional;
• podstawy samoobrony;
• ogólnorozwojowe zajęcia wzmacniające wszystkie partie mieśniowe oraz podnoszące kondycję fizyczną;
• ćwiczenia ukierunkowane na naukę panowania nad własnym ciałem oraz poprawę koordynacji;
• zajęcia muzyczno-rytmiczne (pieśni Capoeira, podstawy gry na oryginalnych brazylijskich instrumentach, podstawy jezyka portugalskiego);
• dostep do materiałów pomocniczych (Muzyka, filmy video, ksiazki, instrumenty);
• możliwosc zakupu na miejscu specjalistycznych strojów Capoeira;
• milą i bezstresową atmosferę nauki
Ponadto oferujemy liczne spotkania z instruktorami Capoeira i brazylijskimi mistrzami w formie kilkudniowych warsztatów oraz wyjazdów krajowych i miedzynarodowych. Istnieje równiez mozliwosc uczestnictwa w miedzynarodowych imprezach, uroczystosciach i egzaminach Capoeira (Batizado Capoeira, Troca de cordas, Ogólnopolskie Zawody Capoeira).
Zapewniamy wysoko wykwalifikowana kadre instruktorska posiadajaca miedzynarodowe uprawnienia instruktorskie (Certificado dos Professores de Capoeira - Brasil, Legitymacja Instruktorska Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu - Warszawa).
Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą: www.kscapoeira.com
[ Dodano: 2005-10-07, 01:56 ]
Zajecia Capoeira odbywają się we:
Wtorki godz. 19:15 i Czwartki godz. 19:00
Sala gimnastyczna w Gimnazjum nr21 przy ul.Św.Jerzego 4 (Skrzyżowanie ul.Hubskiej i Kamiennej; 5 minut piechotą od AE)
Środa godz. 20:00
Akademia Ruchu, ul.Ruska 47-48a (w podwórzu)
Dla mnie bomba :!!!!! Szkoda, że nie mieszkam we Wrocławiu.
Na pewno bym skorzystała :)
Pozdrawiam E.
[ Dodano: 2005-10-07, 07:37 ] Aha - i jeszcze jedno.
Widzę [b]kscapoeira, że jesteś na forum od niedawna i w związku z tym chciałabym Cię gorąco przywitać
Życzę miłego "bywania" na forum i zapraszam do aktywności.
Pozdrawiam E.[/b]
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
ja tam już prędzej zapisałbym się na taniec towarzyski niz na capoiere. zawsze jakiś ruch i fajnych lasek można trochę poznać. hehe śmieszą mnie w ogóle wypowiedzi ludzi co pograli w tekkena i mówią, że capoiera to skuteczna sztuka walki... chciałbym zobaczyć brazylijskiego mistrza capoiery w starciu z jakimś brazylijczykiem z rodziny gracie:)
krav maga oweszem na ulicę bardzo skuteczna i to nie ulega wątpliwości - prosta, łatwa do opanowania... ale trochę rzeczy w krawacie mi się nie podobra - ciosy nieetyczne typu plce w oczy czy kop w jaja, a potem zazwyczaj dyla:) no ale do klatki to mimo wszystko vale tudo:) i jak ktoś chce nauczyć się skutecznie walczyć, a nie tylko bronić to coś w parter i na stójkę (muai thai + zapasy albo kick boxing + jujitsu) a to wszystko jest w vale tudo właśnie... a no i w krawacie jest trochę mało dźwigni
zgadzam sie ale przeciez jak masz 1 ziomka to wystarczy jeden cios np. kop w kolano i masz ziomka z glowy a nie bawic sie w dzwignie z 2 strony trzea umiec sie z nich wyzwalac
capoeira to pokazowka jak dla mnie, ladnie sie ludize wyginaja ale w starciu chocby z innym brazyliskim stylem chocby bjj to bylaby szybka walka
vale tudo jak dla mnie tez troche zabaradzo rozwiniete, takie wlasnie do cage, stojki i partery, jak dla mnie to bardzo fajne jak masz vs kogos kto nic nie trenuje, to zabawa wtedy, ale ile trzeba trenowac zeby dobrze sie wyszkolic i w stojce i w parterze
kravka skuteczna aczkolwiek jak kowal stwierdzil malo fair play, ale hmm to juz zalezy od ambicji
ja planuje na KB sie zapisac w koncu, mam nadzieje ze ambicji mi w koncu starczy i sie wybiore :]
_________________ Nie ogladaj sie na innych, patrz przed siebie, stawaj na przeciw swoim wrogom, zawsze z podniesiona glowa, ROB SWOJE !
sztuki walki generalnie są dla ludzi, którzy calkowicie potrafią się jej poświęcić... Trenowalem 2 lata, zrezygnowalem ponieważ miałem problemy z kręgosłupem i nadmiar innych zajęć, ale wciąż coś mnie korci do ponownego powrotu do karate, mam nawet blisko siebie ....
ALe co wtedy z imprezami itp ...
_________________ Jag heter Maciek och jag har 20 år. Jag söker en flicka xD
hehe dodatkowy spar:) chociaż jak ja trenowałem, to byłem znacznie mniej agresywny niż teraz... a obecnie jak się parę piwek trzasnie to wracają wspomnienia i się po prostu chce komuś przyp*&^%$. na trzeźwo jestem "w miarę" normalny (nie mylić z przeciętny:))
Wydział: NE
Wysłany: 2006-02-19, 16:40
zazwyczaj oprócz capoeiry cwiczy sie jeszcze cos innego i wtedy to polaczenie duzo daje..
a capoeira to oprocz walki filozofia, mi sie podoba, choc osobiscie nie mialam okazji probowac..
_________________ wrzuć mnie w ogień a ja i tak się tym nie przejmę
kurde trenować jednocześnie dwie sztuki walki, hmm.. chyba trzeba na nadmiar wolnego czasu narzekać. żeby osiągnąć w czymś sukces trzeba się temu poświęcić... po co trenować kick boxing i capoeir'e skoro lepiej wytrenowany kick boxer i tak ma lepsze przygotowanie do walki... nie mam nic przeciwko filozofii i tańcowi, boli mnie jedynie to, że wszyscy twierdzą, że to skuteczna sztuka walki. może i efektowna, ale efektywna raczej niebardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum