Wysłany: 2006-10-12, 17:19 Eliminacje mistrzostw Europy w piłce nożnej
Polska-Portugalia 2:1! Ale jaja, takiego meczu w wykonaniu Polaków dawno nie widziałem. Jednak da się wygrać z mega-wypasionym rywalem, jednak nasze orzełki potrafią grać. Nie można też oczywiście popadać w hurra-optymizm, ale wczoraj mogłem powiedzieć, że jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Zapraszam do komentowania tego tematu prawdziwych fanów naszych biało-czerwonych, mozemy omawiać kolejne spotkania Polaków, też formę i dokonania poszczególnych reprezentantów...
Ostatnio zmieniony przez Akuku 2006-10-13, 15:47, w całości zmieniany 1 raz
Portugalczycy przeszli obok meczu i tyle. Obrona portugalska przy obu bramkach poszla na grzyby. Deco nie mial wsparcia od defensywnego pomocnika a jedyny kreatywny zawodnik mial uraz stawu skokowego. Widzialem wiele meczow Manchesteru United i powiem tak: Ronaldo byl cieniem samego siebie. A nasi? Zagrali bardzo skutecznie i 2 szybkie bramki ustawily mecz. Ale gratulacje sie naleza i tak i tak.
_________________ Excuse me, but I do believe that sucks ass.
fakt trzeba podkreslic ze portugalczycy nie mieli dnia ale liczy sie wynik no i nasi grali jak nigdy... coprawda jak w pierwszym momencie zobaczylem wynik (bylo juz 2:0) to myslalem ze por z pol mi sie mieni
_________________ Jak sie nie ma co sie pragnie, To sie kradnie co popadnie
Byłem w Chorzowie i ciezko opisac to co sie działo na trybunach podczas meczu i krotko po... az dreszcze przechodzily po plecach, jak sie ludzie odezwali! Zdecydowanie najlepszy mecz na jakim bylem pozdro dla kibiców, miejmy nadzieje ze cos sie ruszy w tych elimincjach po tym meczu.
Do boju, do boju
_________________ Pora na "coupe de grace", kurwy.
== www.wilq.pl ==
Co do tego, że Portugalia grała słabo, to powiem tak: jak się pozwoli rozegrać takiej drużynie, to zawsze grają dobrze, a że nasi zagrali agresywnie presingiem, nie dali miejsca Deco i świetnie blokowali napastników, to 4. drużyna świata musiała schodzić z boiska z opuszczoną głową. Co do Rasiaka, to tu też się miło zaskoczyłem, Rasialdo przecież zaliczył asystę. Jeszcze jakby szybciej poruszał się po boisku i częściej próbował przejąć piłkę, to byłoby całkiem gucio. Chciałbym bardzo, żeby ten mecz to był tylko początek naszej dobrej gry, a nie tylko okazja do wspominania typu: "Pamiętam jak w 2006 wygraliśmy z Portugalią...". Ale ja wierzę, że będzie jeszcze sporo okazji do zapamiętania i wkońcu pojedziemy na te cholerne Mistrzostwa Europy!
Wysłany: 2006-10-15, 19:30
Dafne napisał/a:
słyszałam że Rasialdo miał nie grać w tym meczu to prawda?
hehehe ale gral i to jak...nawt zmascil sytuacje 3 na bramkarza ale ogolnie i tak powyzej swojego normalnego poziomu...nawet asaysta...to nam sie zawodnik zrobil
mial nie grac, ale trener zaufal jokerowi
_________________ get out of my head and into the bed girllll
ale ogolnie i tak powyzej swojego normalnego poziomu
Hehe - a ile widziałeś w ostatnich 3 miesiącach meczy w wykonaniu Rasiaka? Bo ja chciałbym wiedzieć jaki to jest wg Ciebie jego normalny poziom Bo mi sie wydaje że to był jeden z gorszych meczy w tym sezonie
Ja tam Rasiaka kiedyś nie cierpiałem bo gość grał wtedy na ładne oczy - w lidze klubie siedział na ławie a Janas go wystawiał i grał fatalnie...a teraz? Teraz gra w I lidze angielskiej - póki co jest ma najwiecej strzelonych bramek (bodajże 8 w 10 meczach) więc zasłużył na gre.. a że nie ma okazji do strzałów głową...to chyba nie jego wina...
A że nic poza główkami nie potrafi...trudno - ważne jest to co wpadnie do bramki - nawet jak strzeli dupą.. Czekam aż sie przełamie w reprezentacji bo w klubie od dawna gra dobrze...
_________________ и всё будеть хорошо! Byle na wschód..
Wydział: NE
Wysłany: 2006-10-15, 21:22
ja mysle, ze rasiak zapuscil korzenie w reprezentacji hehe...
a tak serio to jestem zdania, ze ten typ zawodnika nie pasuje do stylu gry druzyny, a zwlaszcza gdy gra sie z lepszymi druzynami bo polska nie gra pozycyjnie a wrzutek jest jak na lekarstwo, dlatego lepszy bylby szybki, zwinny napastnik- czyli typ smolarka na pozycji napastnika, zreszta ostatnio pokazal to mecz z portugalia, ale narazie raczej takiego nie ma, na plus dla rasiaka trzeba ostatnio zaliczyc walecznosc i skuteczne zabieranie rywalom pilki
Ja tam miłośnikiem Rasiaka też nie jestem, ale za wielu dobrych napastników to niestety nie mamy. Franek jest już nienajmłodszy, a i w klubie tak sobie gra; Matusiak jest ciekawym zawodnikiem, ale w lidze jakoś nie wyrasta nad innymi; Jeleń nie jest typowym napastnikiem, ale chyba dałby sobie radę; Niedzielan wogóle nie gra, więc sie nie dziwie, że go nie powołują. Szczerze mówiąc nie wiem, kogo tu by można wpasować. Żurawski to koleś, który dużo pracuje, wraca po piłkę, rozgrywa, więc potrzeba nam typowego snajpera, takiego łowcę bramek, jakim był właśnie Franek. Może się znajdzie kogoś podobnego
ze ten typ zawodnika nie pasuje do stylu gry druzyny, a zwlaszcza gdy gra sie z lepszymi druzynami bo polska nie gra pozycyjnie a wrzutek jest jak na lekarstwo, dlatego lepszy bylby szybki, zwinny napastnik- czyli typ smolarka na pozycji napastnika, zreszta ostatnio pokazal to mecz z portugalia, ale narazie raczej takiego nie ma, na plus dla rasiaka trzeba ostatnio zaliczyc walecznosc i skuteczne zabieranie rywalom pilki
Po pierwsze primo - polska reprezentacja nie ma zadnego stylu. Jak na razie zagrala bardzo dobrze jeden mecz. Po drugie primo - Rasiak sie przyda na pewno, bo naszych 2 srodkowych pomocnikow to chodzace drewna, zero kreatywnosci. W momencie gdy to nas sie przycisnie w srodku pola jedynym sensownym rozwiazaniem bedzie gra typowymi skrzydlami i centry, wzglednie zejscie do srodka z pilka i jakies prostopadle podanie.
Po trzecie primo ultimo - Zaloze sie ze gdy gra nie bedzie sie ukladac wrocimy do rozgrywania pilki na wlasnej polowie po czym pan Bak bedzie slal dlugie crossy, ktore z zalozenia beda wedrowac na glowe/korone Rasiaka - szkoda ze tylko z zalozenia...
_________________ Excuse me, but I do believe that sucks ass.
Wysłany: 2006-10-15, 22:01
KGB napisał/a:
Hehe - a ile widziałeś w ostatnich 3 miesiącach meczy w wykonaniu Rasiaka? Bo ja chciałbym wiedzieć jaki to jest wg Ciebie jego normalny poziom Bo mi sie wydaje że to był jeden z gorszych meczy w tym sezonie
hm moze i sobie radzi w Football league championship, ale w reprezentacji nie widzialem zeby zagral dobry mecz..o bramce nawet nie marze...bo co nam po 2 golach w meczu towarzyskim o puchar Lobanowskiego? nie saduje jego gry w southampton bo i po co? reprezentacja mi wystarczy..ja czekam na powrot jelenia po kontuzji do kadry, bo to jest naprawde ciekawy zawodnik w parze z Ebim moze niezle namieszac
_________________ get out of my head and into the bed girllll
Wydział: NE
Wysłany: 2006-10-15, 22:16
smoq napisał/a:
bo naszych 2 srodkowych pomocnikow to chodzace drewna, zero kreatywnosci.
sobolewski na pewno stale to udowadnia, ale lewandinho pomimo tego, ze jest obronca i wystawiany na srodku pomocy gral koszmarnie, w ostatnim meczu zagral zadziwiajaco dobrze, brak dobrego ofensywnego srodkowego pomocnika to duzy minus, no chyba, ze jest nim gargula, nie mozna tego za bardzo na razie stwierdzic
edit. co do gry dlugimi pilkami z obrony to tego gowna nie da sie ogladac, bezladna kopanina, nic z tego nie ma, chyba, ze gole po stalych fragmentach gry albo bledach obroncow rywali
Apropos środkowego pomocnika, to żeczywiście mamy mały wakat na tej pozycji. Wprawdzie jest Szymkowiak, ale..., no właśnie:)Szymek był próbowany nie raz jako rozgrywający, ale raczej się nie sprawdził. W ostatnich meczach graliśmy taktyką z 2 defensywnymi pomocnikami(Lewandowski, Sobolewski) i nawet nieźle to wychodziło. Ta taktyka jest skuteczna jak tych 2 pseudo-defensorów odbiera piłki, a boczni obrońcy się włączają w akcje ofensywne, no i oczywiście skrzydłowi muszą kreować akcje w ataku. I teraz 1 napastnik(Żuraw) pomaga w pomocy, rozgrywa, a drugi musi wykorzystywać akcje i tu jest największy problem:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum