forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Taniec Towarzyski
Autor Wiadomość
Richie 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-08-16, 17:36   

Tańczyliście tak, jak Wam zagrano. Szczerze mówiąc nie pamiętam, aby padło polecenie tudzież prośba o zmianę płyty.... ;)
katia, tak znam takich ludzi.
Mnie najbardziej w tańcu podoba się 'niewymuszenie kroków, ruchów' pewna dowolność, swoboda i fantazja jaką może się popisać tańcerz.
Dlatego też 'odrzuca mnie' od sztucznych, tych samych, monotonnych i monotematycznych kroków dopasowywanych do jednej, drugiej, trzeciej i tak dalej piosenki...

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

olshinho 

Wysłany: 2008-08-16, 19:29   

Richie napisał/a:
Szczerze mówiąc sam nie jestem w tym dobry,dlatego się za 'to' nie biorę

Richie napisał/a:
Mnie najbardziej w tańcu podoba się 'niewymuszenie kroków, ruchów' pewna dowolność, swoboda i fantazja jaką może się popisać tańcerz.
Dlatego też 'odrzuca mnie' od sztucznych, tych samych, monotonnych i monotematycznych kroków dopasowywanych do jednej, drugiej, trzeciej i tak dalej piosenki.

Richie sorry, ale się nie zgodzę. Jeśli mowa o tańcach typu rumba, jive, samba to te tańce mają swoje kroki, swoje figury i chcąc, nie chcąc aby je tańczyć musisz najpierw nauczyć się tych sztucznych, monotonnych i monotematycznych kroków i nie ma innej opcji, żebyś bez tego zatańczył np. rumbę. No chyba, że rozmawiam z mistrzem tańca, który wszystko łapie w mig, ale powyższy cytat z ciebie temu przeczy. Niestety chcąc sie nauczyć swobody, fantazji musisz najpierw opanować monotonną podstawę. I właśnie wg mnie fajne jest to, jak para się dopiero uczy i pomimo tego, że im nie wychodzą te proste kroki i tańczą sztywno to robią to dalej, bo sama nauka sprawia im przyjemność. I generalnie mało ich obchodzi, że kogoś 'odrzuca' na ich widok. Po za tym tańczy się nie do piosenki, a do rytmu. I jeżeli umiesz choć trochę tańczyć i idziesz na dyskotekę i grają jakąś piosenkę np do jive to szczerze wątpię, żebyś ktokolwiek miał ułożony plan kroków przed wejściem na parkiet.

Richie 

Wysłany: 2008-08-18, 22:31   

olshinho, widzisz nie zrozumiałeś istotnego sensu.
To może wyjaśnię to obrazowo:
Jest para: chłopak dziewczyna.

Spotkanie: Lubią często wspominać o tym,że chodzą na naukę tańca i jak oni świetnie sobie radzą.

Dyskoteka: Wyglądają żenująco, siedzą 90% dyskoteki przy stoliku, zamiast tak "świetnie sobie radzić". A gdy już wyjdą to tańczą TYLKO I WYŁĄCZNIE kroki z pamięci.

Czy już teraz rozumiesz?
Nie mam nic do par,które się uczą,które dopiero próbują, ani do tańców, gdzie jak faktycznie wspomniałeś własna fantazja choreograficzna jest niewskazana.

olshinho 

Wysłany: 2008-08-18, 22:55   

szczerze to nie za bardzo;p Może dlatego, że nie znam takich par;/ I raczej to, o czym mówisz ma rzadko miejsce, więc nie jest tak źle.

vidla 

Wysłany: 2008-08-19, 19:34   

Richie napisał/a:
Jest para: chłopak dziewczyna.

Spotkanie: Lubią często wspominać o tym,że chodzą na naukę tańca i jak oni świetnie sobie radzą.

Dyskoteka: Wyglądają żenująco, siedzą 90% dyskoteki przy stoliku, zamiast tak "świetnie sobie radzić". A gdy już wyjdą to tańczą TYLKO I WYŁĄCZNIE kroki z pamięci.

Przepraszam Richie...
Ale ile razy Ci trzeba tłumaczyć... że Ci co uczą się tańczyć z pewnością nie siedzą cały czas przy stoliku tylko tańczą! Znasz takie pary?
Ja znam pary, które chodzą na kurs tańca i wyobraź sobie - chodziłam z nimi na imprezy integracyjne. Nikt nie siedział. Wyjątek stanowiła chwila odpoczynku.

A wiesz dlaczego nikt nie siedział? Bo taniec to zabawa!
I to jaka! :D

nitra 

Wysłany: 2008-08-25, 10:55   

a ja lubię łacinę teraz to się modnie nazywa latino, jakoś tej nazwy nie znoszę ;)
ale do czego zmierzam, jak się umie dostosować do łaciny, to później zachowanie w tańcu przechodzi na wszystkie rodzaje muzyki, więc tak na prawdę nie jest to ważne co do czego się tańczy, oczywiście istnieją pary, które absolutnie nie czują żadnej muzyki i tańczą do konkretnego rodzaju konkretny układ taneczny<ci o których mówił Richie> , generalnie lipa, ale są ludzie, którzy "nie potrafią" tańczyć bo się nie uczyli ale sobie świetnie radzą bo ich bawi to co i jak robią na parkiecie, często to lepiej wygląda bo widać jak ludzie cieszą się sobą i tańcem <takie po weselne przemyślenia :P >

ale mi się teraz zaczęła marzyć rumba w wielkim stylu, tak żeby pomerdać tyłeczkiem i powić się przy partnerze, no cudo po prostu <żeby nie było znam tylko niewinne podstawy :P > :D jak mi się chce, no chyba się gdzieś zapisze bo nie zdzierżę :(

vidla 

Wysłany: 2008-08-25, 11:37   

Ja chyba też wrócę do tańca...
Ale nie znajdę partnera, to pozostaje mi jedynie taniec nowoczesny, albo hip-hop.
Zobaczę.

Tak tęsknię za turniejami... Wspomnienia wracają przede wszystkim jak tańczę na jakieś dyskotece, bo wtedy mam okazję pokazać jak ruszam bioderkami :P Żeby nie było, że jestem chwalipięta ;)

Panowie nie tylko wojsko powinni mieć obowiązkowe, ale także taniec towarzyski! :D
O! jak zostanę prezydentem Wrocławia wprowadzę nakaz nauki tańca :P

nitra 

Wysłany: 2008-08-25, 12:11   

vidla napisał/a:
O! jak zostanę prezydentem Wrocławia wprowadzę nakaz nauki tańca :P

myślę, że do tego nie wystarczy stanowisko Prezydenta Wrocławia :P oni i tak się nie dadzą 8)

Richie 

Wysłany: 2008-09-17, 10:58   

Z pewnością stanowisko prezydenta byłoby dość motywujące ,w stosunku co do niektórych panów ;) Och, vidla, już tak nie narzekaj, przecież nie jest tak źle,że żadnego partnera nie znajdziesz? Prawda?

vidla 

Wysłany: 2008-10-12, 12:58   

Richie napisał/a:
Z pewnością stanowisko prezydenta byłoby dość motywujące ,w stosunku co do niektórych panów.

No i właśnie w tym rzecz! Kobiet nie brakuje... a więc stanowisko prezydentki wydaje się być jednak dobrym rozwiązaniem :)

Richie napisał/a:
Och, vidla, już tak nie narzekaj, przecież nie jest tak źle,że żadnego partnera nie znajdziesz? Prawda?

Wyobraź sobie, że nie znalazłam i wątpię, żebym znalazła... To nie takie proste. Byłam gotów nauczyć jakiegoś mężczyzny wszystkiego od podstaw... Ale co mi z tego... Jak taki ktoś ma zapał tylko na początku. A potem nagle odchodzi... I wszelkie twoje starania idą prosto "do śmietnika".

Richie 

Wysłany: 2008-10-12, 13:01   

Tak po prostu odeszedł? Cóż, dziwne.
Myślę,że jednak powinnaś poszukać jeszcze raz. W ogóle do jakiego klubu tanecznego należysz?

vidla 

Wysłany: 2008-10-21, 21:44   

Richie napisał/a:
Tak po prostu odeszedł? Cóż, dziwne.
Myślę,że jednak powinnaś poszukać jeszcze raz. W ogóle do jakiego klubu tanecznego należysz?

Chętny? Nadajesz się.

Należałam do Muzy Lubin, obecnie PM Lubin.
Następnie należałam trochę do Pietrzyk Wrocław.
Potem tańczyłam w Esensie.
Następnie kilka lekcji w Stardance oraz w Iglicy,
a na końcu trenowałam w Diamencie Wrocław.

:)

rzymek 

Wysłany: 2009-03-02, 18:08   

vidla napisał/a:

Należałam do Muzy Lubin, obecnie PM Lubin.
Następnie należałam trochę do Pietrzyk Wrocław.
Potem tańczyłam w Esensie.
Następnie kilka lekcji w Stardance oraz w Iglicy,
a na końcu trenowałam w Diamencie Wrocław.

:)

to niezla dencorka z Ciebie musi byc! :)))

Richie 

Wysłany: 2009-03-24, 13:16   

rzymek, niezła,niezła. :)

rzymek 

Wysłany: 2009-04-10, 19:53   

zdazylem sie juz o tym przekonac :D

Odpowiedz do tematu