Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-01-19, 05:44 firefox za wolny? jest na to rada
Fasterfox jest rozszerzeniem pozwalającym osobom, które nie wiedzą jak zmieniać wpisy w about:config na łatwe zwiększenie wydajności swojej przeglądarki. Fasterfox integruje się z standardowym oknem opcji Firefoksa. Działanie poszczególnych opcji jest w jasny sposób opisane w samym rozszerzeniu.
Łał. A tylu zwykłych userów to wie/obchodzi... I do stabilności/szybkości raczej to nic nie ma. Kutwa, FF ostatnio źle zaczał mi wyświetlać Gmail chyba trza sie na Opere wrócić .
I do stabilności/szybkości raczej to nic nie ma. Kutwa, FF ostatnio źle zaczał mi wyświetlać Gmail chyba trza sie na Opere wrócić
Nawet gdyby opera była 2 razy szybsza i 2 razy stabilniejsza to wolał bym mieć otwartego firefoxa:) Więc tyle ma otwartość wspólnego ze stabilnością - otwartość jest dla mnie wyższym priorytetem który w tym wypadku dyskwalifikuje opere:)
No dobra, ale powiedz mi co Ci daje ta "otwartość" Firefoxa?? Że jest fajny bo jest Open Source? Bez sensu taki argument. Dla mnie, jako zwykłego usera, chodzi o funkcjonalność programu i niezawodność działania a to że można se skorzystać z jego kodu to na co mi to? I wydaje mi się że znakomita większość użytkowników tak ma. I nie mówię że Opera jest lepsza, ale ten Twój konkretny argument jest śmieszny po prostu z punktu widzenia użytkowania/stabilności/szybkości .
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2007-01-21, 20:51
stingah napisał/a:
Dla mnie, jako zwykłego usera, chodzi o funkcjonalność programu i niezawodność działania
no normalne, z tym że firefox'a robią ludzie dla ludzi, nie dla zysku, a przynajmniej takie jest założenie. Jeżeli nie będziemy go rozpowszechniać, nie będzie możliwości jego usprawniania ponieważ nikomu się nie zechce. Dlatego dla mnie otwartość firefox'a jest również ważniejsza i mimo, że jest jeszcze niedopracowany to wierzę, że niedługo będzie najlepszy . Sam też nie korzystam i nie grzebie w jego kodzie, ale zawsze będę go reklamował, gdzie się tylko da
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum