Wydział: IE
Wysłany: 2007-11-01, 16:30
to prawda procek kupowaty strasznie..ale np dla mnie bardzo istotny jest dysk, ponieważ bawie się amatorsko w obórbke video i żeby mi niektóre programy chodziły oraz żebym miął możliwośc zgrania odpowiedniej ilości materiału potrzebuje b.dużego dysku!!
w tym wypadku dysk to dla mnie jedna z ważniejszych rzeczy w kompie czy lapku.
ten z promocji dialoga prezentuje się dużo lepiej..choć do zabawy video jest nie za mocny
laps do obrobki video wogole troche nietrafiony pomysl, tak jakbys kupowal male auto bo dobre na miasto ale ze lubisz offroad to zeby mozna nim bylo swirowac na poligonach...
dysk zawsze mozesz zmienic/dac zewnetrzny, bardziej martwilbym sie prockiem/plyta glowna...
dysk zawsze mozesz zmienic/dac zewnetrzny, bardziej martwilbym sie prockiem/plyta glowna...
No właśnie o to chodzi ChuQ... Proca nie wymienisz ani chipsetu, a dysk i RAM to najmniejszy problem . A jak do obróbki wideo to i by się jakiś GeForce przydał czy coś .
Teraz przynajmniej tak mi się wydaje najrozsądniej jakiś Core 2 Duo min 1,8 GHz i GeForce 7600 co najmniej . Na takim spokojnie i swobodnie się pobawisz wideo, o ile będzie 2GB RAM .
Wydział: IE
Wysłany: 2007-11-01, 21:22
to prawda.. przegadałem troche temat z kolegą który się kuma w sprzęcie komputerowym bardziej ode mnie i doszliśmy do wniosku że najlepiej chyba będzie jak na razie obniżę wymagania sprzętowe kompa na rzecz posiadania laptopa (mam ciśnienie na mobilnego kompa, żebym mógł spokojnie pracować-dośc sporo podróżuje) a jak mi przyjdzie zwrot podatku za tyrke wakacyjną to zainwestuje w konkretną stacjonarną maszynkę z coreDUO, dużym dyskiem, min1-2GB RAMu itd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum