forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Który wybrac?
Autor Wiadomość
Enn. 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-09-15, 17:54   Który wybrac?

Hej ho tubylcy! Z tej strony totalny antytalent komputerowy, który poszukuję super laptopa na studia. ^^
Ktoś zaoferował mi Dell Vostro 3500 i5. Uważam, że ów laptop jest najlepszy z dotychczas przeze mnie spotkanych [mogę się mylic, bo podkreślam: jam antytalent].
Dziś dostałam ofertę z Sony VAIO VPCEB2S1E, Dell Vostro 3500 z procesorem dwurdzeniowym oraz na Samsung NP-R780-JS0APL.
Tak więc został mi ciężki orzech do zgryzienia, który chce zgryźc z Wami - znawcami!
O, dodam jeszcze na czym mi zależy: aby bateria chodziła naprawdę jak najdłużej - 4h to moje wymaganie, ay komputer miał dużą pamięc, lubię słuchac muzyki to i karta dźwiękowa nienajgorsza + karta graficzna na poziomie, oczywiście. + kamera + czytnik kart + połączenie z bezprzewodowym i wifi, oj dużo dużo jeszcze. Jeśli Wy to ogarniacie, proszę napiszcie chociażby swoje zdanie o tych komputerach, ale najlepiej jak po prostu powiecie, który wybrac! Byłabym wdzięczna o jak NAJszybsze odpowiedzi!
Pozdrówka! :**

mexion 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-09-15, 23:03   

moim zdaniem Samsung odpada od razu bo 17" laptop jest daleki od bycia mobilnym, pozatym jest brzydki, a skoro zamierzasz patrzec na cos przez ok 4 godziny to lepiej zeby to bylo ladne :D

komputery sa sprzedawane w różnych konfiguracjach wiec sama sie bedziesz musiala zatroszczyc o wybór wiekszej pamieci w sklepie (czy gdzie tam bedziesz kupowała)

sony ma chyba troche słabszą baterie, ale designem rozwala Della

karta dźwiekowa nienajgorsza i graficzna na poziomie ... w tym przedziale cenowym mega wypasu nie ma, wiec raczej wiekszosc "grajek" jest podobna, a różnicy i tak pewnie nie poczujesz bo beda zbyt male. grafika - sony ma ciut lepsza od della
na korzyść della przemawia też procesor i5 który w testach wykazał troche mniejszy pobór energi niż i3 wsadzony w sonym.

sony wazy 2,7kg, Dell 2,4kg

ja bym wzięła sony, jezeli grafika nie jest sprawą kluczową

Odpowiedz do tematu