Wysłany: 2006-08-29, 18:31 Notebooki
Nie znam sie całkowicie na kompach na przenośnych tez nie czy ktoś mógłby mi polecic jakiś podstawowy model chodzi mi o to żeby można było mieć tam pakiet office, łącze internetowe no iżeby jakies płyty wchodziły i sie odtwarzały ,na bajerach mi nie zalezy
Ja mogę powiedzieć ile chcę wydać ... i myślę, że też mi coś ktoś doradzi (bo kurde trzeba się na coś zdecydować-już mi się dziś śniło, że w sklepie wybierałam/oglądałam jakieś kompy )
Czyli ... tak do 3tys. - ale jakby było mniej to się nie obrażę (poproszę coś ładnego, szybkiego, lekkiego, sprawnego, posłusznego, żeby się nie psuło i w ogóle żeby było bezproblemowe i fajne )
do 3 tys mozna juz nawet niezła maszynke sobie załatwic najlepiej isc do jakiegos sklepu gdzie sprzedaja tez uzywane jeszcze jak by sie miało fuksa i akurat znalazlo jakiegos miesiecznego (tez takie sa) to sprzet prawie nowy a cena duzo nizsza od takiego niesmiganego
_________________ Jak sie nie ma co sie pragnie, To sie kradnie co popadnie
Wysłany: 2006-08-30, 11:38
Jeśli chodzi o laptopy to przede wszystkim odradzam Acera. Korzystny cenowo, ale komfort użytkownia jest mały. Generalnie to radziłbym brać (o ile to możliwe) HP, Della lub IBMa. Naprawdę fajnie się na nich pracuje i są porządnie wykonane.
tez slyszalem duzo dobrego o HP...nawet mialem sobie kupic ale nigdzie nie bylo tego modelu ktory chcialem wiec dozbieralem troche kasy i kupilem Asusa A3500E i jak narazie nie narzekam;P co do IBM to chyba troche drogie sa w stosunku do tego co maja w srodku no i nie wygladaja najlepiej:P
ja polecam Asusa-jestem szczęśliwą posiadaczka jednego:)
uważam, że lepiej kupić nowego, używane często zdarzają z uzkodzonymi matrycami i zawiasami!to bardzo przeszkadza-te zawiasy
Dell'e sa dobre, Hp tez, odradzam Acery
wpiszcie sobie notebooki na googlach i tam na jednym z pierwszych miejsc będzie sklep gigamike.pl-tam spokojnie można sie umówić co do ceny i innych-pewny kontakt
ja sie przymierzam do asusa
http://www.arest.pl/index...id=48&grupa=589
spx sprzet i za ta kase w sumie 4000 piechota nie chodzi ale juz 2,5 miechy pracuej an wyspach na lapa wiec co se bede zalowal :)
_________________ The difficult I do immediately. The impossible doesn't take any longer ...
Ja teraz siedze w USA i sie powaznie zastanawiam czy bardziej oplaca sie laptop brac tutaj czy w Polsce, ktos sie moze orientuje?
toshiba owszem, ale czy da sie cos zrobic z prawym altem? w nowych toshibach jest maksymalnie wysuniety na prawo i raczej trudno bedzie napisac cokolwiek z polskimi znakami na takiej klawiaturze.
gdyby nie to to kupilbym toshibe... wlasnie pare dni temu kupilem HP i nie narzekam. jak za 600usd to maszyna, ze hooo:))
jezeli jestes w usa to wyczaj sobie jakas promocje w circuit city albo w bestbuy - czasem przeceniaja lapy nawet o 300usd (ja kupilem z rabatem $150). a na ebay'u to juz w ogole czasem masakra sie dzieje.
ogolnie jezeli chodzi o ceny lapow w usa to sa tak srednio 30-50% nizsze niz w polsce, tak wiec raczej nie ma sie nad czym zastanawiac...
ja polecam thinkpad'y IMB'a . Niemal pancerne laptopy, z dobrym oprogramowaniem i nienajgorzymi bebechami. mam thinkpada22 od roku , zawiesil sie moze ze 3 razy [bo leci na win 2000 ] bateria kupiona za 199zl na regenerownych ogniwach trzyma 3-4h przy zadaniach typu sluchanie muzy, lazenie po necie czy kodowanie, wiec po prostu przezajefajna maszynka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum