forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Notebooki
Autor Wiadomość
Danka 

Wysłany: 2006-08-29, 18:31   Notebooki

Nie znam sie całkowicie na kompach na przenośnych tez nie czy ktoś mógłby mi polecic jakiś podstawowy model chodzi mi o to żeby można było mieć tam pakiet office, łącze internetowe no iżeby jakies płyty wchodziły i sie odtwarzały ,na bajerach mi nie zalezy

LuisCypher 

Wysłany: 2006-08-29, 18:39   

powiedz ile chcesz wydac to cos sie wybierze

ankh 

Wydział: NE
Wysłany: 2006-08-30, 09:02   

Ja mogę powiedzieć ile chcę wydać ... i myślę, że też mi coś ktoś doradzi (bo kurde trzeba się na coś zdecydować-już mi się dziś śniło, że w sklepie wybierałam/oglądałam jakieś kompy :D )

Czyli ... tak do 3tys. - ale jakby było mniej to się nie obrażę 8) (poproszę coś ładnego, szybkiego, lekkiego, sprawnego, posłusznego, żeby się nie psuło i w ogóle żeby było bezproblemowe i fajne ;) )

Atta' Boy 

Wysłany: 2006-08-30, 09:50   

na www.benchmark.pl sa testy notebookow do 3 tys i do 4 tys ;)
sprobojcie jeszcze popytac tutaj:
http://tweak.pl/forum/ind...39&showforum=60

Morkai 

Wysłany: 2006-08-30, 11:36   

do 3 tys mozna juz nawet niezła maszynke sobie załatwic najlepiej isc do jakiegos sklepu gdzie sprzedaja tez uzywane jeszcze jak by sie miało fuksa i akurat znalazlo jakiegos miesiecznego (tez takie sa) to sprzet prawie nowy a cena duzo nizsza od takiego niesmiganego

mauser 

Wysłany: 2006-08-30, 11:38   

Jeśli chodzi o laptopy to przede wszystkim odradzam Acera. Korzystny cenowo, ale komfort użytkownia jest mały. Generalnie to radziłbym brać (o ile to możliwe) HP, Della lub IBMa. Naprawdę fajnie się na nich pracuje i są porządnie wykonane.

Atta' Boy 

Wysłany: 2006-08-30, 11:51   

tez slyszalem duzo dobrego o HP...nawet mialem sobie kupic ale nigdzie nie bylo tego modelu ktory chcialem wiec dozbieralem troche kasy i kupilem Asusa A3500E i jak narazie nie narzekam;P co do IBM to chyba troche drogie sa w stosunku do tego co maja w srodku no i nie wygladaja najlepiej:P

kama 

Wydział: ZF
Wysłany: 2006-08-30, 11:54   

Jak dobrze pójdzie to dzisiaj stanę się szczęśliwą ;) posiadaczką HPeka, jak trochę potestuję będę mogła trochę pomóc:)

Afi 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2006-08-30, 17:04   

Firmy godne uwagi: Amilo, Toshiba i Aristo.

Ja teraz siedze w USA i sie powaznie zastanawiam czy bardziej oplaca sie laptop brac tutaj czy w Polsce, ktos sie moze orientuje?

paulinka_gl 

Wydział: ZF
Wysłany: 2006-08-30, 17:49   

ja polecam Asusa-jestem szczęśliwą posiadaczka jednego:)

uważam, że lepiej kupić nowego, używane często zdarzają z uzkodzonymi matrycami i zawiasami!to bardzo przeszkadza-te zawiasy

Dell'e sa dobre, Hp tez, odradzam Acery

wpiszcie sobie notebooki na googlach i tam na jednym z pierwszych miejsc będzie sklep gigamike.pl-tam spokojnie można sie umówić co do ceny i innych-pewny kontakt :) :)

Krizz 

Wysłany: 2006-08-30, 18:46   

ja sie przymierzam do asusa
http://www.arest.pl/index...id=48&grupa=589
spx sprzet i za ta kase w sumie 4000 piechota nie chodzi ale juz 2,5 miechy pracuej an wyspach na lapa wiec co se bede zalowal :) :)

kowal 

Wysłany: 2006-08-30, 22:04   

Afi napisał/a:
Firmy godne uwagi: Amilo, Toshiba i Aristo.

Ja teraz siedze w USA i sie powaznie zastanawiam czy bardziej oplaca sie laptop brac tutaj czy w Polsce, ktos sie moze orientuje?

toshiba owszem, ale czy da sie cos zrobic z prawym altem? w nowych toshibach jest maksymalnie wysuniety na prawo i raczej trudno bedzie napisac cokolwiek z polskimi znakami na takiej klawiaturze.

gdyby nie to to kupilbym toshibe... wlasnie pare dni temu kupilem HP i nie narzekam. jak za 600usd to maszyna, ze hooo:))

jezeli jestes w usa to wyczaj sobie jakas promocje w circuit city albo w bestbuy - czasem przeceniaja lapy nawet o 300usd (ja kupilem z rabatem $150). a na ebay'u to juz w ogole czasem masakra sie dzieje.

ogolnie jezeli chodzi o ceny lapow w usa to sa tak srednio 30-50% nizsze niz w polsce, tak wiec raczej nie ma sie nad czym zastanawiac...

pzd 

Wysłany: 2006-08-30, 22:48   

ja polecam thinkpad'y IMB'a . Niemal pancerne laptopy, z dobrym oprogramowaniem i nienajgorzymi bebechami. mam thinkpada22 od roku , zawiesil sie moze ze 3 razy [bo leci na win 2000 :P ] bateria kupiona za 199zl na regenerownych ogniwach trzyma 3-4h przy zadaniach typu sluchanie muzy, lazenie po necie czy kodowanie, wiec po prostu przezajefajna maszynka ;)

Odpowiedz do tematu