Jak dla mnie w tej chwili openSUSE rządzi, a byłem już na wielu dystrybucjach. Niedługo to pewnie na slacku wyląduje, ale to jeszcze nie ten stopień wtajemniczenia
U mnie wygrywa Debian, i całkiem słusznie. Dalej są jakieś bzdury - Kubuntu na drugim miejscu, Gentoo na ostatnim. Nad Slackiem sam teraz myślę, może i ściągnę po sesji poprawkowej .
_________________ Ya mamma dresses ya funny and ya need mouse to delete files.
Mi z testu wyszło że OpenSUSE albo Mandriva albo Kubuntu/Ubuntu . Z tych wszystkich jeszcze SUSE nie testowałem. Są w nim repozytoria takie coś na styl Ubuntu?
Ja zaczynalem od Suse, niezbyt szybki ale dosyc stabilny, dobra wspolpraca z laptopami, jednak po jakims czasie mnie znudzil, jest dosyc prosty. Najbardziej przypadl mi do gustu Gentoo, wcale nie taki straszny jak o nim mowia, szybki, stabilny, jedyny minus to czas kompilacji programow. Fedora i Debian szybko zaczely mi sie sypac. Arch w miare ok chociaz byly problemy z zaleznosciami. FreeBSD rzadzilo ale to w sumie nie linuks heheh obecnie siedze na XP, niestety linuks kuleje pod wzgledem oprogramowania ale pewnie i tak do niego wroce za jakis czas
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2007-08-23, 10:43
ja nie wiem czy nie przetestuje jeszcze kubuntu i zrobie wielki powrót na do tego systemu, jednak systemy oparte na debianie są dobre, ale z fedory przesiadłem sie na SUSE i nie żałuje, z tym że i tak pewnie będe siedział najwięcej na XP Gentoo nie próbowałem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum