Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2006-08-23, 11:56 problem z instalacją XP(sprzęt?)
ej bo ja już nie czaje, może ktoś wie coś... żaden XP nie chce mi sie zainstalować na czystym sformatowanym dysku, tzn partycji dysku. Poprostu bootuje sie jest ten biały napis inicjalizacja instalacji czy jakoś tak i lipa, czarny ekran, dysk cos tam świeci i tak może cały dzień A jakiś eksperyment XP x64 po angielskiemu i miesięczny trial mi sie instaluje bez problemu, nie czaje tych maszyn czasami
możliwe, że dysk jest rypniety? ale znowu co to ma do tego jeżeli on sie ma zbootować na starcie fak! dysku nie moge stracić, bo tam ponad 40 gb muzyki a nagrywać mi sie nie chce
zią, a moze z plyta jest cos nie tak? w przypadku windy najprostsze rozwiazanie jest z reguly najtrafniejsze ja bym na twoim miejscu probowal instalowac z innej plyty, a dopiero pozniej zastanawial sie, czy czasem dysku nie mam zepsutego
Dafne napisał/a:
spróbuj zaistalowac starszy windows a na niego xp.. tez mi sie tak wlailo to tak zrobilam, bo po co mam sie bawic
lol, tak to se mozna jedynie smietnik z dysku zrobic
Wysłany: 2006-08-23, 14:40
śmietnik z dysku, a poza tym ja już nie zainstaluje win98 bo po pierwsze mam ntfs'a a nie chce mi sie kombinować, a po drugie jak instaluje 98 to mi scandisk przed instalacją sie uruchamia i nie daje rady z takim dyskiem, tzn zawsze wykryje błąd jakiś, a z błędem przerywa instalacje. Wyskakuje monit 'pomiń' czy 'zignoruj' czy coś i jak to dam to pojawia sie znowu ten sam monit wielkie LOL ale to tylko microsoft
Wysłany: 2006-08-24, 18:35
nie no właśnie o to chodzi, że instalowałem z trzech już i jest cały czas to samo. Może to te same wersje systemu, bo inna poszła tzn. ta miesięczna, ale taka to mnie nie urządza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum