Wysłany: 2006-03-07, 21:50 Programy do robienia stron WWW
Powiedźcie mi, na jakich programach można robić stronki? Jestem w tym temacie (prawie) całkiem zielony... Kiedyś zrobiłem jedną stronkę w Pajączku - i nawet mi sie ten program podobał - ale to była jakaś wersja testowa - i chyba 40 razy można było ją uruchomić...ale teraz te 40 razy już minęło :cry: ....i używać tego programu już nie da rady :cry: Znacie może jakieś obejście tego gnoju? A może znacie jakieś inne (i lepsze) programiki...
_________________ и всё будеть хорошо! Byle na wschód..
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2006-03-07, 22:05
szczerze to nie uczcie sie na programach robic stron, chyba że chodzi o edytory kodu, a nie o konstruktory www.
chciałem już wcześniej zamieścic jakiś okaleczony i wyprodukowany przeze mnie tutorial dla calkowicie zielonych w HTML'u Taki co to uczy podstawowej struktury stronki na przykładzie jakiejś próbnej.
Oczywiście wszystko na notatniku windowsowym, nie potrzeba żadnego wypasnego programu. Może kiedyś coś takiego sklece. Na sieci jest kupe tutoriali.
eeeh, przesz wystarczy poradnik napisany przez Pawla Wimmera dla Entera [swego czasu zreszta dolaczony do Pajaczka ] - juz lepiej chyba nie da sie czegos takiego zrobic
do edycji kodu z kolorowaniem składni masz og groma programów, ja korzystam z pajączka właśnie, zajączek też nie jest zły; sporo innych freeware'owych progsów też jest...
do grafiki photoshop7 + imageready (w pakiecie)
Wiecie...ja tam jakieś podstawowe komendy (chyba tak to sie nazywa ) znam. Ale w Pajączku była taka opcja że po prostu wszystko było przedstawione wizualnie - niczym taki Word - sobie pisałeś potem w jakiś tam opcjach powiękaszałeś czcionke itd... Dla takiej osoby która naprawde nie za bardzo zna sie na komputerach to było bardzo duże ułatwienie...
Postaram sie pościągać te wymienione programiki - może znajdę jakiś pasujący do moich wątłych umiejętności... :lol:
_________________ и всё будеть хорошо! Byle na wschód..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum