Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-09-11, 19:27
dobrze napisane, rozwaliło mnie zdanie:
Cytat:
If, for some reason, you’ve found yourself here using Internet Explorer 6, you can help yourself by downloading Firefox, Safari, Opera and/or Internet Explorer 7 (there’s a beta for IE8, if you’re feeling adventurous).
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2008-09-11, 19:38
IE6 to już dawno przeszłość w bogatych firmach na zachodzie, niestety w państwach takich jak Polska w urzędach jeszcze przez kilka lat będzie urzędował no i w większości firm zapewne, a to się wiąże też z systemem operacyjnym i sprzętem itd.
IE6 nieprawidłowo interpretuje strony i to jest jasne już od kilku lat, a dalej w ch wejść na forum jest z tej przeglądarki i jak tu napisać stronę zgodnie z W3C jak IE6 ją źle zinterpretuje.
Wywalcie IE6 z dysków, jak już musicie zainstalujcie IE7, polecam jak zawsze Firefox, ale i Chrome rośnie i to całkiem ciekawa opcja, zwłaszcza ze względu na prostotę, co jest dewizą całego googlowego świata.
Dla przykładu: http://julart.pl zgodna z W3C XHTML Transitional ( http://validator.w3.org/c...%2Fjulart.pl%2F ): IE7 ok FF3 ok FF2 ok Opera 9.5 ok Chrome ok, a sprawdźcie sobie na IE6 nie poprawiam i nie kombinuje bo tak, mam w dupie IE6 bo to nie jest przeglądarka z dzisiaj Nie obsługuje transparentnych .png no śmiech na sali w ogóle
Wysłany: 2008-09-11, 19:54
Niestety, smutkiem jest, że wiekszosc przedsiębiorstw polskich narzuca pracownikom konieczność pracy z IE, i inne przeglądarki są juz oprogramowaniem zastrzezonym [sama osobiscie mam tak, że w pracy mam poblokowane strony do pobrania innych przeglądek, sposob na ominiecie tego jest, ale lepiej nie ryzykować]. To nieco uprzykrza pracę niestety..
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2008-09-11, 19:59
A to już dla mnie ciekawostka. Że jak? masz poblokowane stronki z innymi przeglądarkami do ściągnięcia czy ogólnie masz poblokowany download? Chyba ogólnie bo wątpie żeby ktoś blokował tylko przeglądarki zwłaszcza że większość z nich jest darmowa. Ja ze względu na robote używam wszystkich Jade na Operze FF Multiple IEs i zaczynam na Chrome
Dlatego tak bardzo bym chciał żeby takie przeglądarki jak IE6 zniknęły, nie zamierzam siedzieć i robić dodatkowych css pod tą przeglądarke
Wysłany: 2008-09-11, 20:10
inaczej - kiedyś ściągnełam sobie firefoxa, bo mamy sposb na omijanie pewnych zabezpieczen w pracy, natomiast, zeby dodatkowo utrudnic nam zabawę, zablokowane jest włączanie aplikacji "firefox.exe". Calkowita opcja download jest jak najbardziej możliwa, bo inne rzeczy moge ściągac, natomiast jesli chciałabym sciagnac firefoxa normalnie...tfu, w ogole nie udaje mi sie wejsc na strone firefoxa, o!
dlatego na forum, z pracy, wchdoze za posrednictwem ie6, fuj.
ja pamietam czasy jak weszlo ie 5.5 z obsluga kolorowania paska przewijania via css - to byl szal :lol:
Asia, zobacz sobie za jakas wersja portable firefoxa - opery jest na pewno, korzystam czasem; z pendrive moglabys sobie uruchamiac (o ile wolno wam uzywac, chroniac poufne dane firmy przed wyplynieciem :? )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum