Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2006-09-11, 14:57
a skomentowałbym wasze załozenia:
Cytat:
Zmniejszenie podatków
stopy procentowe troche tak O wymyslone.. generalnie teraz tylko podatek liniowy sie sprawdza, ale jest tak niemedialny ze zaden polityk go nie uzyje jako postulatu, bo automatycznie przegra wybory - a ekonomicznie jest najbardziej dochodowy i najmniej udeza w spoleczenstwo
Cytat:
Sprzeciw wobec bezpośredniemu wpływowi instytucji kościelnych na politykę.
sprzeciw..hmm.. tez sie temu sprzeciwiam i niby "teoretycznie" kosciol nie ma prawa sie wtracac w polityke, ale jak dobrze wiemy robi to nagminnie..sam sprzeciw to zadne założenie
Cytat:
Rozwój Wojska Polskiego oraz stworzenie armii zawodowej. .
armia zawodowa juz powoli powstaje..a rozwoj wojska to trzeba w sejmnie ruszyc ustawe budzetowa i juz nie dac sie frajerzyc usa..a z tym jest ciezko
Cytat:
Legalizacja miękkich narkotyków
wszystko fajnie ale...NIE w kraju o takiej mentalnosci co polska , niestety polacy jeszcze do tego nie dorosci..i raczej niestety nie zamierzaja dorosnąć
Cytat:
Legalizacja prostytucji
tu sie zgodze w 100%
i jeszcze z ciekawszych punktow to ten ostatni...caly czas nie wiem dlaczego jeszcze nikt sie na to w rzadzie nie zdecydowal zeby zapierdalali rowy kopac wiezniowie;)
a reszta to...szczerze mowiac mnie nie rusza poniewaz rzucacie tylko ogolnikowe hasla.. tez bym chcial to i tamto.. tylko fajnie by bylo, gdybyscie powiedzieli JAK, bo wielku politykow krzyczy w taki sposob...i na tym sie konczy.. a poparcie rosnie (sic!)
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2006-09-11, 15:16
voytass napisał/a:
zeby zapierdalali rowy kopac wiezniowie
bo pewnie nie mają ludzi do pilnowania i kasy jak zawsze
a co do postulatów, takiej Polski to my nawet za pińćset lat nie będziemy mieli, mam nadzieje tylko że przemawia przeze mnie stereotypowy polski pesymizm
O ile wiem aborcja jest dopuszczalna w szczególnych przypadkach...?
Cytat:
8. Legalizacja prostytucji.
Z tym się zgodze, więcej podatków będzie .
Cytat:
17. Uproszczenie biurokracji.
18. Stworzenie przejrzystego prawa.
Łatwo mówić - tutaj potrzebne są bardzo konkretne pomysły i przykłady. W naszym kraju, tak dalece zbiurokratyzowanym ciężko będzie coś zmienić... choćby przez samą biurokrację .
Cytat:
13. Zasiłki dla bezrobotnych, oraz dodatkowa ochrona socjalna dla młodych matek.
Yhy. Patrz Niemcy...
Cytat:
2. Ograniczenia immunitetu parlamentarnego.
To jest chyba najlepsze. W 100% popieram.
Cytat:
9. Legalizacja związków homoseksualnych (bez możliwości adopcji dzieci).
Po ch*j? Sorry, ale nie cierpie wszystkiego co sie wiąże z nastawieniem "homo-jakiśtam" (homoseksualny, homofob itp itd). Można powiedzieć że jestem prawicowcem (patrz temat "w co wierzysz..." czy jakoś tak)
A i jeszcze o tych więźniach - to jest jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) pomysłów. Tak już powinno być dawno... Ale jak widać u nas się dba o więźniów żeby sie nie przemeczali na pryczach .
No i ogolnie strona raczkuje . Nawet tytułu nie ma .
Polska przechodzi ciężki kryzys osobowościowy, teraz krajem rządzi "PLEW" ludzie którzy nie mają pojęcia o niczym. Czekamy na przyspieszone wybory, tylko czy społeczeństwo polskie wyciągneło wnioski z ostatnich miesięcy
Polska przechodzi ciężki kryzys osobowościowy, teraz krajem rządzi "PLEW" ludzie którzy nie mają pojęcia o niczym. Czekamy na przyspieszone wybory, tylko czy społeczeństwo polskie wyciągneło wnioski z ostatnich miesięcy
Taaa... Każdemu się wydaje że ma lepsze pojęcie o czymś niż inni . Śmiechu warte . Takim sposobem nigdy nie będzie porządnego kraju .
Poglądy na tej stronie są bardzo ciekawe, z większością mogę się zgodzić, ale pare ale:
1. Gdzie się podziało "9. Legalizacja związków homoseksualnych (bez możliwości adopcji dzieci)." :p Czyżby nagły skręt w prawo?
2. "16. Uproszczenie biurokracji." Brzmi jak upraszczanie głupoty.
3. "14. Budowa nowych portów lotniczych." Kozacko, a dworców kolejowych nie będziecie? Zresztą - kto będzie budował te porty - państwo? No to chyba ktoś się mocno w głowę uderzył, chyba nawet Keynes by na takie coś nie wpadł.
Popracujcie nad tym, a potem wystawiajcie "produkt"
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum