Wysłany: 2006-01-16, 11:36 Będzie matura z religii?
Liga Polskich Rodzin opowiedziała się za wprowadzeniem egzaminu maturalnego z religii. Egzamin miałby być nieobowiązkowy, jednak zdaniem liderów Ligi powinien pozytywnie wpłynąć na kształtowanie młodego pokolenia. Wicemarszałek sejmu Marek Kotlinowski uważa, że propozycja ta ma szansę uzyskać w parlamencie większość.
Kilka dni temu przewodniczący Rady Naukowej Konferencji Episkopatu Polski biskup Stanisław Wielgus powiedział, że warto byłoby rozważyć wprowadzenie możliwości zdawania matury z religii. Obecnie uchodzi za bardzo poważny projekt polityczny.
to jest zdecydowanie temat polityczny. Naprawde polakom gratulujemy posłów a w szczególności Lotniczego Pogotowia Ratunkowero. Sądzę że powinniśmy również wprowadzić maturę z życia JPII. Przecież można już studiować jego życie na uniwerku jagielońskim ...
Liga Polskich Rodzin opowiedziała się za wprowadzeniem egzaminu maturalnego z religii. Egzamin miałby być nieobowiązkowy, jednak zdaniem liderów Ligi powinien pozytywnie wpłynąć na kształtowanie młodego pokolenia. Wicemarszałek sejmu Marek Kotlinowski uważa, że propozycja ta ma szansę uzyskać w parlamencie większość.
Pomysł rzeczywiście przedni :twisted:
Faktycznie nie mamy w Polsce większych problemów :mrgreen:
Ja proponuję WF na maturze, w ten sposób mamy szansę wykształcić pokolenie sprawne fizycznie i propagować zdrowy styl życia
A i więcej młodzieży będzie miało szansę zaliczyć ten jakże ważny życiowy egzamin (hi hi hi)
arass napisał/a:
Sądzę że powinniśmy również wprowadzić maturę z życia JPII
Rzeczywiście idąc tym tokiem myślenia - propozycja jak najbardziej właściwa
:mrgreen:
arass napisał/a:
Naprawde polakom gratulujemy posłów
Ja również :evil:
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
Do Elektra : jakiś poseł poprzedniej kadencji miał pomysł na maturę z w-f ( napisali kiedyś o tym w szmacie ( czyt. w fakcie ) ) miało sie na to składać chyba 10 pompek ileś brzuszków i bieg na 100 metrów ...
Do Elektra : jakiś poseł poprzedniej kadencji miał pomysł na maturę z w-f ( napisali kiedyś o tym w szmacie ( czyt. w fakcie ) ) miało sie na to składać chyba 10 pompek ileś brzuszków i bieg na 100 metrów ...
No to zdawalność winna w tym temacie wynosić 100% :twisted:
kowal napisał/a:
Elektra napisał/a:
arass napisał/a:
Naprawde polakom gratulujemy posłów
Ja również :evil:
kurde, a kto ich wybrał? ja sam sobie gratuluję genialnego narodu!!!!!!
Ja nie głowosałam na SLD LPR Samoobronę i PiS więc odpowiedzialna za ten cyrk w sejmnie się nie czuję. :twisted:
Choć SLD z wymienionych partii póki co zachowuje się najrozsądniej ( o dziwo)
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
kumpel to skomentowal: "niech zaczna uczyc jak robic blokady i niech sprawdzaja z tego wiedze na maturze"...... a ja sie nie wypowiem bo brak slow......
swoją drogą to straszne co oni zaczynają wymyślać w tych kuluarach
Nie mają chyba już co wymyśleć aby zwrócić na siebie uwagę :twisted:
Nie chcą (bądź nie potrafią) rozwiązywać prawdziwych, poważnych problemów Polski i jej mieszkańców to muszą się czymś zająć :arrow: zajmują się więc głupotami :mrgreen:
Bo przecież nie można wciąż w sejmowych ławach spać czy dłubać w nosie :
Ja tam się obawiam, że wprowadzą religię na wyższe uczelnie + obowiązkowa modlitwa przed każdą lekcją/zajęciami : . Co do pomysłowości naszych "kochanych wybrańców narodu", to się nie martwcie - oni dopiero się rozkręcają... niestety :x .
PS. Też nie głosowałem na żadną partię w sejmie - wybrałem PPP - Polską Partię Pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum