forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ePolska
Autor Wiadomość
jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2007-07-30, 23:23   ePolska

a taka ciekawostka ;)

http://www.epolska.sdpl.wroclaw.pl/

nitra 

Wydział: ZF
Wysłany: 2007-07-31, 05:43   

gdyby wszystko bylo takie piękne jak oni chcą...
takie rzeczy to tylko w ERZE :P

PaJAC 

Wysłany: 2007-07-31, 10:01   

ta, a ogolnie to polewka straszna :D szybko kielbacha wyborcza zaczynaja rzucac i tyle :D

Grupa UE Wrocław @ last.fm Join us!

jul 

Wysłany: 2007-07-31, 10:20   

może i kiełbacha wyborcza, ale zawsze to ciekawa forma kiełbasy wyborczej jest ;) a z każdej kiełbachy można coś wyciągnąć później :)

Ananas 

Wysłany: 2007-08-20, 22:20   

Akurat z tego co wiem, to ta strona jest dość stara, więc to żadna kiełbacha wyborcza.

Szkoda tylko że SdPL się zeszmacił wchodząc do LiDów.

Necro 

Wysłany: 2007-08-21, 10:17   

ludzie! to jest SOCJALdemokracja polska :D Nie wracajmy do Marksa :D

Ananas 

Wysłany: 2007-08-21, 23:45   

O, widzę następny wyznawca "TINA"...

...szkoda tylko że niedouczony. Czytałeś chociaż tego Marksa?

Necro 

Wysłany: 2007-08-21, 23:54   

Wiedzialem, zeby sie nie wypowiadac, ale coz, nie moglem sie powstrzymac :D
Ogolnie nie lubie polityki i srednio sie na niej znam, ale swoje wiem. Kwaśniewski i inni komuniści to nic dobrego ;p

jul 

Wysłany: 2007-08-22, 10:20   

Ananas, Necro tylko proszę wypowiadajmy się tu tylko na temat http://www.epolska.sdpl.wroclaw.pl/ ok? :) Wiem czym grozi dalsza dyskusja, ale oczywiście jej nie zabraniam, możecie zakładać tematy osobne, zapraszam.

Ananas 

Wysłany: 2007-08-22, 10:44   

Necro napisał/a:
Ogolnie nie lubie polityki i srednio sie na niej znam, ale swoje wiem.

A ja się nie znam na budowie silników rakietowych, ale swoje wiem. Dlatego uważam, że paliwo wodorowe to nic dobrego, rakiety kosmiczne powinny latać na bezołowiowej.

Postulaty SdPL - zbyt "łagodne". Oprogramowanie OpenSource powinno być obowiązkowo wykorzystywane w administracji publicznej. Nie dość że taniej dla państwa to też taniej dla obywatela. A zarazem walczymy z korporacjonizmem :)
Przy okazji jestem za zniesieniem praw autorskich w przypadku mediów elektronicznych - co oznacza przyzwolenie na nieograniczone kopiowanie i nieodpłatne rozprowadzanie tzw. "własności intelektualnej" w mediach elektronicznych, jedynie z zastrzeżeniem autorstwa danego utworu/programu.

A co do wrocławskich młodych SdPL to jeżeli komuś nie przeszkadza bratanie się SdPL z SLD, to zapraszam do tutejszego koła SMSu, bardzo sympatyczni ludzi :) .

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2007-08-22, 12:14   

Ananas napisał/a:
O, widzę następny wyznawca "TINA"...

...szkoda tylko że niedouczony. Czytałeś chociaż tego Marksa?

Ja mam jedną prośbę malutką ;) . Żeby nie było takiego napięcia, proszę nie komentować czyichś poglądów ani wypowiedzi, lecz jedynie z nimi polemizować w granicach kulturalnej debaty oraz przedstawiać ewentualnie swoje kontrargumenty.

nitra 

Wysłany: 2007-08-22, 12:30   

Ananas napisał/a:
Necro napisał/a:
Ogolnie nie lubie polityki i srednio sie na niej znam, ale swoje wiem.

A ja się nie znam na budowie silników rakietowych, ale swoje wiem. Dlatego uważam, że paliwo wodorowe to nic dobrego, rakiety kosmiczne powinny latać na bezołowiowej.

nie trzeba się znać na polityce, żeby swoje wiedzieć, wystarczy być, jak to się mówi, "świadomym obywatelem", nie trzeba wiedzieć co się dzieje na scenie politycznej bo skutki widzimy codziennie i na tym wiekszosc ludzi opiera swoje zdanie ;)

w świetle powyższego:
Ananas napisał/a:
Akurat z tego co wiem, to ta strona jest dość stara

to jest kolejny powód, dla którego bym IM nie zaufała bo niby postulaty piękne, śliczne ale co w tym kierunku zrobili??

Cytat:
Warto wiedzieć, że 51% Internautów w Polsce nie ukończyło 25 roku życia. Większość z nich posiada wykształcenie wyższe, bądź studiuje. 45% posiada dostęp do Internetu zaledwie od 12 miesięcy.

Do tej pory żadna z partii politycznych nie zwracała się bezpośrednio do tej grupy wyborców, a to właśnie oni stanowią trzon pokolenia, które może w przyszłości zmienić oblicze naszego kraju.

Niniejszy dokument zawiera propozycje, które mają szansę zmienić ten stan rzeczy. Wszystkie zawarte w nim postulaty wpisują się w ramy programu ePolska, eGovernment oraz Agendy Lizbońskiej.

oni zwracają się niby do "tej grupy", ja należe "do tej grupy", a strona jest ponoć stara...
...a ja dowiedziałam się o niej dopiero na forum, prawda nie interesuje się zbytnio polityką ale partia polityczna, godna zaufania nie powinna ogłosić tylko swoich pięknych postulatów i koniec, jeśli by im na tym zależało, to zadbaliby o to by się cos w tym kierunku ruszylo i jak najwiecej osób się o ich dzialalnosci dowiedziało

no i takie moje zdanie jest :D

Ananas 

Wysłany: 2007-08-22, 16:52   

stingah napisał/a:
proszę nie komentować czyichś [...] wypowiedzi

w takim razie po co to forum? :)

nitra napisał/a:
śliczne ale co w tym kierunku zrobili?

Radzę czytać ze zrozumieniem :)

Cytat:
Szanowni Państwo:
Jeśli Waszym zdaniem postulaty i cele działania przedstawione na niniejszej witrynie powinny zostać na trwałe wpisane w program Socjaldemokracji Polskiej - przyłączcie się do nas, wypełniając deklarację członkowską.

Dzięki Waszej aktywności możliwe będzie oficjalne wystąpienie do Władz Krajowych o rejestrację Platformy Programowej "ePolska".

Ta strona to nie jest pomnik zajebistości Wrocławskich SdPLowców, tylko zachęta do zwolenników OpenSource, aby wzmocnili szeregi tej partii. A niestety wrocławski SdPL jest dość słaby, choć sympatyczny jak już wspomniałem ;)

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2007-08-22, 17:29   

stingah napisał/a:
lecz jedynie z nimi polemizować w granicach kulturalnej debaty oraz przedstawiać ewentualnie swoje kontrargumenty.

Ananas napisał/a:

Jeszcze raz:

Komentowanie czyichś wypowiedzi nie wnosi niczego do tematu. Można za to grzecznie i ładnie prowadzić dialog argument - kontrargument bez zbędnych przytknięć oraz uwag.

Komentowanie wypowiedzi, to jak np. napiszę że Twój post jest do bani i w ogóle się nie nadaje do niczego. Jak widać nie wprowadza to nic do tematu. Za to dyskusja polegałaby na przedstawieniu moich argumentów na temat w którym właśnie piszemy.

Jeszcze komuś wytłumaczyć osobiście?

I proszę pamiętać o tym, że na forum nie robimy osobistych wycieczek itp. Każda taka wypowiedź będzie kasowana :) .

Życzę udanej dyskusji :) .

nitra 

Wysłany: 2007-08-28, 21:07   

Ananas napisał/a:
nitra napisał/a:
śliczne ale co w tym kierunku zrobili?

Cytat:
Szanowni Państwo:
Jeśli Waszym zdaniem postulaty i cele działania przedstawione na niniejszej witrynie powinny zostać na trwałe wpisane w program Socjaldemokracji Polskiej - przyłączcie się do nas, wypełniając deklarację członkowską.

Dzięki Waszej aktywności możliwe będzie oficjalne wystąpienie do Władz Krajowych o rejestrację Platformy Programowej "ePolska".

Ta strona to nie jest pomnik zajebistości Wrocławskich SdPLowców, tylko zachęta do zwolenników OpenSource, aby wzmocnili szeregi tej partii.

nie no w porzadku ale jakby im bardzo zależało na głosach ludzi to by do nich dotarli w jeszcze inny sposób, kluczem jest zainteresowanie tematem nie tylko ludzi "którzy w tym siedzą" ale także pospolitych zjadaczy chleba

ja przykładowo nie interesując sie tematem nie mialabym szans zaznajomic sie z tym

równie dobrze mogłabym założyć strone wyżalić się z tego co mi nie pasuje, przedstawić swój "plan naprawczy" napiszać "głosujcie na mnie" i liczyć na cud, że na to kiedyś trafi chożiaz 100 ludzi, przynajmniej kilku się wypowie, a jeden zagłosuje, zapisze się, cokolwiek

dla mnie to jest gest typu "no heeeeej, jesteśmy i to w dodatku fajni, ogólnie duzo chcemy ale jeszcze mało potrafimy, jak bedziesz mial czas to nas wesprzyj, a jak nie to nara"

jak to któś kiedyś mądry powiedział "Przerost formy nad treścią" z tym, że tutaj jest odwrotnie, treści dużo formy żadnej :katia

Odpowiedz do tematu