Wysłany: 2005-09-02, 18:44
No cóż, dokładnego adresu nie pamiętam, a teraz nie chce mi się szukać
Ale jak coś możecie zajrzeć na stronę www.sejm.gov.pl i samemu obczaić co i jak :wink:
Zork, tobie ten materiał przesłałem już na maila. Nie jest to może coś odkrywczego, ale pozwala zorientować się w sposobie "myślenia" tych "na górze". Polecam szczególnie stronę 17 i rozdział o szkolnictwie wyższym
Wysłany: 2005-09-03, 11:46
Do zmiany konstytucji wcale wiele nie brakuje, bo póki co planowana jest koalicja PoPis, która prawdopodobnie będzie miała 2/3 sejmowych mandatów, a więc wszystko przed nami
_________________ Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
tylko średnio się możemy cieszyć, bo z tego co wiem, to PO jest za wprowadzeniem odpłatności za studia...
Przypuszczam, że to co teraz napiszę nie spodoba Wam się, ale ja jestem jak najbardziej za odpłatnością za studia.
Dlaczego ja - podatnik mam sponsorować studia innym :???
Ja za swoje studia muszę płacić, bo nikt mi ich nie zafunduje. Jednocześnie muszę również pracować aby móc podnosić kwalifikacje zawodowe.
Tyle, że obok tego należałoby wprowadzić , obok odpłatności za naukę, obowiązkowo podpisanie umów międzu usługodawcą(szkołą) a usługobiorcą (studentem) na ogólnych zasadach umów handlowych, gdzie kupujący usługę będzie maił przede wszystkim
prawa, a nie tylko obowiązki :!!! Gdzie będzie mógł również zareklamować niską jakośc usług i żądać z tego tytułu satysfakcji finansowej.
Umowy, które dziś proponują uczelnie nie dają nam jako studentom niemal żadnych praw
A przecież student to klient i wymaga własciwego, uczciwego traktowania!
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum