feminizm jak dla mnie stracil juz swoja wartosc bo jakby nie patrzec jego podstawowe zalozenie czyli rownouprawnienie juz dawno zostalo osiagniete a teraz to jest robienie afery dla samej afery, i feminizm a gwalty to chyba jednak inne sprawy ...
dokładnie, chociaż równouprawnienie nie dla wszystkich jest tak widoczne, mi tam jest ok i nie mam na co narzekać
obawiam się, że ten marsz będzie manifestacją dość skrajnego feminizmu, a nie poprostu przeciwem wobec przemocy kierowanej do kobiet, w sumie jak ktoś na to pójdzie to niech później napisze jak to wyglądało i czy bardzo się myliłam
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
I nie mam zamiaru więcej dyskutować z faszystami na tym forum (moderator zapewne nie kiwnie palcem, no trudno), zresztą nie wysilaj się na jakąkolwiek odpowiedź, i tak lądujesz na mojej liście ignorowanych.
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
zresztą nie wysilaj się na jakąkolwiek odpowiedź, i tak lądujesz na mojej liście ignorowanych.
każdy ma prawo do obrony i tłumaczenia się, więc poczekaj jeszcze z tą listą ignorowanych
poza tym on tylko napisał, że woli jeden nurt od drugiego, to nie czyni go faszystą, to tak jakbym powiedziała, że wolę gruszki od jabłek ale to nie znaczy, że lubię je na tyle, żeby je zjeść, co za tym idzie nie sądzę, żeby jakakolwiek interwencja moderatorów była tu potrzebna, zresztą decyzja nalezy do nich
wyrażanie włąśnych opinii nie powinno być karane, nie sądzisz?
Ja tylko pragnę przypomnieć, iż forum jest to narzędzie do dyskutowania o pewnych opiniach/wartościach itp a nie do komentowania i dyskutowania o czyichś gustach i przekonaniach. Mnie to nie obchodzi czy Ty np. lubisz jajka na twardo czy feministki, czy ktoś inny jest sympatykiem Islamu czy coś. Ja tego nie popieram, nie lubię, ale nie oceniam Ciebie czy innego człowieka a na pewno już nie na forum.
Temat zrobił się burzliwy więc proszę o przeczytanie regulaminu, za każde wjazdy i zjazdy będą ostrzeżenia bez upomnienia.
A jeżeli chodzi o faszyzm itp... Raczej nie widzę żeby ktoś tu propagował takie coś. Wydaje mi się że to miało być takie dosadne porównanie...
W skrócie: Nie komentujemy zachowań drugiego człowieka ani innych cech indywidualnych .
Ananas, primo czytanie ze zrozumieniem sie klania, zarowno moich tutaj wypocin jak i konstytucji bo przytoczony przez ciebie podpunkt jest ogolny ze mozna go obalic chocby zwykla encyklopedyczna definicja faszyzmu, dla nie wiedzacych :
Cytat:
Faszyzm (wł. fascismo, od łac. fasces - wiązki, rózgi liktorskie oraz wł. fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna powstała w okresie międzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej, głosząca kult państwa (statolatrię, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu - nie zaprzeczał jednak, że w jego doktrynie wpływy liberalne są silne (Giovanni Gentile twierdził nawet, że faszyzm i liberalizm są sobie bardzo bliskie jako "ideologie ofensywne" sprzeciwiające się "defensywnym" ideologiom socjalizmu i konserwatyzmu). Początkowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego pierwowzoru, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich (neofaszyzm). Trwają jednak spory, czy szersze zastosowania terminu "faszyzm" są poprawne.
to jakby zrownac socjalizm z komunizmem, wiec jak sie nie wie o czym sie pisze to lepiej milczec, zreszta odbiega to od tematu i wogole nie mam ochoty na taka dyskusje, a juz szczegolnie z toba, zapewne dumny posiadaczu czerwonej koszulki CCCP tudziez Che Guevara, ehh tyle odemnie ucinam swoj watek w tym temacie
PS. nitra, dzieki ale jeszcze do tego nie doszlo zebym adwokata potrzebowal do obrony swoich racji, pozdro
_________________ Nie ogladaj sie na innych, patrz przed siebie, stawaj na przeciw swoim wrogom, zawsze z podniesiona glowa, ROB SWOJE !
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-03-20, 02:43
Ludzki płód, w którym ludzkich uczuć jest tyle, co u ameby, doznaje o wiele wiekszej czci i ochrony prawnej niż dorosly szympans. A przeciez szympans czuje, mysli i - jak wskazuja ostatnio uzyskane dane doswiadczalne- jest nawet zdolny nauczyc sie pewnej odmiany ludzkiego jezyka.
Wydział: NE
Wysłany: 2007-03-20, 18:08
tyle, że taki szympans ma życie emocjonalne i fragmenty samoświadomości odpowiadające dwuletniemu dziecko oraz niektórym upośledzonym dorosłym. dlatego biednego szympansa do końca nie można lekceważyć i traktować go całkiem przedmiotowo.
_________________ 'nie bądź gnidą. poczuj freedom'
last.fm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum