forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
PiS coraz poważniej o samorozwiązaniu Sejmu.
Autor Wiadomość
arass 

Wysłany: 2006-03-08, 19:22   PiS coraz poważniej o samorozwiązaniu Sejmu.

Jarosław Kaczyński narzeka na niestabilność paktu zawartego z LPR i Samoobroną, mówiąc coraz poważniej o samorozwiązaniu parlamentu i nowych wyborach. O tym, że PiS liczy się z taką możliwością może świadczyć chęć zmiany ordynacji wyborczej. Opozycja zapowiada, że nie poprze wniosku o samorozwiązanie.

wiecej na : www.gazeta.pl

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ja na miejscu lpr i samoobrny btm sie nie zadawał z kaczorem bo moga sie zarazic wiadomo czym ...

rasziel 

Wysłany: 2006-03-14, 21:16   

Ja tam osobiście jestem za samorozwiązaniem się sejmu - może w końcu Polacy wybiorą normalną partię z porządnym programem gospodarczym, a nie demagogów i populistów. Dają becikowe, berecikowe, a zabierają komu? Oczywiście nam, studentom! Może kolejna władza pomyśli o nas, ale by tak było wybierzmy mądrze w kolwjnych wyborach.

Akuku 

Wydział: ZF
Wysłany: 2006-03-16, 21:11   

Samorozwiązanie sejmu? Ok, oczywiście jestem za. Ale czy naprawde wierzycie, że społeczeństwo, które wybrało "tych" ludzi nagle tak dojżało i zmądrzało, że teraz podejmie dobrą decyzję?? To prawda, za mało nas, studentów chodzi do wyborów, oddajemy swoje głosy, komu? No cóż, nie będę nikogo obrażał. Ale oczywiście to w naszych rękach leży przyszłość tego narodu, więc musimy walczyć. Walczyć o naszą przyszłość

Elektra 

Wysłany: 2006-03-24, 18:55   

rasziel napisał/a:
Ja tam osobiście jestem za samorozwiązaniem się sejmu - może w końcu Polacy wybiorą normalną partię

A niby z czego wybiorą??? Dla mnie jedyną alternatywą jest PO choć przyglądając się
temu co prezentuje scena polityczna coraz częściej zadaję sobie pytanie jakie byłoby PO gdyby uzyskało władzę...

Po cóż Ci nowe wybory? Niczego nie zmienią a wygenerują dodatkowe (niemałe zresztą) obciążenie dla państwowej kasy.

I jeszcze jedno - aby coś się w Polsce na lepsze zmieniło potrzeba zmiany mentalności polityków, ale na to chyba raczej nie ma co liczyć... niestety

Jonathan Carroll "OKO DNIA" :)

Kliknij - to nic nie kosztuje!

kufa 

Wydział: NE
Wysłany: 2006-04-11, 15:31   

Elektra, Zgadzam sie z toba, nie ma sensu robic nowych wyborow. Po co? zeby znowu PiS i PO zdobylo po 30 procent i znowu wielkie kolotnie beda. Polsce potrzebny jest stabilny blok liberalny, ktory tworzylaby PO oraz partie liberalne, ale w Polsce takie nie prosperuja. To jest zmora Polski, ze caly nczas mamy rzady prawicy i lewicy, ktore to nic szczegolnego dla Polski nie robia. A jak pokazje przyklad chocby Irlandii, liberalizm jest przyszloscia, wlasnie dla nas.

Odpowiedz do tematu