sądzę że można zaprzczyć, nacjonalizm jest chory i nienaturalny chorobliwe uwielbienie dla własnego kraju jest bez sensu ...
ok, ale ja mówiłem o delikatnej, umiarkowanej nacjonalizacji, np. gospodarki, itp.
nie miałem na myśli ksenofobii jako takiej, lecz bardziej dbanie o interesy Polaków w Polsce, np. ograniczona prywatyzacja, odrzucenie wpływów USA na politykę
nacjonalizm jest ruchem politycznym, który miała w swoim programie choćby endecja
ja tam jestem za prywatyzacją - wtedy przynajmniej "nierentowne" przedsiębiorstwa zaczną na siebie zrabiać i zostanie więcej w budżecie dla np. szkolnictwa
Naprawdę polakom gratulujemy samobrony i polityków ...
Ja już dawno gratulowałam (hi hi hi)
kowal napisał/a:
ja tam jestem za prywatyzacją - wtedy przynajmniej "nierentowne" przedsiębiorstwa zaczną na siebie zrabiać i zostanie więcej w budżecie dla np. szkolnictwa
Pewnie masz na myśli np. PZU ( :???) (hi hi hi)
O ile prywatyzacji podlegają rzeczywiście nierentowne Spółki
(ale nie takie, które się do tej nierentowności przymusza w wiadomym celu),
to rzeczywiście prywatyzacja ma sens - w żadnym innym nie.
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum