Rozumiem że w waszym mniemaniu Jaros przy korycie byłby lepszy niż PiSjaniści? Sądzisz że poparłby inicjatywę wyrzucenia samego siebie ze stołka?
O ile nie cierpię obecnej władzy, to niestety referendum o odwołanie obecnej władzy jest dla mnie totalnie idiotyczne. Skoro została wybrana w wolnych, demokratycznych wyborach to teraz trzeba ponieść konsekwencje swojego wyboru. Nie zagłosowałeś? Twój błąd, nie masz prawa krytykować.
Z drugiej strony jednak - obecna władza ma znacznie słabszy mandat niż poprzednia - PiS otrzymał o 2 miliony mniej głosów niż SLD w 2001 roku, stąd nie dziwi mnie, znacznie większa niż w wypadku rządu Millera, krytyka obecnego układu.
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
Nie zagłosowałeś? Twój błąd, nie masz prawa krytykować.
stingah napisał/a:
Jak się chce coś zmienić to trza iść głosować, a nie marudzić. Teraz niestety trzeba przesiedzieć
Wypraszam sobie takie komentarze (przynajmniej jesli miałby dotyczyć mojej osoby )
Głosować sumiennie byłam, więc mam prawo do narzekania! (i osobiście potępiam wszystkich którzy głosować nie byli - głos którego nie oddałeś, jest głosem oddanym "konkurencji" tak mi w szkole wmawiali i głęboko w to wierzę )
No i jeszcze moim zdaniem właśnie dobrze, że coś się dzieje - a co kurde! Może i nie można nic zrobić, ale przynajmniej są jakieś sygnały, że część ludzi jest niezadowolona, a nie takie pitu pitu przeczekamy przeczekamy...
Dobra, już nie piszę więcej, bo się we mnie żądza krwi i walki budzi
Rewolucji mi potrzeba, rewolucji!
Prezydent jest raczej nieistotny... Głównie to ma lepiej lub gorzej wyglądać i ma uprawnienia raczej symboliczne.
Parlament zbliża się do półmetka, przez ten czas nic istotnego nie zepsuł, ani nic pożytecznego nie zrobił (głównie to zajmuje się sobą). Dodam, że spodziewałem się większych zmian w rozkładzie poparcia partii podczas tego czasu.
Na danym etapie nie widzę sensu wyborów/referendów/... bo wszyscy są tak niezdecydowani jak 2 lata temu. Mam nadzieje że gdy nadejdą wybory to wyborcy się na coś namyślą.
Po powstaniu tego rządu byłem wstanie wymyślić bardzo długą listę zmian które ten rząd może wprowadzić i które mi się na pewno nie będą podobać - jednak jak wspomniałem wcześniej głównie zajmują się sobą (kto może kandydować do sejmu, kto był agentem, kto co ukradł, kto co zrobił źle, kto jest dobry a kto zły, ....)
Więc spokojnie czekać 2 lata (jak kogoś politycy denerwują to unikać informacji o nich;] ) i albo im się uda coś przez ten czas osiągnąć albo nie, zostaje tylko liczyć że tym razem będziemy zgodni (w takiej, czy innej ocenie)
_________________ "Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" ||| http://tiny.pl/frj9 <- The Secret Polecam
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-06-07, 23:48
stingah napisał/a:
Ananas napisał/a:
w waszym mniemaniu
Nie naszym, tylko voytassa . A Jaros to by se mógł w tym sejmie... Podrapać się chyba.
to sie nazywa inicjatywa ustawodawcza a dwa ze text byl raczej z przymrozeniem oka, to ze temat jest polityczny wcale nie znaczy ze wszystko, co tu bylo napisane bylo napisane na powaznie
Z jednej strony, dobrze by było pokazać władzy jak ją "kochamy". Z drugiej jednak, im więcej ich obrzucamy błotem, tym silniejsi się stają. Atakowani przez nas znajdują "szlachetnych, ślepych obrońców". Jedyną rozsądną taktyką wydaje się więc poczekać na nowe wybory i zmienić ten niezbyt ciekawy stan rzeczy. Jak tak bardzo chcecie działać i jakoś włożyć swój wkład w zmiany, to prowadzcie już od dziś kampanię promującą głosowanie. Niech każdy pełnoletni człowiek w tym kraju uwierzy, że jego głos ma naprawdę znaczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum