Normalnie cały świat się śmieje z teog co się w sejmie dzieje. ZOO pierwsza klasa. Posłowie cieszą michę cały czas. Sejm sparaliżowany. Kłótnia marszałków o to kto ma prowadzić obrady. Wydawać by się mogło jest super zabawa. Ale gra idzie o wysoką stawkę. Przedterminowe wybory i rzadzenie w w panstwie. Tylko ze pisuar jak każda prawica kłamie w zywe oczy i mówi że nie. Głupota całkowita. Posłowie pisiora nie chca przyjac wlasnej poprawkji do budrzetu. Pieniądze i szowinizm są na tyle beznadziejni ze prowadza chyba terez negocjacje ze wszystkimi klubami parlamentarnymi naraz nawet z tymi z którymi koalicja była nie możliwa. W obecnej sytuacji widać prawdziwy styl partii prawicowych ... :573:
Normalnie cały świat się śmieje z teog co się w sejmie dzieje. ZOO pierwsza klasa. Posłowie cieszą michę cały czas. Sejm sparaliżowany. Kłótnia marszałków o to kto ma prowadzić obrady. Wydawać by się mogło jest super zabawa.
Jeśli oglądałeś dziś Wydarzenia to pewnie zauważyłeś, że Rosja i Japonia jednak trzymają prym w tym temaci. Pokazywali zajawki z wymienionych państw i ja się nieźle uśmiałam (choć to bardzo smutne) z obecjen "kultury" politynej. :
Zaufaj mi :arrow: Polska nie jest jeszcze taka najgorsza w swych warholstwie politycznym :mrgreen:
arass napisał/a:
Ale gra idzie o wysoką stawkę. Przedterminowe wybory i rzadzenie w w panstwie.
Przedterminowych wyborów nie będzie, nie ma co się łamać. To tylko wybieg i straszak polityczny służący przeforsowaniu dogodnych projektów dla pewnych frakcji politycznych. :lol:
arass napisał/a:
prowadza chyba terez negocjacje ze wszystkimi klubami parlamentarnymi naraz nawet z tymi z którymi koalicja była nie możliwa.
Robią tak bo jest to dla PiS najbardzie bezpieczne, nigdy nie wiadomo które polityczne ugrupowanie pójdzie z PiS na kompromis.
Dla mnie osobiście żenujące jest to jak wielce PiS odbiega od tego co proponowali w swojej kampanii. Pociecha dla mnie tylko taka (marna, ale zawsze jakaś), że ja na PiS nie głosowałam :mrgreen:
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
Gierki i giereczki a do je***ych emerytow/wyborcow glosujacych dochodzi propaganda z radia ma-ryja ze imperialisci komunisci i zydzi chca zniszczyc obroncow wiary, skoncz wasc wstydu oszczedz, zamknac to torunskie gowno a w sejie porzadek, bo zbiore zaloge, wemiem widly i zdobedziem ten palais na wiejskiej (sponsorem wybrawy polmos bialystok :D:D)
_________________ Nie ogladaj sie na innych, patrz przed siebie, stawaj na przeciw swoim wrogom, zawsze z podniesiona glowa, ROB SWOJE !
Szudlo chyba jednak troszkę przesadziłeś z określnikami wobec penej
części społeczeństwa polskiego
To bardzo nieeleganckie. :twisted:
A prawda jest taka, że w Polsce panuje ciemnogród i do tego sporo ludzi ślepo wierzy w to co księża z ambony głoszą (a co, tak na marginesie, niewiele ma wspólnego z tym, o czym traktujr biblia). :evil:
I jeśli to się nie zmieni nic nie poradzisz na to co się dzieje. A poza tym polska klasa polityczna to również ludzie bardzo "prości" i "ciemni" (patrz LPR i Samoobrona), pozostali to wyrachowani demagodzy i populiści :evil:
Nie pomnę już tego, że religia nie powinna mieszać się do polityki :!: :!: :!:
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
Gierki i giereczki a do je***ych emerytow/wyborcow glosujacych dochodzi propaganda z radia ma-ryja ze imperialisci komunisci i zydzi chca zniszczyc obroncow wiary, skoncz wasc wstydu oszczedz, zamknac to torunskie gowno a w sejie porzadek, bo zbiore zaloge, wemiem widly i zdobedziem ten palais na wiejskiej (sponsorem wybrawy polmos bialystok :D:D)
Zapomniałeś o masonach i cyklistach . Ale poważnie podchodząc do sprawy, wynik ewentualnych przedterminowych wyborów jest właściwie z góry przesądzony - znowu wygrałby PiS . Radio Maryja ma posłusznych słuchaczy, którzy znowu hurmem pójdą do urn. Pozostała część społeczeństwa natomiast, w większości nie pójdzie tym razem do wyborów, przeświadczeni, że ich głos nic nie znaczy - cytat kolegi - "Nie idę do wyborów, bo mój jeden głos nic nie znaczy i nic nie da, ponieważ nigdy się nie zdarzyło by ktoś wygrał jednym głosem". I co tu z takimi ludźmi zrobić :? ? Ja na wszelkie wybory chodzę - od dziecka przyuczano mnie do postawy obywatelskiej - mimo mojej opinii, że teraźniejszy system wyborczy jest daleko od ideału. Co do szturmowania sejmu - mimo bierności społeczeństwa, w pewnym momencie przelana zostanie przysłowiowa "czara goryczy" - wtedy sejm i panowie posłowie poznają co czuli arystokraci w czasie Rewolucji Francuskiej. :572:
Szudlo A poza tym polska klasa polityczna to również ludzie bardzo "prości" i "ciemni" (patrz LPR i Samoobrona),
Nie pomnę już tego, że religia nie powinna mieszać się do polityki :!: :!: :!:
coś mi się wydaje że niektórzy ci ludzie ciemni i prości chcą tacy być aby dorównać poziomem intelektu do swoich wyborców ( patrz również pisuar) ale co do samoobrony można się kłucić ( patrz pani co ma kurwiki w oczach - świerzo upieczona zeszłoroczna maturzystka :shock: ) Jeżeli nie chcemy aby Polska była państwem wyznaniowym ale żeby była państwem laickim powinniśmy głosować na partie lewicowe ( sld nie jest patrią lewicową tylko centrową żeby nie było a z sdpl jest trochę lepiej lecz nie jest dobrze istnieją mniejsze partie lewicowe które coś tworzą lecz bardzo powoli lecz trzeba się naprawde postrać aby coś o nich usłyszeć bo raczej w mediach publicznych ani prywatnych nic się o nich nie usłyszy ) :568:
tak co do księży... to to jest zbyt duże uogólnienie, które mnie zawsze bulwersuje... bo ja znam wielu księży, w tym proboszcza mojej parafii, którzy podczas kazań słowem nie wspominają o polityce... a jak słyszą nazwisko rydzyk czy o radiu maryja, kwitują to wymownym spojrzeniem... dlatego strasznie nie podoba mi się, że ludzie poprzez rydzyka generalizują i rozciągają tę patologię na wszystkich...
i co do tego, że Kościół powinien się trzymać z dala od polityki to się zgadzam
_________________ "Żeby w życiu można było płakać tylko ze szczęścia..."
TORUŃ PRZEPRASZA
_________________ Jag heter Maciek och jag har 20 år. Jag söker en flicka xD
tak co do księży... to to jest zbyt duże uogólnienie, które mnie zawsze bulwersuje... bo ja znam wielu księży, w tym proboszcza mojej parafii, którzy podczas kazań słowem nie wspominają o polityce... a jak słyszą nazwisko rydzyk czy o radiu maryja, kwitują to wymownym spojrzeniem... dlatego strasznie nie podoba mi się, że ludzie poprzez rydzyka generalizują i rozciągają tę patologię na wszystkich...
a u mnie ksiadz na kazaniu skarży ( nie wiem jak to sie pisze ) sie ze ludzi daja mu za malo kasy i mowi zeby mu dawali wiecej a wiekszosc ludzi chodzacych do kosciola to jacys biedni emeryci wiec pewnie daja jeszcze wiecej ( nie weim bo od 1,5 roku nie chodze) klepia biede a probeszcz zbiera na nowego majbacha
no widzisz... i znowu porównanie do rydzyka... to takie trochę zawężone myślenie... bo rydzyk jeździ majbachem, to wszyscy księża muszą jeździć majbachem...
... w tym proboszcza mojej parafii, którzy podczas kazań słowem nie wspominają o polityce... a jak słyszą nazwisko rydzyk czy o radiu maryja, kwitują to wymownym spojrzeniem... dlatego strasznie nie podoba mi się, że ludzie poprzez rydzyka generalizują i rozciągają tę patologię na wszystkich...
jesli wymowne spojrzenia to wszystko na co stac twojego proboszcza to ja jednak pogeneralizuje, pape tadka mozna wyplewic ze zdrowego jadra narodu :D:D tylko jesli bedzie ogolne przeciwstawienie sie i glosne mowienie ze tego pajaca nie nalezy traktowac powaznie, a ksieza sie go boja i tyle, nawet na jakis konwentach biskupow za kulisami "nie dla rydzyka" a ogolny przekaz "nie mieszamy sie do tego"
Arass - SLD nie jest partia lewicowa, SLD jest partia komunistyczna :twisted: :twisted: :twisted: a komuchow nienawidze :twisted: :twisted: :twisted:
_________________ Nie ogladaj sie na innych, patrz przed siebie, stawaj na przeciw swoim wrogom, zawsze z podniesiona glowa, ROB SWOJE !
jednak nie generalizuj... bo każdy ksiądz ma swojego przełożonego... poza tym jest pewna granica przyzwoitości... jakbyś się bardziej w to zagłębił to byś zrozumiał, dlaczego pozostaja im tylko "wymowne spojrzenia"
karolcia nie ma sie w co zaglebiac, albo sie jest pasjonatem papy tadeusza albo przeciwnikiem ,bierni to moga byc homoseksualisci
hyhyhy ale ja sie zrobilem swiatopogladowy
PS wiekszosc ksiezy to naprawde ludzie w porzadku ale ...
patrz pani co ma kurwiki w oczach - świerzo upieczona zeszłoroczna maturzystka
Nie wiem czy wiesz, ale toczy się właśnie postępowanie wyjaśniające dotyczące uzyskania matury przez posłankę Beger (i Chojarską - intelektualną potęgę wiadomej frakcji ). Zachodzi podejrzenie, że obie panie dostały tematy z j. polskiego na 2 h przed egzaminem dojrzałości.
Komentować zaś nie będę faktu, że ludzie o takim poziomie intelektualnym i wykształcenia nie powinni mieć możliwości zasiadania w sejmie.
I takie osoby stanowią polskie prawo, ŚMIECH NA SALI :!: :!: :!: :!: :!: :evil:
DLa porównanie - gdybyś zechciał kiedyś zostać urzędnikiem państwowym i ubiegał się o pracę w którymś ministerstwie, to podsatwą jest wyższe wykształcenie i niekaralność.
arass napisał/a:
Jeżeli nie chcemy aby Polska była państwem wyznaniowym ale żeby była państwem laickim
Ja nie chcę aby Polska była laicka, bo laik to głupek (człowiek nie znający się na rzeczy).
Domniemywam, że chodziło Ci o "państwo świeckie", czy tak :???
arass napisał/a:
powinniśmy głosować na partie lewicowe
SLD miało już swoje 5 min. i dziwię się, że w ogóle nawołujesz do głosowania na to ugrupowanie. Myślisz, że zmiana przewodniczącego partii wystarczy :??? (zresztą chyba nie najlepsza ta zmiana, tak się składa, że znam Olejniczajka osobiście, nie jest to człowiek lotny niestety )
Już zapomniałeś jakiej dobroci uświadczyliśmy ze strony premiera Millera i niejakiej Jakubowsekiej, że nie wspomnę już o "pomroczności jasnej" Cimoszewicza (hi hi hi) :twisted:
Prawda jest taka, że póki nie zmieni się mentalność posłów i póki nie będą oni, rządząc, patrzyli na dobro Polaków i Polskie, nic się nie zmieni dla nas na lepsze
A na to się niestety nie zanosi, bo w Polsce na polityka idzie się po to by zwiększyć zasobność własnych portfeli (ewentulanie i rodziny jak Bóg da).
A tak na marginesie - nie pamiętasz jak prezydeny Kwachu (wywodzący się przecież z SLD) "biegał" na wizyty do Watykanu, całując po pierścionkach i układał się klechami? Jest też :"świadkiem cudów" Jana Pawła II
Tak więc nie tylko prawicowe partie mają takie skłonności (w wiadomym oczywiście celu) :evil:
A kończąc :arrow: żenuje mnie polska scena polityczna i jest dla mnie źródłem nieustającego śmiechu. :twisted:
Ja nie chcę aby Polska była laicka, bo laik to głupek (człowiek nie znający się na rzeczy).
Domniemywam, że chodziło Ci o "państwo świeckie", czy tak
nie chce sie czepiac, ale termin uzyty przez arassa jest jak najbardziej prawidłowy...
słownik jezyka polskiego pwn: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=28203
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum